Boşuna” İnsan oğlunun azminin elinden bir şey kurtulamaz” dememişler.

    İnsanın gerçekten azmetmesi ve bu azimden vaz geçirilmesi için çıkartılan her türlü engellemeye, dışlamaya, moral bozucu çabalara rağmen  Hak bildiği yolda Hakkın rızası için İznillah çabasını sürdürmesiyle başaramayacağı hiçbir şeyin olmayacağı Perşembe gün yapılan açıklamayla bir kez daha ete kemiğe bürünmeye başladı.

  Azimli çalışmayla ete kemiğe bürünmeye başlayan, bu günkü yazımızın da  konusu olan ve daha önceki başarılanlar için Mevla’mıza sonsuz hamdü senalarımı arz ederek yakın tarihteki istikrarlı azimli çalışmayla gerçekleştirilenlerden günümüze doğru başarılan 3 hizmeti sırasıyla sunuyorum. 

DIŞLAMA, AZARLAMAYA RAĞMENHAKKIN RIZASI İÇİN AZİMLİ ÇALIŞMAYLA SAĞLANAN İLK BAŞARI AKSARAYIN 1933-89 ARASINDA 56 YILLIK HİÇ HAK ETMEDİĞİ 2. İLÇELİK ESARETİNDEN KURTARILMASI

   Rabbime sonsuz şükürler olsun ki O’nun  Yüce rıza gözetilerek yapılan çalışmayla Aksaray’ımızın kaderini değiştiren 56 yıllık 2. İlçelik esaretinden kurtulması için can dostum kardeşim ve meslektaşım merhum Çapan Tekeli ile birlikte Gazeteciler Cemiyetimizin ve Aksaray’ın ilk Veb ofset gazetesi olan 1987’nin Ramazan Bayramı gazetemizdeki  heyecan oluşturan manşetine bir çok kişi inanmadı.

   Bir çok kişi inanmazken, bazı siyasiler ile Aksaraylılardan ise bize olmadık eleştiriler  gelmesine rağmen evvel Allah(c.c.) ın izniyle başlatılan çalışmanın gerçekleştirileceğine olan azmimiz bize vilayet yıl dönümlerinde isimlerin verdiğim karınca kararınca destek olan ve moral veren samimi dostlarımızın da, meslektaşlarımızın da, siyasilerinde desteğiyle moralimizi bozmadan azimle çalışmalarımızı ısrarla meşru her mecrada sürdürdük.

    2 yıl boyunca Cemiyetimizin bayram gazeteleri, merhum Çapan Tekeli’nin bağlı olduğu Hürriyet ile bu gazeteyi yayınlayan grubun gazeteleri, benim temsilcisi olduğum Günaydın gazetesi ile bu gazeteyi yayınlayan Veb Ofset grubunun yayınları ile bu konudaki diğer özel gazetelerimizin yanında genel yayın yapan birçok gazetedeki  dostlarımızın vesilesiyle yapılan haberlerle de siyasilerin ellerini sağlanan kamuoyu desteğiyle güçlendirdik. 

 Elleri yayınlarımızla güçlenen mekanları Cennet olası büyüklerimiz merhum Turgut Özal, Mehmet Altınsoy ve Raşit Daldal’ın azimli ve istikrarlı çalışmasıyla TBMM’sinde 15 Haziran 1989 günü kabul edilen 3578 sayılı kanunla Aksaray’ın 56 yıllık 2. ilçelik esaretinden kurtularak il olmasıyla azimle inanmayanlarla dışlayan ve azarlayanlarla hatta “olmaz” diyenlerin heveslerinin kursaklarında kalmasıyla sürdürülen ilk önemli çalışmanın meyvesi 32 yıl önce alındı.

AKSARAYIN İL OLMASINDAN SONRA AÇILMAZ DENİLEN ÜNİVERSİTEMİZ İLE TIP FAKÜLTESİDE AÇILDI!! 

  Aksaray’ın il olmasından sonrada kalkındıracak ihtiyaçlarını karşılayacak diğer hizmet taleplerimizle birlikte üniversitemizin kurulması, Tıp Fakültesinin açılması ile diğer fakültelerin açılması konusundaki taleplerimizin de gerçekleşmesinin mümkün olmadığı da vilayetlik mücadelesindeki gibi belirtilerek moraller bozulmaya çalışıldı.

  Tüm olumsuzluklara rağmen dönemin Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, Ramazan Toprak ve Ahmet Yaşar’ın samimi çabaları iş ve gönül birliğiyle Ahmet Yaşar ağabeyin liderliğinde sürdürülen azimli ve gayretli çalışma ve bu çalışmalarda Üniversitemizin kuruluş yıl dönümlerinde defalarca isimlerini belirttiklerimin perde önü ve arkasında kendilerine yardımcı olmalarıyla 30 Aralık 2005 günü 15 Devlet Üniversitesi kurulmasıyla ilgili kanunun TBMM’sinde kabul edilmesiyle 1 asırlık aradan sonra yeniden yükseköğretim yapan kendi üniversitemize  kavuşmakla ikinci azimli çalışmanın meyvesi Mevla’mızın izniyle alındı

GÖKTEN ÖZTÜRK’ÜN LİDERLİĞİNDEKİ ÇALIŞMANIN 2015’DE KABULÜ İLE TIP FAKÜLTEMİZ KURULDU 

   Aksaray’da Tıp fakültesinin kurulması için Gazeteci Gökten Öztürk tarafından dönemin Mamur-Sen il temsilcisi Mahmut Aslan, Yardım Severler derneği başkanı Dilek Terzioğlu ve siyasilerle birlikte ve üniversitemizin kurucu Rektörü Necdet Sağlam’ın Hacettepe üniversitesinde Tıp Fakültemiz için başlatılan samimi çalışması gerekli siyasi desteğin sağlanması nedeniyle maalesef o zaman sonuçlanmadı.

   Belirli nüfus kıstasının getirilmesi nedeniyle Tıp fakültemiz o zaman kurulamasa da Aksaray’da yapılan çalışmalar ve medyamızın da konuyu sürekli gündeme tutmasıyla Ankara’da ilgililer nezdindeki Gökten Öztürk e birlikte yola çıktıklarının azimli çalışmasıyla o zaman fakültemiz açılamasa da konunun kamuoyu gündemine girmesi sağlandı.!!! 

   Kamuoyu gündemine giren bu çalışmanın meyvesi 2015 genel seçimlerinden sonra Milletvekili İlknur İnceöz, Ak Parti il başkanı Abdul Kadir Karatay ve Kamu Hastaneleri genel sekreteri Dr.Himmet Durgut’un ve Üniversitemizin Rektörü Yusuf Şahin Hoca’nın samimi çabalarının  sonucunun alınmasıyla Tıp fakültemizde kuruldu.

2008’EKİM’İNDE  İLİMİZİN LİMANLARA VE HAM MADDE MERKEZLERİNE DEMİRYOLUYLA BAĞLANMASI İSTEĞİMİZ 20 AĞUSTOS’TA YAPILAN İHALE İLE ÇİÇEĞE DURDU

   Ali Rıza Alaboyun ağabeyin danışmanı hemşerimiz Gülpınar Beldemizin belediye başkanlığında başarılı çalışmalar yapan Rasih Bostancı beyin talebim üzerine 1920’deki il olma kanunumuz belgelerini bana gönderdi. 

   Gönderilen bu belgeleri okurken  1920 de il olmamızı sağlayan 40 numaralı kanun görüşülürken Burdur Milletvekili İsmail Suphi’nin  ilimizin trenle Çakmak istasyonuna bağlanmasını istediğini gördüm. 

 Bu belgedeki İsmail Suphi’nin konuşmasının verdiği ilhamla 25 Ekim 2008 Cumartesi günü Aksaray Yenigün gazetemizde yaptığımız özel haberle iki ilçelik sebebimiz olan sıkıntının ortadan kaldırılmasını istedik. 

     Bu haberimizle başlayan yayından itibaren 18 Aralık 2010’a kadar her yıl her vesile ile en az 10 defa yapılan haberler ve köşe yazılarıyla konunun gündemde tutulmasının yanında ilimiz Meslek Odaları ve siyasileri nezdinde sürdürdüğümüz çalışmalarımıza da il olma mücadelemizdeki gibi  bir çok kişi ile siyasi tarafından “olmaz” denilen bu çalışmamızda da onlara rağmen Mevla’mızın izni ile biz şevkimizi kırmadan  2010’un 18 Aralık tarihinden itibaren Aksaray Yenigün gazetemizin yanında Aksaray Haberci ve  haber ve köşe yazılarımı yayınlayan Sultanhanı gazetesi, Aksaray Gen Tr, Aksaray hamle ve Aksaray Salihler Şehri İnternet gazetelerinde de ilk haberden günümüze kadar 13 yıl boyunca aralıksız olarak  sürdürdük. 

    Basılı ve internet gazetelerindeki yayınlarımızın yanında bulunan her fırsatta tüm siyasiler ve yetkililer nezdinde ısrarlı şekilde meşru her yoldan azimle bıkmadan usanmadan  çalışmalarımızı sürdürdük. 

    Ve nihayetinde 26 Ağustos günü Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun ihalenin yapıldığı müjdesiyle açıklanan haber il başkanı Hüseyin Altınsoy’un Perşembe günü bizimle sohbetinde soruma verdiği cevapta ihalenin 20 Ağustos günü yapıldığını ihaleyi alan müteahhitle yaptığı görüşme ile ilgili verdiği bilgi ile bir olmazın daha çiçeğe durmasının netleşmesiyle bu çalışmada ete kemiğe bürünmeye başladı. 

AKPARTİ İL BAŞKANI HÜSEYİN ALTINSOY” 20 AĞUSTOS GÜNÜ İHALESİ YAPILAN AKSARAY-ULUKIŞLA DEMİRYOLUNUN YASAL PROSÖDÜRÜNÜN TAMLANMASINDAN SONRA İLK KAZMAYI VURACAĞIZ”  

   Bu konuda İnternet gazetelerinde Cuma günü ve basıl medyada bugün yayınlanan haberlerde de verilen bilgide de görüleceği gibi Gazetecilerle buluşmasında ülke ve ilimiz meseleleri ile yatırımları konusunda açıklamada bulunan Ak Parti Aksaray il başkanı Hüseyin Altınsoy 26 Ağustos günü Aksaray Yenigün ile Yazılarımı yayınlayan Aksaray Haberci, Sultanhanı ,Aksaray Gen tr ,Aksaray halle  ve Aksaray Salihler şehri İnternet gazetelerimizde yayınlanan Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun bana verdiği demeçle ilgili gelişmeler daha da somutlaştırdı

ALTINSOY” İL BAŞKANI OLUNCA İLK SÖZÜM” TRENİN GERÇEKLEŞMESİ NAMUS  MESELEM”DEDİM

   Altınsoy Perşembe günkü medya mensuplarıyla gerçekleşen buluşmasında  bu konudaki sorumu cevaplandırırken ”2017 yılının Eylül ayında göreve başlarken yanımdaki arkadaşlara gece Ankara’dan Aksaray’a dönerken” Bu benim için namus borcudur” dedim. 

   “O tarihten itibaren Aksaray-Ulukışla demir yolu için çok mücadele verdim.  

   Bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bulabildiğim her vesileyle bizzat ve Milletvekili Cengiz Aydoğan ile birlikte defalarca görüşüp aradan geçen zamana rağmen daha somut bir şey yapılmadığını söylemem üzerine yine sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 20 Ağustos’ta  Aksaray-Ulukışla demiryolumuzun ihalesi yapıldı. 

   Yapılan ihalenin yasal belli prosedürleri var. 

    Bunlar ortalama 3 ay sürüyor. 

   Bu prosedürlerin tamamlanmasından sonra onaylanması bekleniyor. 

   Onaylanır onaylanmaz müteahhit şantiyesini kurduktan sonra ilk kazma vurulacak.  

   İhaleyi alan firma ile görüştüm hazırlıklarını yaptıklarını söylediler. 

   Yaptığımız araştırmada ihaleyi alan firmanın güvenilir bir firma olduğunu tespit ettik.” Dedi. 

    Başlanacak çalışma tamamlanıp hat hizmete açıldığında şu anda çiçeğe duran ve ete kemiğe bürünmesi başlayan çalışmanın tamamlanmasıyla azimle  yapılan bu konudaki çalışmada gerçekleşmiş olacak. 

   1845-1920,1933-89 arasında 131 yıl süren 2 ilçelik esaretimizin sebebinin ortadan kaldırılmasının sağlanması, çalışmanın bu aşamaya gelmesinde Aksaray Yenigün gazetemiz ve İnternet gazetelerimizin sahipleri Mustafa Avcı,Macahit Mercan, Hüseyin Tosun,Yusu.E. Koç ile birlikte 26 Mayıs 2011’de yazdığım haberin o zaman ilimizde yayınlanan 13 Gazetenin 11’inde aynı başlıkla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olarak Partisinin mitingi için geldiği gün yayınlanmasını sağlayarak bu hattımızın hem müjdesinin alınması, hem de  çalışmanın başlatılması talimatının verilmesini sağlayan Cemiyet başkanlarımız Ali Südemen Celil Acar  birlikte emeği olan herkese canı gönülden teşekkür ediyor ve süreci hattın hizmete açılmasına kadar  aynı şekilde aralıksız olarak takip etmelerini ilimizin mutlu istikbali için diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

 

 


Suat ALTINTAŞ
20.09.2021 10:40:48
Ali bey.. Ortaköy-Aksaray yolu yılan hikayesine döndü ondan vazgeçtim Ortaköy içinden Anayolu çıkaracak 5 km Çevreyolunu bile ödeneksizlik gerekçesiyle yapamayanlar Demiryolunu nasıl yapacaklar. Bu yolun da projesi vardı İhale edildi hatta bir çok menfez gibi aly yapı çalışmaları bile yapılmıştı herne hikmetse bu yoldan sonra başlayan yaklaşık 400 km Ankara-Niğde Otobanı bile bitti bu bildirilirken müteahhit firma araçları Aksarayın bu bölgesindeki tüm köy yollarının da anası belleyerek gittiler, bizlere de çukurlardan atlamak kaldı bunları da yaz dostum. Birazda olumsuz eleştiriler yapalım. Selam ve saygılar.

20.09.2021 06:18:00

Ali Genç

AZİMLİ ÇALIŞMANIN SON SEMERESİ 2 İLÇELİK SEBEBİ ÇİÇEĞE DURAN DEMİRYOLU HATTI

AZİMLİ ÇALIŞMANIN SON SEMERESİ 2 İLÇELİK SEBEBİ ÇİÇEĞE DURAN DEMİRYOLU HATTI