Başta 1989’dan şimdiye kadar ilimizde görev yapan Mülki  ile mahalli amirleriyle  Milletvekilleri ve Meslek Odaları olmak üzere  atanmış ve seçilmişlerin istisnaya bile giremeyecek oranda olan genel ek serisinin umursamazlığını anlamak mümkün değil.!!! 

  Nasıl mümkün olsun ki ?!! 

  Ya hazırcılık yaparlar veya ihtiyaç olanı elden gelenin öğün olmayacağı, olsa da zamanında bulunmayacağı gerçeğini umursayarak öncelikle ihtiyacımız olanın kendi topraklarımızdan yani öz kaynaklarımızda aranması, bulunması ve bulunacaklardan maksimum şekilde faydalandırmayı düşünmeleri, planlamaları gerekirken bunun için görevli olmalarına rağmen gerekeni yapmayarak daha meşakkatli ve pahalı olana tüketiciler mecbur ediliyor.!!! 

İLİMİZLE BİRLİKTE BÖLGENİNDE İNŞAATLARININ YANINDA KURULACAK CAM FABRİKASININ İHTİYACI KADARDA KUMUMUZ OLMASINA RAĞMEN KIRŞEHİRDEN ETEK DOLUSU PARAYLA KUM GETİRİLİYOR! 

  Tıpkı ilimiz merkez ilçesinin Aratol mahallesinden başlayarak Konya il sınırına kadar 1 metre derinlikten başlayarak 12.dönem milletvekili Oğuz Demir Tüzün tarafından rezervi yüz milyonlarca ton olarak belirlenen kaliteli yıkanmış olduğu belirlenen kumdan ilimizdeki inşaatların ihtiyacının fazlasıyla karşılanması mümkünken bunun yapılmaması. 

   Bu kumdan ilimiz genelindeki inşaatların ihtiyacının yanında bölgenin de ihtiyacının da karşılanmasının yanında Cam’ın iki hammaddesinden birisi olması ve  yine  Cam’ın2. ham maddesi olan kirece ’de sahip olmamız nedeniyle Cam fabrikası kurulmasını da  şimdiye kadar bu umursamazlıkla düşünen olmadı.!!! 

  Bir elleri yağda ,diğerleri balda olan istisnanın dışında kalan idealist atanmış ve seçilmişlerin bu umursamazlığı nedeniyle değer biçilemez bu hazinemiz Cenab-ı Allah(c.c.) tarafından yaratıldığı günden bu yana bulunduğu yerde atıl vaziyette yatıyor. 

  Bu kolay ve ucuz yöntemle inşaatlardaki ihtiyacımız olanın yanında  ilimiz istihdamına ve ticaretine önemli katkı sağlayacak olan kurulacak Cam Fabrikasında da kullanılması mümkün olanı kendi öz kaynağımızdan hammaddenin karşılanmasıyla her yıl kesemizde kalacak yüz milyonlarca paramızı düşünen olmadı. 

  Düşünen olmayınca da her yıl ve yılın neredeyse 365 günü ortalama 200 km’lik yol kat edilerek Kızılırmak’tan kum getirilmesine birde gidip gelen kamyonların yollar verdikleri zarar, doğaya verdikleri çevreyi kirleten gaz salınımı umursanmadan bin bir maddi ve manevi harcamayla  ihtilacın karşılanmasına sebep oldular/oluyorlar.  

  32 yıldır ilimizde görev yapan atanmış ve seçilmişlerle Vekiller  ve Meslek Odalarının  ilimizin kıymet biçilmez hazinemiz olan kumdan hem kendi ilimiz içinde inşaatlarda faydalanmamız, ihtilacımız olanın ise civar illere satılarak gelir elde edilmesinin yanında 12. Dönem milletvekili Oğuz Demir Tüzün’ün hayali olan Cam fabrikamızın kurularak burada değerlendirilmesinin Vali Hamza Aydoğdu döneminde gerçekleştirilmesi için gerekenlerin yapılması ve yaptırılması dileğiyle. 

  Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 


19.04.2021 11:20:00

Ali Genç

AYDOĞDU BİNBİR EMEK,ETEK DOLUSU PARAYLA İTHAL YERİNE KENDİMİZDE OLANI DEĞERLENDİRSİN

AYDOĞDU BİNBİR EMEK,ETEK DOLUSU PARAYLA İTHAL YERİNE KENDİMİZDE OLANI DEĞERLENDİRSİN