Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Resmi Bayram’dır. Yıllarca gençlik ve halk tarafından coşkuyla kutlanan bayram eski coşkusunu yavaş yavaş kaybediyor. Bu kaybedişin nedeni siyasete bağlanıyor. Bizde bu nedene katılıyoruz, nereye kadar gideceği zamanla görülecek.

19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk, Osmanlı Paşası olarak Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkmıştır. 19 Mayıs günü; İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan’dan oluşan İtilaf Devletlerinin, ülkemizi işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşının başlatıldığı gündür.

Atatürk bu bayramı, Türk Gençliğine armağan etmiştir. 1938 yılından bu yana kutlanmaktadır. Bütün Milli Bayram kutlamaları iki şekilde yapılıyor. Birincisi kanuna uyma mecburiyetini yerine getirme, ikincisi gerçekten neyi, niçin kutladığımızın şuuruna vararak kutlama. Türkiye’de kutlama yasak savma şeklinde oluyor.

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı cümlesinden, ‘’Atatürk’ü Anma’’ ya karşı çıkanlar var. Madem karşısınız, Meclisten ‘’Atatürk’ü Anma’’ ilavesini kaldırın da gençliğimiz ve halkımız 19 Mayıs Bayramını hakkıyla ve ders alarak kutlasın. O gün Anadolu’nun nerelerinin işgal edildiğini ve başkent İstanbul’un ne halde olduğunu içselleştirsin ve takiye bitsin.

Cumhuriyet’in ilk 100 yılında, Cumhuriyet’i ve Demokrasi’yi anlatma ve yerleştirme yerine çeşitli gruplar, başka sistemleri getirmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Hiçbiri muvaffak olamadı ama gençliğin ve halkın kafasını karıştırmayı kısmen başardılar. Dolaysıyla Cumhuriyet ve Demokrasiye ve de Türk Gençliğine ciddi zarar verdiler. Vermeye de devam ediyorlar.

Rusya, Çin, İran, Suudi Arabistan, Mısır ve Amerika’dan getirilmek istenen sistemlere halkımız sıcak bakmadığı için başarılı olunamadı. Batı devletlerinin emperyalist emelleri gerçekleşmedi. Asla da gerçekleşemeyecektir. Türk Halkı arif olduğu için anladı. Ne doğu ne güney ne Batı nede Amerika’dan getirilecek sisteme sıcak bakmadı ve onaylamadı.

Türk Halkı, tebaa olmaktan çıkıp vatandaş olduğunu ve vatandaşlık haklarını biliyor. Dünya’nın Doğusundan, Güneyinden, Batısından ve Amerika’sından kendine fayda gelmeyeceğini gördü ve yaşıyor. Tek çarenin İstiklal Savaşında olduğu gibi yine kendisinde olduğunu biliyor ve inanıyor. Tüm yöneticiler de elbet birgün bu inanca geleceklerdir.

Atatürk’ü Anma, Gençlik Spor Bayramı; gençlerimize ve halkımıza kutlu olsun

   HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 


21.05.2024 07:50:00

Rasim Gül

ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI