Aksaray Valisi Sayın Hamza Aydoğdu bir hafta önce basınla buluşmasında, “gelecek hafta sizleri Baymış köyümüzdeki özel idareye ait dinlenme alanımızdaki çalışmaları gezdirmek isterim” demişti. Bu buluşmayı Cumartesi günü gerçekleştirerek, bizleri bu tesiste konuk etti. Bu tesis geçmişte köy Hizmetleri Müdürlüğüne aitken bakımsızlıktan atıl hale gelmişti. Sayın Valimizin girişimler sonucu Özel İdare Genel sekreteri Yüksel Çelik tarafından yeniden düzenlenerek modern hale getirilerek güzel bir dinlenme tesisi haline getirilmiş.
Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sayın valimizin ifadeleri ile bazı çalışmaların devam ettiğini onlarında bitmesi ile Aksaray’dan herkesin gelip dinlenebileceği bir yer olacak. Halkımıza açık bir şekilde faaliyette tutulacağını söyledi.
Bahçeye girdiğinizde inanın içiniz açılıyor ve rengarenk çiçeklerin içinde mutlu oluyorsunuz. Dün bilinmeyen ve kullanılmayan bu dinlenme alanı örnek bir şekilde düzenlenmiş her yeri yemyeşil yeşillendirilmiş ve hatta doğal sebzeler bile ekilmiş.
Ben bir yazımda da ifade ettim Sayın Aydoğdu ilimiz için bir şans diye. Vali Beyin ilk görev yeri olması nedeni ile ilimizde göreve başlar başlamaz işe koyularak ilimizle ilgili güzel çalışmalar yapmaya başladı. İlimizi bir yıl gibi kısa sürede bir Aksaraylı dan daha çok Aksaray’ı tanıma imkanı bularak tam bir Aksaraylı dır. 
Neden derseniz gurbetçi tanışmasında yaptığı konuşmayı dinlediğimde samimi söylüyorum gözüm yaşardı. Konuşmasından çok etkilendim, çünkü Aksaray ancak bu kadar güzel anlatılır. Çok Aksaray’lı kendi memleketini tanımazken bir yılda Aksaray ancak bu kadar tanınıp anlatılır. Bu kadim şehri çok insanlar tanımıyor ve güzelliklerini inanın bilmiyor.
Hasandağı ile ilgili çalışmaları ve planları fevkalade, umarım bu hayalini gerçekleştirmeden gitmez. Bizlerde buradan efsane bir vali Aksaray’a dokundu geçti diye ilelebet kendisini hatırlarız. Kendisininde ilk görev yeri olduğu için bu kadim şehri unutamayacaktır.
Özel idarenin başına getirdiği bir genel Sekreter tıpkı kendisi gibi çalışıyor ve bu sene ilimizin nerede ise ekonomik şartlara rağmen el değmedik köy ve ilçe yolları koymadan asfaltlamış ve koltuğuna yapışmadan her gün bir yeri gezerek işini takip ediyor.
Hasandağı Paraşüt bölgesine seneler önce yapılan bir ötel bulunuyor ama atıl vaziyette. Bu tepenin yolunu elden geçirerek beton asfalt ile asfaltlatmış, bu otel ile ilgili çalışma yaparak gelen uçucuların ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yapmaktadır.
Aksaray bölgesine ait Tuz gölüne ivme kazandırarak burada bilimsel çalışmaların denenerek kullanılması fevkalade güzel. İlimizin bu bölgesine bakanlar ve uzmanların gelerek ilimizi tanımaları Teknoseft yarışmalarının yapılması Sayın Aydoğdu sayesinde olmuştur.
Aydoğdu ile Organize sanayiye yapılan yatırımların yapılması nerede ise dördüncü Organize sanayinin açılması için arsanın kalmadığı yatırımlar geliyor. Yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde çok büyük firmaların yatırım yapacağının müjdesini vermiştir.
Aydoğdu, “Aksaray potansiyelini aşan bir il olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Aksaray 6-7 yıl gibi kısa bir süre içerisinde büyük şehir olacak. Bunu ben değil veriler söylüyor” dedi. bende buna inanıyorum yeni fabrikalar ile hızla nüfusumuz artacaktır.
İlimizin tanıtımında son derece başarılı çalışmalar yapmaktadır. İlçelerdeki çalışmalar ivme kazanmıştır. Adım adım her yeri gezerek çalışmaktadır. Yıllardır yapılması planlanıp da yapılamayan Ağaçören ilçesinde Ceviz festivali 28 Ekimde yapılarak ülke geneline duyurulma planı yapması ayrı bir çalışmadır. Dolayısı ile kendisinin başarılı çalışmalarını tebrik eder başarılar dileriz.

 


10.10.2021 06:33:00

Erdogan Kaya

Aksaraylı dan daha çok Aksaray’lı olmak

Aksaraylı dan daha çok Aksaray’lı olmak