Ak Parti genel olarak Milletvekili adaylarını belirlerken Ankara ayağını hep önde tutmuştur. Birde ahbap çavuş ilişkileri ile aday belirlenmesi yapmıştır. Tabi Ankara’dan aday belirliyorsun ama oyu tabanda vatandaş veriyor. Bu nedenle tabanın sesini ve arzusunu dikkate almak durumundasınız. Bunun numunesini geçtiğimiz Milletvekili seçimlerinde gördüğümüz gibi, Belediye Başkanlığı seçimlerinde de gördük. %70 oy alan Ak Parti Belediye Başkanlığında 450 oy kaybı yaşasa idi Belediye seçimini de alamayacaktı.
Hemen hemen her ilde bu güne kadar il başkanları milletvekili olurken 20 senedir hiç bir il Başkanı ilimizde Milletvekili olamadı. Şurada seçimlere 1,5 yıldan az bir süre kaldı. Artık Ankara ayağı ve ahbap çavuş ilişkisi bitmeli.
Tayyip Erdoğan ismi artık eskisi gibi değil. Onun ismine katma değer katacak adaylar olmalıdır. Seçmenini, partilisini ve ilinin problemlerini yakinen bilen isimler olmalıdır. Seçildikten sonra hizmet için yanına gelenlerin kim olduğunu başkasına sormamalı. 
Gittiği yerlerde o bölgenin sorunlarına hakim olmalı. İlimiz hep bundan kaybetti, kaybetmeye devam ediyor. Sen bir ile memur atamıyorsun, siyasetçi belirliyorsun. O siyasetçi o ilin tüm problem ve dertlerini bilen birisi olmalıdır.
Seversiniz sevmezsiniz, geçmişte zaman zaman benimde eleştirdiğim Ak Parti il Başkanı Hüseyin Altınsoy’un ilimizde uzun dönem il başkanı olması nedeni ile artık Altınsoy 2023 seçimlerinde ilimizden aday gösterilmelidir.
Neden derseniz, ilimizi ve problemlerini en iyi bilen vatandaşlarını yakinen tanıyan bir kişidir. Başkanlığı sürecinde gördüğüm kadarı ile partisine ayırdığı zamanı evine ayırmıyordur. Yaptığım takibe göre bir ayağı Ankara’da diğer ayağı vatandaş ziyareti ve bir ayağı partide vatandaşların sorunları ile ilgilenmektedir.
Ben pek partiye falan sık sık gidip gelen birisi değilim. Ama sosyal medyadan yaptığım takibe göre mesaisinin tamamını rızkına değil partisine ayırmaktadır. Bu işlerin Milletvekili ve Belediye başkanı gibi maaşı da yok, tamamen gönül işi olduğunu biliyorum. Yeri geldiğinde cebinizden bu iş için parada harcarsınız, herkes bu kadar dayanamaz.
Bu kadar hizmet verip emek sarf ederken, pat diye Ankara’dan masa başında oturan hiç bir emek ve gayreti olmayan birisini bu insanın verdiği emek çalışmasının önüne koyarsanız bana göre vebal olur. Vebalin dışında bir haksızlık olur.
Bakın Ak Parti’nin ilimizde her ne kadar iki Milletvekili olsa da vekilin birisini görmeniz mümkün değil. Dolayısı ile yapılan yanlışların cezasını ilimiz ve Ankara ayağı çekmektedir. Israrla söylüyorum Ak Parti Aksaray kalesinde nerede ise Belediyeyi kaybediyordu.
İlimizde iktidar partisinin şu anda görünen tek Milletvekili Cengiz Aydoğdu bulunmaktadır. Cengiz Bey bildiğim kadarı ile genel merkezde görevi var. Meclis çalışması yoğun ve fırsat buldukça seçmenlerle buluşmaya geliyor ve ziyaretler yapıyor.
Cengiz Beyin Ankara ayağı kuvvetli ve dostları fazla, Bakanlarla arası iyi, kendisinin bir eksiği ise hala tam olarak bürokrat kimliğinden kurtulup siyasete edepte olmaması. Birde büyük bir ihtimalle sık sık Bakanlarla görüşüyor, bu görüşmeler muhtemelen Aksaray için yapılıyor. Ancak görüşmelerde ne hizmet alıp alınmadığı konusunu seçmenle paylaşmıyor.
Görüşmelerde sadece resim paylaşmak yerine ne için ziyaret edildiği ve ne gibi hizmetler alındığı veya ne tür söz alındığı paylaşılmalıdır. Seçmenlerde konu ile ilgili bilgilenirken bilgi sahibi olmalı. Sadece poz vermekle olmuyor Sayın vekilim.
Uzun lafın kısası artık ilimizden yerel bir aday Milletvekili olmalıdır. Bununda Hüseyin Altınsoy olduğunu düşünüyorum. Ak Parti de artık dışarıdan değil ilin problemlerine vakıf adaylarla seçime gitmelidir.

 


8.01.2022 06:43:00

Erdogan Kaya

Altınsoy vekilliği hak ediyor

Altınsoy vekilliği hak ediyor