Kuruluşunun üstünden kurumlar için çokta uzun sayılmayacak bir zaman olan 14 yılda başta birlikte kurulduğu devlet Üniversiteleri olmak üzere birçok üniversiteyi öğrenci sayısı ve diğer başarılarıyla geride bırakan Aksaray Üniversitesi tarafından gerekli tedbirlerin yerinde ve zamanında alınmasıyla beklentilerin karşılanması hiç mi hiçte zor değil.!!!

 Vatandaşlarımızın ASÜ’den ve yönetimiyle yönetime destek olması beklenen ilimiz Milletvekilleri  İnceöz ve Aydoğdu, Vali Mantı,Belediye Başkanı Dinçer,İGM başkanı Tüzün ile  Meslek Odalarımız ve STK’larımızın desteğiyle beklentilerinin ilki  Rektör Yusuf Şahin Hocanın sahaya da  akseden Konya Necmettin Erbakan Tıp fakültesinde eğitimlerini sürdüren öğrencilerin bir an önce eğitimlerini Aksaray’da devam etmelerinin sağlanması.

 İkinci beklentileri Tıp fakültesini tamamlayacak olan Diş hekimliği fakültesinin de bir an önce açılmasının sağlanması.

  Üçüncü beklentisi kurumun sloganı olan Evrensel düşünülerek mahalliyle bütünleşmesi için

21.08.2019 Çarşamba günü 2. Daimi köşem olan(-) Parantez İçinde  “VALİ COŞ’UN ASÜ’NÜN AKSARAYLA BÜTÜNLEŞMESİ HAYALİ!”  başlığı altında belirttiğim 15 Temmuz Milli İrade meydanında bulunan ilimizin sembolü olan 3 tarihi binadan Valilik tarafından kullanılan orta binanın dışında kalan binanın birisinin Üniversitemizin Rektörlük makamıyla özel kalemle Basın ve Halkla ilişkiler birimine verilmesidir.

  Vali Hüseyin Avni Coş tarafından ASÜ’nün kurulmasından 2 yıl önce Rektörlük binasına verilmesi için hazırlamak istediği bu binalardan uygun olanın verilmesiyle merkezi yerdeki bu makamla kurumun şehir genelinde daha da bilinir hale getirilmesidir.

  Dördüncü beklenti  ise 1845-1920 ve 1933-89 arasında toplam olarak 131 yıl ilçe haline getirilen, üstüne üstlük birde kendisine  katacağı hiçbir şeyi olmayan Niğde ye bağlanmasıyla duble şekilde  cezalandırılan ve  bağlı olduğu il tarafından sahip olduğu yer altı ve üstü zenginlikleriyle, tarihi yerleri ve  kültürünün araştırılmaması nedeniyle yok sayılan bu her biri birbirinden kıymetli yüzlerce kıymetinin Üniversite tarafından araştırılması.

  Yapılacak araştırmada belirlenecek olanların ilimiz ve ülkemize en iyi faydayı katacak şekilde değerlendirilmesinin sağlanmasıdır.

  Samimi ve organize bir çalışmayla gerçekleştirilmesi hiç mi hiçte zor olmayan bu dileklerin el ve gönül birliğiyle en kısa zamanda gerçekleştirilmesiyle üniversitemizin başarılarının katmerlenmesi dileğiyle 14. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


16.03.2020 07:02:00

Ali Genç

ASÜ’NÜN BAŞARISI TIP VE DİŞ HEKİMLİĞİNİN İŞLEVİ, MAHALLE BÜTÜNLEŞEREK SAHAYA İNMESİNDE!