Türk kamuoyu ve özellikle Aksaraylı, dini kullanarak kurulan HOLDİNGLERİ çok iyi biliyor. Kurucularına ve arkalarında ki siyasetçilere inanan ve güvenen insanlar, zor şartlarda kazandıkları parayı çekinmeden verdi. 
Halka açık Anonim şirketlerin nasıl kurulması ve denetlenmesi gerektiği Ticaret Kanunumuzda açıkça belirtilmesine rağmen pek uyulmadan, yurt içi ve yurt dışında özellikle işçi hemşerilerimizden milyonlarca para topladılar.
Holdinglerin nasıl kurulması kanunlarımızda belirtilmesine rağmen, burada da kanunlara uyulmadı. Gerek anonim şirketler, gerekse holdinglerin bu keyfi icraatlarını Devlet seyretti. Yüzbinlerce vatandaşımız mağdur edildi. Bunlardan biride Kombassan dır.

KOMBASSAN HOLDİNG veya yeni adıyla BERA HOLDİNG’te bunların en büyüklerinden biridir. 2017’de binlerce ortağının parasını batırmış ve iflasın eşiğinde olan kombassan Holding’i (Bera Holding)  kurtarması için Tayyip Erdoğan’ın desteği ile Hemşerimiz Ali Rıza Alaboyun Yönetim Kurulu başkanlığına getirildi.
 Liyakat ve ehliyet sahibi ekiple, dört yıldır çalışan Alaboyun, Holdingin hisse değerini 3 TL den, 13 TL ye çıkararak iflastan kurtardı. Dahasını da yaptı, hisselerini dünyaya sattı.
 
Ali Rıza Alaboyun başta Cumhurbaşkanını ikna edip, grubu bulunan bütün partileri de dolaşarak, Meclisten İTTİFAKLA holdingi kurtaran kanunu çıkarttırdı. İşte tam zamanı diyerek fırsatçılar ortaya çıkıp, Alaboyun’u Yönetim Kurulu Başkanlığında aldırdılar.

Aksaraylılar olarak, Alaboyunun partisini, 3 dönem yaptığı milletvekilliğinde yaptıklarını, beğenmiş de beğenmemiş de olabilirsiniz. İyi olmuş, bu yetmez daha beter olsun da diyebilirsiniz. Bizce bunların hiç biri konuyla ilgili değil. Konu Holdingte başarılı bir hemşerimizin harcanması. Ve bizlerin ne yapıp, yapacağıdır.
Biz diyoruz ki Ali Rıza Beye sahip çıkalım. Madem batan holdingi kurtardı, binlerce emekçinin parasını ödeme durumu doğdu. Alaboyun’a sahip çıkmakla on binlerce emekçiye de yardım etmiş olmaz mıyız?  Aksarayca değil Kayserice, Konyaca düşünelim, hemşerimizin yanında olalım ve destekleyelim.
Sadi Somuncuoğlu’na hakaret edildi, partisinden ve Aksaray’dan ses çıkmadı. Mehmet Altınsoy Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı oldu, Aksaray’ı ‘’İL’’ yaptı umursanmadı. Cenap Aşçı Türk Hava Kurumu gibi dev kuruluşa başkan oldu, farkına varılmadı. 19 yıldır tren geliyor dendi gelmedi. Aceba halkımız neye önem veriyor?

Desteklediği iktidar partilerinde bakanı olmuyor, nedenini düşünüp sorgulamıyor. Yahu bu ne duyarsızlık, ne hesapsızlık. Bütün Aksaraylının, Kayserili ve Konyalıdan ticaret ve siyaset konularında brifing almasını öneriyorum. Belki bir faydası olur yahut derin hoca bulup okutturalım kendine gelebilir. Yoksa bu narkozun etkisinden Aksaraylı kurtulamayacak.

Ali Rıza Alaboyun’a yapılan muamele için başta Ak Parti, diğer partiler, basınımız ve özellikle Ticaret Sanayı Odamız, Ticaret Borsamız ve diğer Sivil Toplum Örgütlerimiz hep birlikte durumu önemsemeliler. Yapılacak Genel Kurulda da elden gelen yapılmalı..
Nasıl bir Şehr-i Süleha halkıyız ki hiçbir konuda birlik sağlayamıyoruz? Diliyorum ki bu konuda sağlanacak birlik bir başlangıç olsun. Ve devamı da gelsin. Aksaray Valisinin bakan olup olamayacağına gösterdiği ilginin dörtte birini kendi evladına göstersin
Ak Parti, konuyu hiç vakit geçirmeden, Cumhurbaşkanına intikal ettirmelidir

  Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

 


1
8.05.2021 00:00:24
Aksaray'a 3 dönem milletvekilliği yapıp, Aksaray'a tek bir çivi çıkmamış birini savunmak ne demek acaba. Kendi yakınlarını makam sahibi yapmaktan başka ne yaptı da bu şahsa sahip çıkıyorsunuz?

İSLAM
8.05.2021 00:04:05
Bu kendini beğenmiş zatın kovulması ne güzel olmuş, Aksaray'a yaptığı kötülüklerin bedelini ödüyor. Daha beter olsun inşallah...

68
8.05.2021 02:00:33
Eeee etme bulma dünyası, milletvekili iken insanlara yaptığı İFTİRALARIN bedduası elbet tutacaktı, daha beter olsun, sürüm sürüm sürünsün.

7.05.2021 00:23:00

Rasim Gül

A.RİZA ALABOYUN’A, OYNANAN OYUN BOZULMALIDIR

A.RİZA ALABOYUN’A, OYNANAN OYUN BOZULMALIDIR