Türk siyasetinde 2023 seçimleri çok önemli olmalı ki, seçime bir buçuk yıl kalmasına rağmen siyasi kulislerde bir hareketlilik görünmektedir. Cumartesi günü üç partide bir hareketlilik yaşandığını görmekteyiz. Ak Parti Teşkilat Aka-demesi ve MHP de , “ADIM ADIM 2023, İL İL ANADOLU” programı ile ilimizde parti içi çalışmalarında bir yoğunluk ve partililerle bir araya gelindiği görünürken her iki partide Aksaray’da bir hareketlilik yaşanmıştır. İYİ Parti de ise istifa depremi ile beraber yeni İl Başkanı kim olacak kulisleri yaşanmaktadır. Tabi bizler kimin il başkanı olacağını bekleyip göreceğiz.
Ak Parti genel merkezi tarafından organize edilen AR-GE ve EĞİTİM BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT AKADEMİSİ ilimizde yapılarak partililer ile bir araya gelindi. Tabi Aksaray Belediyesi Bilim merkezinde Cumartesi ve Pazar günü devam edecek olan tanınmış akademisyenler ve Yazarların yer aldığı bir dizi programlarla devam edildi.
Bu programlara Ankara’dan Ar-Ge Eğitim Başkanlığı Teşkilat sorumluları il Ar-Ge başkan yardımcısı Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu hazır bulundular. Programa yoğun katılımlar olurken, konuşmacılardan Hayatı İnanç hocanın konuşmasını dinlemeye gelen çok misafir dışarıda kalmışlardır.
Tabi her ne kadar bu programa yazar ve çizerler gelse de, konu parti çalışmaları ve partilileri çalışmalarda bilgilendirmek ve vatandaşla iletişimlerini nasıl sağlayacakları konusunda bilgilendirmektir. Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve İl Başkanı Hüseyin Altınsoy’da yaptıkları konuşmalarda hem siyasi hemde il çalışmaları hakkında açıklamalar yaptılar.
MHP il teşkilatı da aynı şekilde Ankara’dan gelen Genel Merkez mensupları ile önce basın mensuplarına bir kahvaltı ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Görünen o ki, MHP ilimizde olduğu gibi bu bir buçuk yılı adım adım 2023 parolası ile ülkeyi dolaşacak.
MHP teşkilatı Milletvekili Ramazan Kaşlı ve İl Başkanı Mustafa Çölkesen ile birlikte ilimizin sivil toplum kuruluşlarını ve bazı kurumlar ile birlikte vatandaşlar ile bir araya gelerek hasbi hal etmişlerdir.
MHP de gözüme çarpan bir başka konu ise uzun süredir sessizliğini koruyan geçen dönem Belediye Başkan adayı olan Sefer Alkan’ın son günlerde her yerde görünmesi. Bu da şunu gösteriyor ki, Alkan Başkanlık için şimdiden kolları sıvamış durumda. Geçen dönem ki, hatalarını tekrar etmemek için çalışmaya başladığını görüyoruz, hadi hayırlısı.
İYİ partide on gündür falan bir il Başkanlığı sıkıntısı var gözüküyordu. Duyumlarımıza göre kişilerin özel hayatlar kendilerini ilgilendir, ama İl Başkanı Özhan Türemiş,in bir süredir Genel Merkez tarafından istifası istendiği ve Türemiş’in istifa etmemekte direndiği şeklinde idi.
Cumartesi günü ise Türemiş’in bir mesajla istifa ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. İstifasının gerekçesini açıklamamakla beraber koltuğunu bıraktığını duyurdu. Tabi kulislerde kimin İl Başkanı olacağı tartışılırken Milletvekili Ayhan Erel kimi uygun görürse o olacak gibi.
Muhtemelen önümüzdeki günlerde CHP de ilimizde bir çıkarma yapacağını tahmin ediyorum. Bu çıkışların asıl amacı 2023 seçimleri olduğunu bilmeyen yoktur. Çünkü iktidar partisi ve beraberinde ki, MHP için bu seçimler çok önemli.
2023 iktidar partisi için önemli olduğu gibi ülkemiz içinde çok önem arz etmektedir. Ülkemizin sağlıklı ve geleceğe daha iyi bakması ve gitmesi için bu seçim çok önemlidir. Bunu siyasiler biliyor da vatandaşımız bilmiyor mu?
Partiler görüldüğü gibi seçime kadar sahada görünmeye devam edecekler gibi. Vatandaşta sen ben meselesi yapmadan ülkeyi düşünerek tercih yapacaklarını düşünüyorum. Vatandaş en iyisini yapacağına inanıyoruz.

 


Cuma kürklü
14.11.2021 11:13:02
Erdoğan bey biraz yanlı duruşunuzu görüyorum tabiki memleketimizde hak haklının olmadığı süre istikrar sağlanmaz nitekim bunların iktidara geldiği günden bu güne bakarsak bu günlere nasıl geldiğimizi görebiliriz sanırım hiç kimse seni dünyanın jandarması olarak görev vermez sana ne mısırdan suriye irak terör barışı fetö ile kucak kucağa işte bu günler bütün O günülerin sonucu fakat bütün bunları millet takib ediyor siz patlasanızda çatlasanızda sona gelindi.

13.11.2021 23:42:00

Erdogan Kaya

Aksaray’da siyasi hareketlilik

Aksaray’da siyasi hareketlilik