Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen’ in yaptığı bir dizi programlardan biriside Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’i ziyarette, 30 aylık hizmeti konuşmak ve gazetecilerin sorularına da cevap alma şeklinde yapılmıştı. 24 Eylül Cuma günü saat 14.00’deki randevu gerçekleşti, 20 gazeteci katıldı. Daha gazeteciler tam oturmadan Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun Belediyeye giriş yaptığı haberi geldi.

Sürpriz şeklinde Belediyeyi ziyaret eden, Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun toplantıya katılımıyla tabii olarak toplantının gündemi değişti. Aksaray Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ali Südemen’ nin, vekile köy gezileri nasıl gidiyor sorusunu şöyle cevaplandırdı:

‘’Köylerin yüzde seksenini, kasaba ve ilçeleri de defalarca ziyaret ettik. İnsanımız biraz bize kızıyor ama çözümü ve çareyi yine bizim yani Ak Partinin bulacağına inandığını söylüyor. Bizi eleştirerek daha çok çalışmamız gerektiğini ve Cumhurbaşkanımıza ayak uydurmamızı beklediklerini istiyor. 

Bizim için önemli olan halkımızın, 20 yıllık Ak Parti iktidarının yaptıklarını biliyor ve anlatıyor olması. Özellikle, ulaşımda, sağlıkta gerçekten Dünya ortalamasını yakaladığımızı vatandaşımız biliyor. Biz hiçbir zaman yapılanın yeterli olduğunu, eksiğimiz ve yanlışımız olmadığını söylemedik. Elbette daha çok ve daha güzel hizmetlerin yapılmasını beklemek halkımızın hakkı, bizimde görevimiz.’’ 

Cengiz Vekilin, gazetecilere samimi şekilde köy gezilerini anlatması, bilgilenmemiz bakımından faydalı oldu. ‘’Muhalefetin çok hesapsız eleştirilerinin gerçeklere dayanmadığını ifade ederek bu Devletin hepimizin devleti olduğunu, siyasi çıkar uğruna Devleti aşındırmaya ve Milletin kafasının karıştırılmasına katılmadıklarını ifade ederek herkesin vicdan muhasebesi yapması gerektiğini;

Ak Partiye hücum edenlerin çoğunlukla, partinin sırtından zengin olanlarla, üst düzey bürokraside görev yapanların olması da insanın içini acıtıyor’’ demesi üzerine başkan Ali Südemen ‘nin isim verebilir misiniz sorusuna da ‘’hayır veremem’’ dedi.

 Başka bir gazetecinin, Aksaray da bulunan bütün camilerin tuvaleti girilip çıkılmaz halde ve şadırvanlarında da üzerinizi ıslatmadan abdest almanız pek mümkün değil. Ne yazikki caminin içi süslü, tuvalet ve şadırvanları bakımsız. Önce dernek mensuplarına, hacıya, hocaya tuvalet ve şadırvan yaptırmamak lazım. Belediye bu yapıların projelerini yaparak yapmak isteyenlerin buna uymasını sağlaması çirkinlikleri giderir. Bizlerinde yüzleri kızarmaz.

Çok önemli ve Aksaray’a not aldıracak bu hizmet için, İl Merkezinde, kurularak, ‘’VAKFIN’ camilerin, tuvaletlerinin, şadırvanlarının tamamını yıktırıp yenden yaptırması ve ciddi şekilde temizliğini yapması lazım. Bu vâkıfın kurucuları içinde Vali, Belediye Başkanı ve Müftü’ nün olması vede harcama bu üç kişinin herhangi ikisinin imzası ile yapılması, halka güven vereceği için halkımız bütün masrafları karşılar. Sorusuna cevap yerine Belediye Başkanı not aldı. Umarım arkası gelir.

Velhasıl, Milletvekili Cengiz Aydoğdu’yu çok azimli ve kararlı, halkın neyi istediğini neyi istemediğini tespit etmiş gördük. Basın mensuplarıyla gerçekten samimiyetle sohbet eden bir durum sergiledi ve her soruya, dolandırmadan açık ve net cevaplar verdi.

Bir başka yerden baktığımızda, Milletvekili Cengiz Aydoğdu işin başa düştüğünü de görmüş. Ak Parti’nin ildeki durumunu çözmüş yani hastalığı teşhis etmiş görünüyor. Gerçekten hastalığı teşhis etmişse tedavisi yani hizmetlerin gelmesi hiç zor olmaz.

Aynı azim ve kararlılıkta, kendine son derece güvenen neyi yapacağını, neyi yapmayacağını bilen moralı son derece yüksek ve basına karşı beklenenden çok daha sıcak ve yakın bir Belediye Başkanı Evren Dinçer gördük. Gördüğümüz Evren Dinçer, bütün sorunları çözer. 

Bu ikiliye nazar değmezse, Aksaray’a beklenen hizmetlerin gelmesi hiç zor olmaz. Dolaysıyla Aksaray Belediyesi de beklenenden daha çok hizmeti getirmekte asla zorlanmaz. Bu ikilinin kararlılığı, Aksaray halkı adına biz mutlu etti. Yolları açık olsun, başarılar dileriz.

 HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.


29.09.2021 06:25:00

Rasim Gül

ALİ SÜDEMEN BAŞKANLIĞINDAKİ GAZETECİLERİN, EVREN DİNÇER’İ ZİYARETİ

ALİ SÜDEMEN BAŞKANLIĞINDAKİ GAZETECİLERİN, EVREN DİNÇER’İ ZİYARETİ