Geçmiş, doğru tespit edilmeden, gelecek için doğru kararlar verilemez. 1950’den bu yana geçen 74 yılda, Demokrat, Adalet, Anavatan ve Ak Parti gibi güçlü iktidarlar ülkeyi yönetti. Bu süre içerisinde bazı iller hakkının üstünde yatırım ve yardım aldı. Bazıları da verilenle yetinmek zorunda kaldı. Aksaray bu hizmetleri almada ne durumda, sorusunu okuyucumuz değerlendirirse daha iyi gerçekçi olur.

Aksaray’da, herkes önce şahsının, sonra kurumunun, türkülerini söylüyor. Yaptıklarını ve yapacaklarını anlatıyor. Ama bu yetmez, bir de hep beraber söylenecek Aksaray türküleri var. Yani Aksaray’ın, ortak paydada birleşilen konularda, yapılacaklar için müşterek karar alma ve yaptırma konusunda, güç birliği yapılamadığı için yetersiz kalınıyor. Ondan sonra da kabahatli aranıyor.

Elbette, söz sahibi iktidarı temsil eden siyasi iradededir. Buna şüphe yok. Ancak bir de halkın seçtiği belediye başkanı ve sivil toplum örgütleri var. Halkı temsil eden sivil toplum örgütleri, nüfusun %, 70’ni temsil ediyor. Sadece siyasi güç yeter demek bilim, akıl ve mantıkla bağdaşmıyor. Tek kollu ve tek bacaklı bir insan ne kadar muktedirse siyasi irade de o kadar muktedir oluyor. Başka bir deyişle yumurtasız omlet yapılamaz. Sivil Toplum Örgütleri olmadan olmayacağı, olsa bile eksik olacağı kaçınılmazdır. Önemli olan hizmetleri, ortak akılla, sevgi, saygı ve güven içinde yapmaktır.

Yönetimde iyi niyetli olmak yetmez. Ehliyet ve liyakat lazım. İlin sorunlarının kavrayıp adaletle yapacak çap ve cesaret lazım. Devlete, hükümete ve sivil toplum kurumlarına, bağlanan umutların azaldığı yerde illegal örgütlere bağlanmak kaçınılmaz hale gelmektedir. Türkiye illegal örgütlerin rahat çalıştığı ülkelerden biri.

Aksaray’ın tüm kuruluşları, akil insanları ve halkıyla birlikte çalışıp, Konya ve Kayseri gibi harikalar yaratması için lazım olan her şey var. Sadece tarafsız ve güvenilen kişi veya kişiler lazım. Karizması, birikimi devlet tecrübesi nedeniyle, Aksaray Halkının bireysel ve kurumsal türkülerini söylettirecek, yani sorunlarını çözecek konumda olan kişilerden biri, Milletvekili Cengiz Aydoğdu’dur.

Cengiz Vekil birleşmenin liderliğini yapacak derinliğe sahiptir. Hak karşısında parti bağnazlığı ile hareket etmez. Devlet, hükümet, siyaset tecrübesi yeterlidir. Özellikle Türk siyasi tarihini gayet iyi bilenlerden birisidir. Dolaysıyla Cengiz Beyin önderliğinde, Milletvekilleri Ramazan Kaşlı, Hüseyin Altınsoy, Turan Yaldır, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’daki tüm belediye başkanları, STK. Yöneticileri, akil insanları ve iş insanları Aksaray’a yapılacak her hizmette bir olmadır.

Siyaset biliminin öğrettiği bir gerçek var. Kendi kendilerini yönetemeyenler, başkalarının kendilerini yönetmesine davetiye çıkarır. Aksaray’ı, Aksaraylı yönetmelidir. Aksaray bu güce sahiptir. Hiçbir eksiği yok fazlası vardır. Sadece yeterli gibi görünen aslında zinhar yetersiz olanları aradan çıkarması kafidir. Layık olanlar birlik kurmada aciz kalırsa, elbette birileri yönetmeye heveslenecek ve yönetecektir.

Özeleştiri, başarının anahtarıdır. Zayıflık belirtisi asla değildir. Tam tersine, kendine güvenin ve güçlü olmanın belirtisidir. Bir türkünün nakaratıyla bitirelim. ‘’…Dağlara mı yazdın. Sulara mı yazdın. Rüzgâra mı yazdın. Tez unuttun birliği.’’

  HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA


31.05.2024 05:10:00

Rasim Gül

AKSARAY’DA, HERKES KENDİ TÜRKÜSÜNÜ SÖYLÜYOR

AKSARAY’DA, HERKES KENDİ TÜRKÜSÜNÜ SÖYLÜYOR