Bugünkü yazımda 4 ayrı konu ile başarılı hizmet erbaplarının çalışmalarından bahsedeceğim. 

VALİ AYDOĞDU HIRÇIN RÜZGAR YÖNTEMİ YERİNE GÜNEŞİN ILIKLIK MOTİVASYONUYLA KAZANIYOR!! 

  Çok bilindik hikâyedir. 

   Hikayeye göre yolda yürüyen kişinin sırtındaki paltoyu kimin çıkartacağı konusunda rüzgar ve güneş arasındaki iddiayı hırçın rüzgarın tüm çabasına rağmen başarılı olamamasının aksine paltoyu giyenin giysisini var gücüyle sıkıca tutması ve kuşağının düğümlerini üst üste atmasıyla başarılı olamaması. 

   Rüzgarın sert ve hırçın esmesinin aksine  Güneşin önce o kişinin içini ılıtacak şekilde hafifçe yüzünü göstertmesi, ardından ise ısısını  kontrollü olarak yavaş, yavaş ısıtmasıyla iyice ısınan kişinin paltosunu çıkartmasıyla  iddianın galibi olur.!!! 

   Aksaray’ımızın Valiliğine geçen sene Haziran ayının ortasında göreve başlayan ve şimdiye kadar hazırladığı yüzlerce projenin yanında her konuya ve her meseleye 7/24 dokunan Hamza Aydoğdu Bey bu başarısının anahtarı olan güneşin kişilerin içini ılıtması ve ısıtması yöntemiyle Gençlik ve Tarım kampında bir defa daha gönüllere girerek motivasyonu zirveye çıkartmasıyla kanıtladı. 

  Kampa katılan tüm il birim amirlerini teker teker isimlerini ve unvanlarını vermesinin yanında kendilerinin  çalışkanlıklarını bu çalışkanlıklarıyla ortaya koydukları fedakarlıkla birimlerindeki arkadaşlarıyla elde ettikleri maddi ve manevi başarılarını teker, teker katılımcılara anlatarak onu re  ederek   alkışlatması yeni hizmetler için kendilerini taşa vursan yaracak bıçak misali biledi.!!! 

PROFESÖR İBRAHİM SARAÇOĞLU ATA TOHUMLARININ KORUNMASI VE KAÇAK OLARAK BUNLARI GÖTÜREN  ABD İLE İNGİLTEREDEN ALINMASIYLA ANADOLU VE OSMANLI TARIMIYLA MEST ETTİ!!! 

   Valilik tarafından  geçen ay Ihlara Vadisi girişinde düzenlenen Yunus Emre Yazarlık Kursu, geçen hafta ise Hasandağı piknik alanında düzenlenen Uzay ve Astronomi Kampına katılan bir birinden kıymetli katılımcılara Cuma günüde Hasandağında aynı yerde devam eden Gençlik ve Tarım kampına katılan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve ülkemizin en önemli kimyagerlerinden biyoteknoloji ve mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu eklendi. 

  Profesör Saraçoğlu burada yaptığı konuşmasıyla  öğrencilerle birlikte kampın güvenliğinden lojistiğine kadar görevli olanları da mest etti.!!! 

SARAÇOĞLU” ÜLKEMİZDEN İNGİLTERE VE ABD’YE İZİNSİZ GÖTÜRÜLEN ATA TOHUMLARINI HUKUKİ HAKKIMIZI KULLANARAK ORALARDAN GETİRİP KENDİ TOHUM BANKAMIZA KOYDUK” 

   Saraçoğlu hitabı soru ve cevaplarla 3 saat süren gençlerle haşır neşirliğinde bir çok konuya değinirken özellikle ülkemizin son yıllarda neidiğü belli olmayan faydasından çok zararı olan  genetiği değiştirilen  ve kesinlikle tohumlarından yeni bir ürün alınmayan hibrit ithal tohum bağımlığından ülkemizde  son yıllarda alınan tedbirlerle pey der pey kurtulmamızın yanında İngiltere ile ABD tarafından ülkemizden izinsiz olarak kaçırılan  ata tohumlarımızın hukuki haklarımızın kullanılarak  onlardan resmi tutanaklarla alınması ise millet olarak göğsümüzü kabartan bir başarının adıydı. 

 SARAÇ HOCAYA İLİMİZİN BİTKİ ÇEŞİTLİLİĞİNİ VE TARIMIN İLİMİZDE BAŞLADIĞINI ANLATTIM 

  Saraç Hocaya Helvadere Göl başında bende 5 dakika kadar ilimizin geleneksel tıbbını ve bu tıpla hangi hastalıkların tedavi edildiğini. 

   İlimizdeki bitki çeşitliğiyle Buğday ve diğer hububat çeşitlerinin yeryüzünde ilk defa ilimizde yetiştirildiğini, günümüzde etinden sütünden ve gücünden faydalanılan hayvanlarında dünyada ilk defa ilimizde evcilleştirilmesinin bilimsel olarak kanıtlanmasıyla ilgili Türk ve Fransız bilim adamlarının elde edip bilimsel dergilerde yayınlattıkları bilgilerini anlattım. 

HEMŞERİLERİMİZİN, ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI,YAŞLILARLA ÇOCUKLARIN  MERDEDE ,NAMERDEDE MUHTAÇ OLMAMASINI SAĞLAYAN KURUM AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ!!! 

  Cuma günü kurumun merkezinde okul ve mahalle arkadaşım  7 Belediye başkanlığı döneminde görev yaptığım belediyede merhum Ahmet Er’in başkanlığı döneminde Başkan yardımcısı olarak amirim olan İsrafil Aktürk hoca tarafından düzenlenen kurumunun faaliyetlerini tanıtma toplantısına meslektaşlarımızla katıldık. 

İSRAFİL AKTÜRK HOCA ONLARCA YILLIK TERCÜBE YLE OLUŞAN BİLGİ BİRİKİMİYLE ÇAK RAHATTI!!! 

   İsrafil hocanın amiri olduğu kurumunu görseller eşliğinde ve rakamlar vererek yaptığı tanıtım gazetelerde Pazartesi ve Salı günü yayınlandığından ben konun taktire şayan olarak gördüğüme şahsi görüşümü de ilave ederek yer veriyorum. 

   Öncelikle İsrafil hoca bir eğitimci olmanın yanında hayatında görev aldığı Sivil Toplum Kuruluşlarındaki tecrübeleri ve Belediye başkan yardımcılığı ile Belediyenin birim amirliklerindeki bilgi birikimiyle kurumun tanıtımını eskilerin tabiriyle sular seller gibi anlattı.!!! 

   Özellikle kurumun bütçesinin son yıllarda hükümet tarafından sürekli olarak arttırılmasının neticelerinin de ortaya konduğu çalışmada devletimizin  Şehit ve Gazilerimizin yakınlarını, yetimlerimizi, fakir ve fukaramızı, yaşlılarımızı ve düşkünlerimizle şiddete uğrayan bayanları ayrı ayrı gözetmesi  kendilerinin merde de, namerde de muhtaç olmamasını sağlanması için kurum amiri olarak İsrafil Aktürk hocamızın samimi çabasının da, fedakarlığının da etkisini tespit ettim.!!!   

3 KAMPIN BAŞARISI AKSARAY VALİLİĞİYLE İL BİRİM AMİRLERİ JANDARMAYLA POLİSİN ESERİDİR!!! 

  İlki geçen ay Ihlara vadisi girişinde, ikincisi ve üçüncüsü ise Hasandağı Piknik alanında düzenlenen gençlik kamplarına ülkemiz ile KKTC’den  katılanlarla, bu kamplara konuşmacı olarak katılan akademisyen ,yüksek devlet görevlilerinin konuşmalarının ülkemizin bir çok yayın organında ilimize yönelik pozitif yayınlarla tanıtımından turizmine ve yatırımcıların ilimize çekilmesi Vali Hamza Aydoğdu’nun liderliğinde il birim amirlerinin ve kurumlarıyla ilimiz Jandarma ve Polisinin, Meslek Odalarımızla basınımızın ortak başarısıdır.!!! 

    Bu kamplarda sırasıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği lojistik ve kişilerin kamp yerine ulaşmasını sağlarken Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü, Afad ve Sağlık İl Müdürlüğü ile kurumun Umke ekipleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ,İş Kur il müdürlüğü amirleri ve ekiplerinin samimi çabalarıyla bu kampların sıkıntısız olarak yapılabilmesi. 

  Oluşan sıkıntıların anında çözülmesini personelleri ve  araçlarıyla sağlarlarken Jandarma ve Polis teşkilatımızda il müdürlüğü ve  il komutanlığı ve personeliyle bu kampın güzergahı boyunca ve kampın yapıldığı yerin etrafında adeta kuşun bile izinsiz uçmaması için aldığı güvenlik tedbirleriyle katılımcıların hiçbir endişeye kapılmadan kampı gönül rahatlığıyla gerçekleştirmelerini, medyamız ise tanıtımdaki çabalarıyla başarının perçinlenmesini el ve gönül birliğiyle birlikte  sağladılar.!!! 

  Vali Aydoğdu yönetiminde ilimizin tanıtımından turizmine, tarımından sanayisine ve hayvancığına hülasa istikbaline pozitif manada etki edecek bu tür etkinliklerin devam etmesi dileğiyle emeği geçen herkese şahsım ve hemşerilerim adına canı gönülden teşekkür ederim. 

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

 


1.09.2021 06:06:00

Ali Genç

AYDOĞDU’NUN GÜNEŞ YÖNTEMİ, PROF SARAÇ ,A.S.H MÜDÜRLÜĞÜ ,PROĞRAMIN KAHRAMANLARI

AYDOĞDU’NUN GÜNEŞ YÖNTEMİ, PROF SARAÇ ,A.S.H MÜDÜRLÜĞÜ ,PROĞRAMIN KAHRAMANLARI