Ticaret Sanayi Odaları, 5174 Sayılı Türkiye Odalar Birliği ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 4. Maddesine göre. ‘’ Tüzel Kişiliğe Sahip Kamu Kurum Niteliğinde Meslek Kuruluşudur’’. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Aksaray’ın yüz akı olma noktasını yakalamış durumda. Türkiye’de bulunan 252 odanın, üst sıralarında yer almaktadır.

Uzun çalışmalardan sonra, 14-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında ziyarete, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy ve Turan Yaldır ’ın açıldı. Aksaray Sanayi ve Endüstri Fuarı, büyük ilgi topladı. Fuarlar çok güzel ve çok faydalıdır. Ancak çok da risklidir. Katılımı sağlamak, yerleştirmeyi planlı ve güzel bir şekilde yapmak, insanların ziyaretini ve beğenisini sağlamak kolay değildir. Bütün bunları yapmak takdire sayendir. Odaya Kurum havası getirmek de ayrı bir başarıdır.

 Aksaray, Sanayi ve Endüstri Fuarını başarıyla açan ve bütün ziyaretçilerle, Fuarda stant açan iş adamlarıyla tek tek ilgilenen, Aksaray Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Fatih Tekin’i Yönetim Kurulu Başkanı, Ahmet Koçaş’ı, tecrübe ve sakinliği ile tanınan Genel Sekreter Murat Yılmaz’ı, emeğini esirgemeyen, tüm personeli tebrik ediyor ve kutluyoruz.

Sanayi dünyasındaki teknolojik gelişmeler ve iş fırsatları devamlı gelişiyor. Bu hareketli ortamda Sanayı ve Endüstri Fuarları sektördeki yenilikleri yakından takip edebilmenin ve iş dünyasıyla bağlantılar kurmanın en kısa yoludur. Aynı zaman da iş adamlarının, Ulusal ve Uluslararası tecrübe kazanması, aynı sektördeki üreticilerin tanışma- kaynaşmasını sağlayan ciddi bir etkinliktir.

Aksaray, Sanayi ve Endüstri Fuarları, yalnızca ürünlerin sergilendiği ve iş görüşmelerinin yapıldığı alanlar değil, aynı zamanda EKONOMİK BÜYÜME ’nin ve PLANLAMANIN da parçasıdır. Bu etkinlik, Aksaray ekonomisine büyük katkı, görgü, tecrübe sağlar. Yerel işletmelere Ulusal ve Uluslararası pazarlara girme kapısını açar. Dolaysıyla istihdam yaratır ve ticaret hacmini artırır.

Daha da önemlisi, Sanayi ve Endüstri Fuarları, en son teknoloji ve yenileşmenin (inovasyon) nin tanıtıldığı yerdir. Sektörler arasında iş birlikleri ve fırsatları yaratır. Özellikle yatırımcılar için bu tür etkinlikler, büyük firmalarla iş birliği fırsatı yaratır.

Birinci, Aksaray Sanayi ve Endüstri Fuarı’ndaki amaç; Aksaray’ın ekonomi, ticaret ve sanayisine katkı sağlamak. Aksaray Firmalarının tanıtımını yapmak, Aksaray’ın tanıtımını yapmak. Firmaların iş ağı ve müşteri portföyünü genişletmek.

130 adet stantta 250 firma fuara katılım sağladı. Bunların 30 adedi Aksaray dışından gelen firmalar. Beklenen ziyaretçi sayısı 150.000 bin kişi olarak tahmin ediliyor. Umarım katılım sağlayanları sayısı tahmin edilenin çok üstünde olur.

   HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA


17.08.2024 08:51:00

Rasim Gül

AKSARAY’DA SANAYİ VE ENDÜSTRİ FUARI AÇLDI

AKSARAY’DA SANAYİ VE ENDÜSTRİ FUARI AÇLDI