Aksaray’da Turizm, nasıl gelişir ve daha başarılı olur? Sorusunun cevabı halk, Sivil Toplum Örgütleri (STK), turizmle ilgilenen tüm kuruluşlar, mevcut dernek, vakıf, belli fabrikalar ve benzeri kuruluşların içinde olduğu projelerle hareket edildiğinde, sonuç alınacağına inananlardanız.

Bu çalışmada, devlet ve belediye temsili katılım sağlamalıdır. Sivil Toplum örgütü ve iş adamlarının başkanlığı ve sponsorluğunda TURİZM ÇALIŞTAYLARI yapılırsa vede devamlı araştıran, geliştiren bir heyet kurularak başlandığında kesinlikle başarılı olunur. Adı geçenlerin akıllarına geldiğinde lafını etmekle turizm değil hiçbir şey olmaz.

Aksaray tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri olan ve tarihe meraklılar ve doğa sevenler için ideal bir şehir. Tarihi boyunca birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Sayısız dünya çapında önemli eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Ihlara Vadisi dünyada eşsizliği ile tanınmaktadır. Güzelyurt, Ihlara, Helvadere değerli eserlere sahiptir. Hasandağı ise bölgenin en yüksek volkanik dağlarından biridir.

Turizm geliştirme projeleri, Devlet kurumları ve ilde mevcut olan STK, Dernek, Vakıfların, muhtarların mutlaka görüşü yapmalıdır. Köy ve mahalle muhtarları, kasaba belediye başkanlarının, Turizm Çalıştayına katılmaları sağlanmalıdır. Aksaraylı olupta Türkiye’nin ve Dünya’nın herhangi bir ülkesinde yaşayan ve turizmle iştigal edenlerinde görüşünün alınması sağlanmalıdır.

Turizm, Aksaray için çok önemlidir ve ortak meselesidir. Dolaysıyla kıskanmadan, bencillik taslamadan, profesyonel anlayışla, hep birlikte her Aksaray’lı üzerine düşenin fazlasını yapmak için gayret sarfettiğinde başarı yüzde yüz gelecektir.

Aksaray, Kış Turizmi, Kültür Turizmi, Yayla Turizmi, İnanç Turizmi, Kongre ve Fuar Turizmi, Spor Turizmi, Sağlık Turizmine çok uygun olduğu gibi, özellikle Yamaç Paraşütü, kalkış ve inişlerine ve Tandem Uçuşlarına çok uygun olduğu, Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Yamaç Paraşütü Dünya Federasyonu tarafından tescil edilmiştir. Dolaysıyla; Yamaç Paraşütü sporunun dünyada düzenlenen en büyük organizasyonu olan ‘’ Yamaç Paraşütü Dünya Kupası’’ Aksaray’da defalarca yapılmıştır.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu As Başkanı hemşerimiz Abdullah Kahraman ’nin gayretleri, Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve Sivil Toplum Örgütlerinin katkılarıyla başarılı olunmuştur. Yarışmaya milli sporcularıyla katılan, 35 ülkede Altı Milyon kişi izlemiştir. Bu durum Aksaray’ı tanıtma ve turizmi geliştirme değil de nedir? Mesele tasarruf tedbirlerinin arkasına sığınılmayarak çare bulmaktır.

    HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.


22.08.2024 09:10:00

Rasim Gül

AKSARAY’DA TURİZMİN, BAŞARILI OLMASI İÇİN?

AKSARAY’DA TURİZMİN, BAŞARILI OLMASI İÇİN?