Çocukluğumuzda Türkiye vatandaşlarının ömürlerinin ortalamasının erkeklerde 65,kadınlarda ise 70 yıl olduğu belirtilirdi.

   Ömrümüz olursa veya ömrü olanlarla birlikte yarına yani 27 Nisan Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan akşam Namazına ulaşabilirsek Akşam Namazının kılınmasından itibaren  Türkiye Müslümanları olarak yer yüzündeki sayıları 2 milyara yaklaşan din kardeşlerimizle birlikte kavuşacağımız içinde onun bulunmadığı 1000 aydan yani 83 yıldan daha fazla bir zamandan  kıymetli olan gecede kazanılan 83 yıllık ömrü geçmişteki  din kardeşlerimizin %30’nun ömrü ancak ulaşabiliyordu!!!

  Günümüzde ise hayat şartlarının iyileşmesi ile erkeklerde 75.5,kadınlarda ise ömür ortalamasının 80.8 yıl olması nedeniyle bahşedilen sevaba ancak uzun ömrü olanların ömürleri boyunca yapacakları ibadetlerle kavuşabilecekleri kadar sevabı kazanmamız mümkün.

     Bu nedenle Kadir gecesinde yeryüzündeki 2 Milyara yaklaşan İslam ümmeti olarak kıymet biçilemeyecek kadar önemli olan bir zamana kavuşacağımızın bilinci içinde olmalıyız.

    Bu güzel geceye erişen, bu güzel Ramazan ayının 27. günü tüm dünyevi nimetleri elinin tersiyle itip Rab’ının rızası için gündüzünde farz olan orucu tutan, gecesini ise yine Rab’ımızın rızasına uygun geçirenlere ne mutlu!!!

  Onlar İznillah Rabbimizin iyiler defterine isimleri yazılan günahsız dolayısıyla ömürlerinde yaşayamayacak kadar şanslı kişiler olacaklar.

  Cenab-ı Mevla tüm Müslüman din kardeşlerimizle birlikte bu satırları okuyan kardeşlerimizle, bunları yazan yeryüzünün en edna kulu ile tüm sevdikleri ve sevenlerini de bu güzel günün nimetlerinden faydalananlardan etsin.

BU GECENİN KIYMETİ KURANI KERİMİN GÖK SEMASINDAN YER SEMASINA İNDİĞİ GECE OLMASIDIR!!!

     Yüce Allah(c.c.)’ mız bu gece ile ilgili indiği günden buyana tek bir harfi bile değişmeyen, yer yüzündeki tüm azgın din düşmanlarının aralıksız çabalarına rağmen değiştirilemeyen Kitabı olan Kuran-ı Keriminin Kadir Suresinde anlatıyor.

  Ezel ve ebet olan Mabudumuz Mealen ”Biz Onu (Kuran-ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi Bin aydan hayırlıdır… O gecede Rablerinin izni ile Melekler ve Ruh(Cebrail Aleyhisellem)her iş için iner dururlar. O gece Esenlik doludur Ta Fecrin doğuşuna kadar.” diye belirtmektedir.

   Yüce Peygamberimiz ve kutlu Sahabeleriyle İslam alimlerinden bize nakledilenlere göre bu ayetlerin açıklamasının özeti ise en doğrusunu Cenab-ı Allah’ın bileceği belirtilmekle beraber şöyledir;

    ”Yüce Mevla’mız Kuran-ı Kerimi indirdiği için bu geceye önem verdiğini bu nedenle bu gecenin içinde Kadir gecesi olmayan 1000 aydan yani 83 küsur yıldan daha hayırlı olduğunu belirtiyor.

RABBİMİZ KADİR GECESİNİN CUMA VE ARİFE GÜNLERİ GİBİ DEĞERLİ OLDUĞUNU BUYURUYOR!!!

   Yine Rabbimiz bu ayetleriyle bu güzel gecenin kendisinin indindeki önemli günler olan Cuma ve bayram Arife günleri gibi değerli gün olduğunu.

    Bu gecede Müslümanların isteyenlerinin samimi olması yani kendisine tam uymaları, gecenin gereğini sevabını sadece kendisinden samimi şekilde istenmesi, yani riyakarlık yapılmaması kaydıyla huşu ile kutlanması halinde isteyene bol rızık, isteyene uzun ve sağlıklı mutlu ömür, isteyene günahlarının tamamından kurtuluşa erdirme ve diğer akla gelebilecek her türlü dünyevi ve ukrevi(Ahiret) zahmetlerinden kurtuluşa erme ve Dünya vi ile Ukrevi(Ahiret) mükafatlarına kavuşturacağını.

ULU YARATICIMIZ KADİR GECESİNDE MÜSLÜMANLARIN DUASINA KATILMALARI İÇİN GÜNEŞİN BATIŞINDAN TEKRAR DOĞUŞUNA KADAR MELEKLERİNİ YERYÜZÜNE GÖNDERİYOR!!!

   Her yerde hazır ve nazır olan hesap gününde yegane sahibi olan Ulu Yaratanımız  kullarının yaptığı dualara katılmaları ve bu duaların kabulü için kendilerine niyazda bulunmaları için Meleklerini de gün batımından tekrar doğuşu arasına kadar geçecek zaman içinde yer yüzüne gönderdiğini.

   Gönderdiği bu Meleklerinin Güneşin batışı ile tekrar doğuşu arasında kendisine dua edenlerle beraber yakarıp bu duaların kabul edilmesin isteyerek duaların kabulüne destek olduklarını belirterek bundan faydalanmamızı diliyor.

   Ulu Mabudumuzun Alemlere Rahmet Olarak gönderdiğini belirttiği Nebiler, Nebisi Peygamberler Sultanı Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ise bu gece ile ilgili olarak ”Kim Kadir Gecesinde İnanarak ,İhlasla geceyi ibadetle geçirirse geçmiş günahlara bağışlanır.!!!

   Kadir Gecesi Yatsı Namazında Cemaatte hazır bulunan ondan nasibini almıştır.” buyuruyor.

    DAHİLİ VE HARİCİ İSLAM DÜŞMANLARINI ÇATLATIN

     Buldukları her fırsatı mal bulmuş mağribi gibi Yüce dinimiz İslam’a saldırı aracı olarak kullanan ülkemiz dışındaki  gayri Müslimler ile içimizdeki Müslüman maskeli İslam düşmanları olan münafıklara inat tüm Müslümanlar ülkemizle İslam aleminin tamamının birlik ve dirliği, maddi ve manevi kalkınmasıyla insanlarımızın dertlerine deva, hastalarına şifa, borçlularına edalar nasip edilmesi, geçmiş olanlarımızın günahlarının af edilmesi için bu geceyi uykuyla değil uyanık olarak evinizde değil ibadet hanelerde geçirin.

  Gündüzünde ise medeni çerçevede cürmümüz kadar yer yakma pahasına yolda, zorda ve darda olanlara yardım ederek ana babamız var ise onları  ve diğer büyüklerimizle  hastaları ziyaret ederek dinimizin ve değerlerinin büyüklüğünü göstermeliyiz.

   Özelde ülkemiz genelde ise yeryüzündeki tüm Müslüman kardeşlerimizin yarın yani 27 Nisan Çarşamba akşamını Perşembe’ye bağlayan gece ı ulaşacağımız Kadir gecesinin kadrinden hakkı ile faydalanılması bizlerinde bu geceden hakkı ile faydalananlardan olmamız dileğiyle tüm din kardeşlerimizin Mübarek Kadir gecesini kutluyorum. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


26.04.2022 04:15:00

Ali Genç

ANCAK UZUN BİR ÖMÜRDE KAZANILACAK SEVABA 1 GÜNDE KAVUŞTURAN GECE”KADİR!!!”

ANCAK UZUN BİR ÖMÜRDE KAZANILACAK SEVABA 1 GÜNDE KAVUŞTURAN GECE”KADİR!!!”