Türkiye’de ve Aksaray’da yıllardır, TURİZM’den Bacasız Fabrika olarak bahsedilir. Aksaray’da kayda değer bir Bacasız Fabrika göremiyoruz. Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray belediyesi olarak Ihlara Vadisine hâkim bir yere ‘’ Cam Teras’’ yaptı. Günlük yüzlerce kişi Cam Terastan Vadinin muhteşem görüntüsünü izliyor. Fotoğraf çekiyor-çektiriyor, yorgunluğunu gidermek için hijyene dikkat edilmiş kafede, Vadiyi seyrederek, çayını içiyor, dondurmasını yiyiyor, çeşitli yönlerden Vadiyi izliyor. Yediğini ve giriş ücretini seve seve ödüyor.

Demek ki Turizm konusunda BOŞ laf bırakılır, insanların rahatça gelebileceği yerler yapılırsa oluyor. İnsanlar oraları dolduruyor. Aksaraylı, Nevşehir hikayelerini bırakarak kendisinin sahip olduğu, turizm değeri olan yüzlerce yerlerin, turizme açılmasını isteyecek. UPUZUN yatmayı ve dedikoduyu bırakıp, ayağa kalkarak tüm yöneticilerden yatırım istemelidir. Yatırım gelene kadar da susmayacak, darılıp pes etmeyerek hizmet istemeye devam etmelidir.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 14.000 üyesi olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Genel Başkan Yardımcısı Davut Günaydın’la, İstanbul’da görüşüp, Aksaray ‘da turizmin gelişmesinin yollarını aramak için 2024 yılı temmuz ayı içinde TÜRSAB’la, Aksaray’da toplantı yapılması kararı almışlardı.

22. Dönem Milletvekili Ahmet Yaşar’la, Paris Büyükelçiliği emekli kültür ateşesi, Turizmci, Aksaray sevdalısı İbrahim Çamkerten, Ankara’da Davut Günaydınla konuyu tekrar görüşerek, 2024 yılı temmuz ayı içinde TÜRSAB ile Aksaray’daki yetkililerin birlikte toplantı yapmak için Vali Bey’den olur beklendiği belirtilmiştir. Vali Bey unuttuysa hatırlatma da bizim işimiz.

Aksaray Tanıtım (Turizm Çalıştayı) toplantısınında vakit geçirmeden, Aksaray’da yapılması   için de Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ’nun kararı beklenmektedir. Bu iki toplantı yapıldığında Aksaray Turizmine ciddi katkı yapacağı açıktır. İki toplantıya Aksaray Belediyesi, Ticaret ve Sanayı Odası, Ticaret Borsası, Turizm Dernekleri, Otelciler Birliği, İş adamları seve seve destek vereceklerdir.

Aksaray Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysu Altaş hocanında Aksaray turizmiyle ilgilenmesinden gerçekten çok mutlu oldum. Şükür üniversiteden gerçek bir ses çıktı. Kendilerini tanımıyorum, tanışmayı da istiyorum. İnanıyorum ki birlikte faydalı girişimler yapılır.

Turizm yatırımları için tasarruf tedbirleri kararı asla engel olmamalıdır. Olduğu takdirde on yılını Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreter ve yardımcılığı görevini yaptığı için tüm siyasileri ve Ankara bürokratlarını ve bürokrasinin nasıl işlediğini çok iyi bilen, Vali Kumbuzoğlu ve üçüncü dönem milletvekilliği yapan, Ankara bürokrasisini avucunun içi gibi bilen Cengiz Aydoğdu ikilisi mutlaka tasarruf tedbirlerini aşarak para bulacak ve bu toplantıları ve yatırımları yapacaklardır.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ’na, Milletvekili Cengiz Aydoğdu’ya Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e TÜRSAB yetkililerine, Turizmci, Aksaray sevdalısı İbrahim Çamkerten ve destek veren tüm kurum yetkililerine ve iş adamlarına teşekkür ediyoruz.

  HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.


26.06.2024 08:00:00

Rasim Gül

AKSARAY’DA, TÜRSAB TOPLANTISI ve TURİZM ÇALIŞTAYI?

AKSARAY’DA, TÜRSAB TOPLANTISI ve TURİZM ÇALIŞTAYI?