Geçtiğimiz hafta içi Salı günü Aksaray valisi Sayın Hamza Aydoğdu ilimizdeki çalışmalarını basın mensupları ile paylaşmak üzere Özel idarede gazetecilerle bir araya geldi. Vali beyi ben rahmetli eski valilerden Recep Yazıcıoğluna benzetiyorum. Yaptığı çalışmalar ve denetimler bana sanki Yazıcıoğlu'nu hatırlatıyor.
Zaman zaman kendisi ile bir araya geldiğimizde ve bazı çalışmalarda şahit olduğum en güzel yanı, herkesi dinlemesi, talepler uygun ve kafasına yatıyorsa anında çözüm üretmesi fevkalade bir başarıdır. Öyle cebine not alayım gibi bir derdi yok. Hangi saatte olursa olsun gerekli mercileri arayıp talimat vererek çözüm üretmesi görülmemiş bir başarıdır.
Basın toplantısında bu güne kadar yaptığı çalışmaları anlattı. El değmemiş konulara el atarak harekete geçirmeye çalışıyor. Hele Aksaray’ın tanıtımı ile ilgili büyük gayret sarf ederek bir Aksaraylı’dan daha çok heyecanlı gördüm.
Sohbette şu ifadesi beni son derece etkiledi, “ okulları geziyorum ve gençlerle sohbet ediyorum. Ihlara vadisine gidip gitmediklerini soruyorum. Samimi olarak ifade edeyim ki, yüzde doksan Ihlara’yı görmemişler. Aksaray’lı Aksaray’ı tanımıyor” dedi.
Gerçekten de ilimizin her bir yanında gidilip görülecek yerlerin olduğunu söyledi. Avanos gidip çömlek önünde resim çektirene kadar ilimizin önemli yerlerini gezip çocuklarımıza tanıtsak daha iyi olmaz mı?
Yunus Emre Türbesinin yeniden düzenleme çalışmaları, Taptuk Emre türbesinde aynı şekilde çalışma yapılması, ilimizin değerlerine önem verdiğini gösteriyor. Yine Narlı göl bölgesine yaptığı seyir terası ve düzenleme bu bölgenin turizme açılması demektir.
Devletimizin Baymış bölgesinde bir dinlenme parkı var. Burası yıllardır bakımsız ve harabe olmuş durumda iken bu dinlenme bahçesini yeniden düzenleyerek faal hale getirmiştir. Gelecek hafta sonu muhtemelen buraya biz basını götürüp gezdireceğini ifade ettiler.
Hasandağı bölgesi için sürekli gelip giderek çalışmalar yapmaktadır. Hasandağında yeni çalışmalar yaparken, paraşüt atlama bölgesinin yolunu gerçekten de fevkalade yeniden beton asfalt ile düzenlenmiş. İki gün önce çıktım emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Zaman zaman tebdili kıyafetle ilimizin kurum ve kuruluşlarını yalnız başına denetlemesi vatandaşların çok hoşuna gitmektedir. Herkesi kucaklayarak onların dertlerine ortak olması küçümsenecek bir durum değildir. Koltuğuna yapışıp odasından çıkmayan birisi değil. Hatta odasına gittiğinizde kendisini bir başka çalışma esnasında bulabilirsiniz.
Geçen Yenipınar köyüne program çekimi için gittim. Vatandaş vali Bey geçen geldi burada Cuma namazı kıldı ve dertlerimizi dinleyerek çözümler buldu diyerek vali Beyin bu ziyaretleri vatandaşları fevkalade mutlu etmektedir.
Bizimle toplantı yaparken buradan başka bir toplantıya giderken Özel idare Genel Sekreteri Sayın Yüksel Çelik beye yaptığımız yol ve diğer çalışmaları anlat diyerek ayrıldı. Yüksel Bey kısa da olsa Özel idarenin dar imkanlara rağmen bir çok hizmetler yaparak ilimizde bir çok köy yollarının ulaşımı için asfalt atıldığını ve diğer hizmetler yaptıklarını anlattı.
Burada şunu gördüm vali ve Özel idare genel sekreteri uyumlu ve başarılı. Dolayısı ile Sayın Valimiz her an her saat vatandaşın içerisindedir. Yeni vali olması nedeni ile hizmete aç bir valimiz var. Burada başarılı olmak istiyor ve başarısını da Aksaray’da ispatı için gayretli bir çalışma yapıyor. Bende bu çalışmaları nedeni ile kendisine ikinci Recep Yazıcı diyorum.

 


3.10.2021 13:30:00

Erdogan Kaya

Aydoğdu hizmete doyumsuz bir vali

Aydoğdu hizmete doyumsuz bir vali