CHP. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başını çektiği ‘’Millet İttifakı’’ Ülke’ de kabul gördü ama Aksaray’da pek belli değil. Bunların dışındaki partiler de ittifakta var mı yok mu henüz belli değil. Aksaray’da, millet ittifakının, başı da, ortası da, sonu da kimlerden oluşuyor belli değil. Henüz birlikte bir resimleri bile yok.

Aksaraylı, gücü ve lideri belli olmayan bir ittifakın arkasından ne diye gidecek? Akıl, mantık, açısından değerlendirdiğimiz zaman bu durumu insanlar zor kabul eder? CHP’ lı ve İYİ Partililerin bir kısmının ittifakı kabul edip etmediği de belli değil. İyi parti milletvekili Ayhan Erel ile CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk’ün birlikte pek görünmedikleri de gözden kaçmıyor.

Devlet ve hükumetin ‘’Cumhur İttifakı’nın elinde olması Erdoğan ve Bahçeli’ye ciddi avantaj sağlıyor. Çünkü kurumlar zaten hizmet için çalışıyor. Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer büyük yüklerin altına girmiş kıt imkânlara veya imkânsızlıklara rağmen çok şeyler yapmaya uğraşıyor vede yapıyorlar. Başkan Dinçer, bu güne kadar kimsenin cesaret edemediği projelere başladı. 

Ak Parti milletvekili Cengiz Aydoğdu beraberinde, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, il başkanı Hüseyin Altınsoy, bütün köyleri dolaşarak, ihtiyaçların neler olduğunu tespit edip, gidermeye çalışıyorlar. Aynı zamanda vatandaşla bire bir görüşerek vatandaşın nabzını ölçüyor, çalışmalarını ona göre geliştiriyorlar.

Vali Hamza Aydoğdu ve İl Genel Sekreteri Yüksel Çelik’in, yol ve su konusunda çok hassas davranması, imkânların üstünde hizmet yapmaya çalışmaları, vatandaş tarafından takdir ediliyor ve beğeni topluyor. 

Aksaray halkı kesinlikle yapılan hizmetleri ve kendisini gönülden seven ve sayan hiç bir çalışanı unutmaz ve karşılıksız bırakmaz. İnsanlar için onlar, görmez, bilmez ne yap veya yapma ses çıkarmaz diyen ahmaklara gelince Aksaraylıyı tanımıyorlar der geçeriz.

‘’Cumhur İttifakı’nın ikinci ortağı MHP, biz hükümet ortağı değiliz ‘’İTTİFAK’’ ortağıyız diyerek etliye, sütlüye karışmıyor, bize söylenen böyle, doğrusunu eğrisini Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, İlknur İnceöz ve Ramazan Kaşlı bilir. MHP nin notunu da halk verecektir. 

50 yıldır tanıdığım Aksaraylı kendine insanca yaklaşana asla sırtını dönmemiştir. Yeter ki kendine yaklaşanın dürüst ve samimi olduğunu bilsin. İnsanlarımızla, insan simsarlarını kesinlikle karıştırmamak lazım.

İl merkezi ve ilçe merkezlerinde ki siyasette it izi, kurt izi sık sık karıştırılıyor, karıştıranlar dedikoducu siyaset simsarlarıdır. Şehre işi olmayınca inmeyen kasaba, köy, yayla ve mezrada oturanlara gidin misafir olun. Tertemiz, duygularını sade bir dille anlatan yüzbinlerle karşılaşacaksınız. İşte Aksaraylı bunlardır, sizleri aldatmazlar, sizde onları aldatmayın.

Aksaray’da Cumhur Birliğine muhalefet yapanların dillerinden düşürmediği, yük treniyle, yıllar önce Nevşehir’e kaptırılan hava alanı lafı kabak tadı verdi. Tenkit doğru ama yeter artık, başka sorun mu yok da iki konuya kilitleniyorsunuz? Belli ki dersinize çalışmıyorsunuz.

Tuz Gölü Havzasında 40.000 dekar tarla, çoraklaşmadan dolayı verimden her geçen gün düşüyor. Bu konuda muhalefet olarak bir projeniz var mı? Mercedes’in projesinde, Almanya ile Türkiye arasında ki anlaşmada OTOBÜS de Aksaray’da üretilecek şartı var, bilginiz ve araştırmanız var mı? Otobüs Aksaray’da üretilse kaç işçi çalışır hesap ettiniz mi?

Otomotiv Organize Sanayi kurulacaktı, şu ana kadar kurulamadığının nedenlerini tespit ettiniz mi? Ortaköy ve Ağaçören ilçelerini kapsayan bir Karma Organize Sanayi kurulma çalışmalarının akıbeti ne oldu takip ediyor musunuz?  

2.223 dekar arazi üzerine kurulan, Aksaray Şeker Fabrikası projesi, Bakanlar Kurulu onayından günlük pancar işleme kapasitesi 10.000 ton olarak geçti. Şuan günlük üretim 6.000 ton. Nedenini soran iktidar yoksa muhalefet var mı? O da yok.

Bunun dışında Afrika’dan gelecek ve fason olarak üretilecek şeker kamışından üretme izni var. Fason üretimin ne olduğunu iktidar sormuyor da muhalefet soruyor mu? O da sormuyor. Bu konularda Millet İttifakı da Cumhur ittifakı da dersine çalışmıyorsa aralarında ki fark NE? 

Aksaray’ı idare edeceklerini iddia eden Millet İttifakının samimi ve bilimsel yapıda hazırladıkları bir proje var mı? Bir arada çekilmiş fotoğrafları var m? İlerde devam etmek üzere konuyu kapatalım.

AKSARAY’lı, Şair Handan Altan; (Emekli öğretmen) 1969 yılında Aksaray’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Aksaray’da tamamladı. Gazi Üniversitesi mezunu. ‘’Yüreğime Hoş Geldin’’ adlı şiir kitabını yazdı bu kitaptan bir dörtlükle yazıyı bitirelim.

  ‘’Nereye gitsem, nerede yaşasam bile;
   Yüreğimin yarısı kalır burada öylece;
   Son nefesimi verip, öldüğüm günde;

   Geleceğim o gün son defa, bugün Aksaray’dayım…’’ 

Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

 


Özgür çakmak
20.08.2021 11:39:05
Bu söylediklerinize siz inaniyormusunuz Rasim bey.heralde aksaray dışında diğer vilayetleri pek gezmiyor yapılan hizmetleri görmüyorsunuz.iyi parti ve diğer partiler chp ile bir araya geliyor suç gelmiyor suç .heralde onlarında bir strateji ve planı vardır.zannimca ne ayhan erel ne chp il başkanı ne deva partisi nede gelecek yöneticileri boş adamlar değiller aksarayda herkesin tanıdığı bildiği insanlar.akp yi epey bir övmüşünüz.keske aksaraya ilçelere verdikleri sözleri neden yapmadıklarını İlknur inceöze 20 yıldır yapilmayanlarada deginseydiniz.uzaya yolda istersiniz sözünü sineye çekenlerdensiniz heralde.20 yıldır gösterişten başka birsey yok.zaten sizin gibi bunları el üstünde tutan yandaş gazete ve medya el birliği ile ülkeyi alternatifsizmis gibi gösterip mahvettiniz.ama aksarayli hemserilerimizin ferasetine güveniyoruz.bu seçimde kaybedecek olan cumhur ittifakı kazanacak olan milletimizdir insallah.

20.08.2021 05:57:00

Rasim Gül

AKSARAY’DA, CUMHUR ve MİLLET İTTİFAKI NE YAPIYOR

AKSARAY’DA, CUMHUR ve MİLLET İTTİFAKI NE YAPIYOR