Hafız Osman Akyol kim, neler yapmış ve neler yapıyor, Aksaray’da çok az kişi biliyor. Amma önce Mevla yardım ediyor, sonrada Ankara ve Konya desteğini eksik etmiyor ve her ihtiyacına cevap veriyor. Dolaysıyla 200’e yakın anne ve babası olmayan ve sadece annesi olan babası olmayan veya babası olan, annesi olmayan, anne ve babası olmasına rağmen ayrıldıkları için ortada kalmış çocukları, barındırıyor, eğitiyor, okutuyor, hafız yetiştiriyor. 

Bu çocukların medreseye girişlerinden, çıkışlarına ve yaşadıkları sürece takibini yaparak iş ve sanat sahibi olmalarına, evlenmelerine, ihtiyaç olan yerlerde kurs açmalarına varıncaya kadar takip ediyor. 2022 yılında son derece mutlu ve sıcak bir aile yuvası haline getirdiğini merak edenler, Rahman Kuran kursunu ziyaret ederek gerçekleri gözleriyle görebilirler.

Bütün bunları yapan Hafız Osman; Ardahan’da gördüğü bir rüya üzerine, Karaman’a göç eden ve orada rızkını arayan bir ailenin beş çocuğundan biridir. Baba genç yaşta ölünce, anne beş çocuğuyla yeni geldiği henüz çevre bile yapamadıkları Karaman’da ortada kalıyor. 

Dayıları, Karaman’a gelerek kız kardeşlerine ve yeğenlerine sahip çıkarak, Ardahan’a götürmek istiyorlar. Ama bacıları, kocasının gördüğü bir rüyadan sonra Karaman’a geldiklerini dolaysıyla buradan ayrılmayacağını söyleyerek kardeşlerinin teklifini reddediyor. Ama dayılar iki yeğenlerini götürüyorlar. Bizim Hafız Osman ’ıda anneyi atlatarak, kimsesiz çocuklar yurduna veriyorlar.

Karamandaki yurttan küçük Osman’ın yolu Aksaray’daki, Geylani Hizmet Vakfı Hafız Kur’an kursuna çıkıyor. Zekâsı, çalışkanlığı ve güzel sesi ile kısa zamanda hafızlığı kazanıyor arkasından baş hafızlığa yükseliyor. Artık Osman hem vakfın hemde bütün Aksaray’ın tanıdığı ve sevdiği her mevlitte, her toplantıda aranan isim oluyor. Bu arada askerliğini yapıyor, evlenerek yuvasını da kuruyor.

 Nasıl ki rahmetli babası bir rüya sonunda Ardahandan Karaman’a göç ettiyse, tesadüf eseri küçük bir parkta Hafız Osman, şarap içen vede bali çeken gençlere rastlıyor. Onlarla sohbet ederken, güzel sesiyle önce onlara türküler söylüyor, fıkralar anlatıyor. Bu garip ve kimsesiz çocuklar Osman’dan o kadar etkileniyorlar ki sık sık birlikte olmak istiyorlar ve oluyorlar.

Ev yurt derken bu gün öğrenci sayısı 200’ze ulaşan bir adı Rahman Kuran Kursu olan bir medrese ortaya çıkıyor. İki parça erkek ve kız yatılı Kur’an kursundan oluşan medresenin arsalarını Aksaraylı hayırseverler veriyor, inşaatlarının büyük ağırlığını Konya’daki hayırseverler karşılıyor. Az da olsa Aksaraylı hayırseverlerde katkıda bulunuyor.

Hafız Osman’ın ve ailesinin dramını, başına gelenleri, çektiklerini, başarılarını ve meydana getirdiği eserleri görmeden, dinlemeden, hiç kimse Hafızı anlayamaz. Tanrının yarattığı insanı sevenlerin Hafız Osman destanını dinlemesi veya okuması lazım. Valimiz Hamza Aydoğdu’nun verdiği vebal üzerine yazıyorum, Vali Beyin, Belediye başkanımız Evren Dinçer’in Hafızdan hikâyesini dinlemeleri, orada barınan çocuklarımıza el uzatmaları büyük yaraları saracaktır.

Hafız Osman Akyol, Şevki Yılmaz Hoca, Yazar Abdurrahman Dilipak, müftülük, Avrupa’da Milli Görüş Başkanlığı ve Avrupa İslam cemaatleri tarafından Şeyhülislam seçilen Ali Yüksel Hoca tarafından gayet yakinen tanınıyor ve bütün hizmetleri takip edilerek gerekli destekler sağlanıyor.

Esas önemli ve birçok insanı şaşırtan olay, Hafız Osman’ı bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın yakinen tanıması ve hizmetlerini ayrıntılarıyla bilmesi dolaysıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ve Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’la, Hafıza destek olma talimatı vermesidir. Sanıyorum Aksaray’daki yetkililerde bu talimatı biliyor.

Devletine ve Milletine sadakatle bağlı olduğun ve yediği dayağa, yapılan iftiralara rağmen hiç 
Kimseye kızgın ve dargın olmadığını belirten ve arkasında hiç kimse olmadan, hiç kimse elinden tutmadan, bu başarıları elde eden ve Devlet katında, saygı ile karşılanan Hafız Osman’ı bizde tebrik ediyor, başarılarını kutluyor ve büyük sevgi ve saygı duyduğumuzu açıklıyor bu kutlu yolda yürümesini yürekten diliyoruz. (Devam edecek)

Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.
 


 


8.01.2022 06:44:00

Rasim Gül

AKSARAY’DA HAFIZ OSMAN AKYOL’UN BAŞARISINI, KUTLUYORUZ

AKSARAY’DA HAFIZ OSMAN AKYOL’UN BAŞARISINI, KUTLUYORUZ