Başlıktaki Aksaray’da heder edilen güçler cümlesine, siz okuyucular değişik şekillerde mana vermiş olabilirsiniz, biz neyi kastettiğimizi anlatmaya çalışacağız. Bütün illerde aynı güç mevcut ancak değerlendiren iller sayısı 15-20 yi geçmiyor.

İllerde bulunan kurumları yöneten kişilerin egosunu yenerek birleşme ve güçlenme yerine, kendi başına buyruk kurumunda bile kendi derebeyliğine uygun hareket etmesi, tekrar seçilme kaygıları diğer kurumlarla müşterek çalışma bir yana kendi kurumunda bile birliği sağlatmıyor. 

İlimizde bulunan bütün kurumları temsil edenler, haydi buyursun Milli mesele olan Suriye olayını müşterek bir toplantı tertip edip, gerçekten tartışsında görelim ve milli birliğimizi koruduğumuza inanıp beka sorunumuz yok diyelim.

İl çapında birliği kuran ve gücü birleştiren, Konya, Kayseri gücünü birleştiremeyen; Adana- Mersin’e baktığımızda aralarında en az 40-50 sene fark olduğunu görürüz. TR 71 illeri olan Aksaray- Niğde- Nevşehir- Kırşehir ve Kırıkkale ise mevcut gücünü değerlendiremeyen iller arasındadır.

İllerinde ki mevcut güçlerin değerlendirilmesini becerememe suçunun kimlere ait olduğunu düşünen her Aksaraylı bulur. Önce uykudan uyanır aklını kullanır ve biat kültürüyle hareket etmeden düşündüğünde suçluyu bulur. Böylece büyük il ve medeni olmayı yakalar dolaysıyla mevcut gücün heder edilmesini önleyerek kendisi de faydalanır.
 
Mevcut güçleri sıralarsak, 1- Siyasi iktidar yöneticileri, 2- Siyasi muhalefet yöneticileri, 3- Aksaray Üniversitesi Rektör ve yöneticileri 4- Yarı resmi sivil toplum örgüt başkan ve Meclisleri,

 5- Mahalli basın mensupları, 6- Bilim adamları, 7- Sivil toplum örgüt başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, 8- İş adamları, 9- Kanaat önderleri, 10- Aksaray’da mevcut olan tarikat ve cemaatlerin temsilcileri.

Aksaray’da aklı olan bir Allah’ın kulu, 10 maddede sıraladığımız oranları değişik olmakla beraber, belli gücü temsil eden bu kuruluşlar halk adına hangi konuda birlik içinde hareket ettiklerini söyleyebilir?  Asla söyleyemez. İşte bizim gibi illerin bir numaralı meselesi budur.

Hangi siyasi iktidar, hangi belediye başkanı, gururu, kibiri ve ben bilirim egosunu bir yana bırakarak diğer muhalefet partilerine, Aksaray Üniversitesindeki Profesörlere STK lara, bilim adamlarına ve basın mensuplarına görüşlerini sorarak icraatlarını yapmışlardır? 

Öncelikle siyasi parti yöneticileri halkı bölmekten yani farklı muamele etmekten, diğer bütün kurum ve kuruluşları temsil edenler, partilerin yan kuruluşu veya arka bahçesi olmaktan vazgeçer, üye ve mensuplarına hizmeti esas alırlarsa Aksaray’da, Konya ve Kayseri illeri gibi başarılar sağlayabiliriz.
                    Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.


6.03.2020 14:05:00

Rasim Gül

Aksaray’da Heder Edilen Güçler