Türkiye’de ve Aksaray’da insanlar istediği gibi düşünebilir mi ve düşüncelerini açıklayabilir mi? Sadece istenilen gibi düşünür ve açıklayabilir. 

             İktidarın istediği yerlere kayıtlı olmayan insanlar kolay kolay saygı görmez, üstelik zavallılıkla suçlanıp aşağılanır.

             İnsanlar başta partiler olmak üzere mutlaka herhangi bir tarikat ve cemaate kayıtlı olmak mecburiyetindedirler. Dolaysıyla bu kuruluşlar nasıl düşünülmesi gerektiğini ilan eder, mensupları da öyle düşünür.

            Rene Descart ( 1596- 1650) yılları arasında yaşamış Filozof felsefeci daha doğrusu, ülkemizde pek te önem verilmeyen Felsefenin babası.  ‘’…Düşünüyorum o halde varım veya düşünüyorum o halde insanım…’’ diyerek inanın ne olduğunu 500 yıl evvel tarif emiş ancak bu tarif henüz bizim ülkede tam benimsenmemiş.

               Cemil Meriç, düşünce konusunda; ‘’… Hakikat… Sizden farklı düşündüğü ölçüde yaratıcı ve öğreticidir…’’

          ‘’…Düşünceye yasak bölge tayın edildiği andan itibaren düşünmek yoktur, bir düşüncenin esareti altına girmek vardır…’’

         ‘’…Ne Batıyı tanıyoruz ne Doğuyu. En az tanıdığımız kendimiziz. Biz Müslümanlığından, Türklüğünden utanan, tarihinden utanan şuursuz bir yığın haline geldik…’’

          Gazeteci Müyesser Yılmaz,‘’ Yüz Yılın Hesabı Türk’ü Tasfiye Projesi’’ kitabını yazdı şu an tutuklu.

           Ülkemizde; ‘’ ilmi Hür, İrfanı Hür, Vicdanı Hür,’’ inancı ile yaşandığına en az 50 yıl içerisinde, pek şahit olamadık ve yaşamadık. Aynı zamanda iktisaden de milletimizin hür olarak yaşayıp, düşüncelerini korkusuzca açıkladığına da şahit olmadık.

           Nurettin Topçu 60 yıl evvel geçmişi, mevcudu ve geleceği görüp bakın ne diyor ‘’…Bilakis Türk’ün omuzuna yapışmış olan binlerce tufeylinin bir müddet daha istirahat ve tahakkümünü temin edecektir… Türk’ün düştüğü saha muharebe meydanı değil, iktisat ve ahlak çukurudur. Kişi düştüğü yerden kalkar…’’ ( tufeyli asalak)

            Gerek iktisaden yeterli olmayanların yani bağımlı olanların, hür düşünemeyeceklerini haykıran ender yazarlarımızdan biridir. Ne yazik ki son yıllarda düşünmenin kabahat sayıldığı dönemleri yaşıyoruz.

             Düşünenleri, iktidar gücüyle susturmak isteyenler, bir gün bunu elbet ödeyecekler ancak yaptıkları baskı ve zulüm asla unutulmayacak.

   Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.  

           


HÜSEYİN
17.07.2020 13:02:00
ABİ, ODA TV DE YAZARLIK VE YÖNETİCİLİK YAPAN MÜYESSER YILDIZ DENEN KADININ ASTSUBAY E.B. DEN ASKERİYENİN OPERASYON BİLGİLERİNİ DÜZENLİ OLARAK ALIP TERÖR ÖRGÜTLERİNE BİLDİRDİĞİNİ (TELEFON KAYITLARI İLE BELGELİ) VE BU İHANETTEN DOLAYI ASTSUBAY E.B. İLE BİRLİKTE TUTUKLANDIĞINI BİLİYORMUSUNUZ?

17.07.2020 09:28:00

Rasim Gül

Aksaray’da, Düşünceni Açıklayabilir Misin?