Birçok vasıfları bulunan hemşerimiz İbrahim Çamkerten’i, köşemize turizmci vasfıyla konuk edeceğiz. Gerçekten Türkiye ve Kapadokya turizminin gerçeklerini çok iyi bildiğinden yaptığı tespitleri, okuyucularımıza aktarıyoruz

                 ‘’AKSARAY’DA KÜLTÜR VE TURİZMİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ,

Aksaray’da Kültür ve Gıda –Gastronomi-Hediyelik Eşya Turizmi Nasıl Gelişir?

Aksaray, doğayı, çevreyi, insanı ve yatırımlarını koruyarak Kültür-Turizm gelirlerini diğer bölgelerin artırdığı gibi nasıl artıra bilir?

Acemhöyük, Âşıklı Höyük, Nora, Güvercinkaya antik kentlerinin, binlerce yaşlı kerpiç saray ve yerleşim alanları yağmur’a- ka’ra- rüzgâra karşı nasıl korunmaktadır?

Aksaray’ın alt yapısı, turist arabalarını kabul edecek planlamaya sahip midir? Aksaray’ gelen turist grupları merkezde alışveriş yapmak isterse Merkez’e, Merkez’deki kuyumcu dükkânlarına nasıl ulaşır?

Bir Kültür ve Turizm Çalıştayı düzenlenebilir mi? Önce Aksaray’ın Kültür ve Turizm varlıklarının tespiti yapılabilir mi?

Marmara, Ege ve Akdeniz sahillerine, 5 büyük kentimiz yanında Kapadokya olarak adlandırılan bölgemizde turizm kaynaklı istihdam yoğunluğu vardır. Aksaray’ın payı ne olabilir?

Aksaray’da turizm sektörüne eleman yetiştiren ve yabancı dil eğitimi veren kurumların sayısı, yabancı dil öğretimi yeterli midir? Aksaray’da kültür ve turizmi yönetecek ve yönlendirecek gerekli yönetim yapıları var mıdır?

Aksaray’da kültür ve turizm kurumlarının, Üniversite ile işbirliği nasıl işlemektedir? Aksaray Üniversitesi, Aksaray’daki kültür ve turizm varlıkları üzerinde araştırma yapmakta mıdır? Yapılan araştırmalar halkın bilgisine ulaştırılmakta mıdır?

Aksaray’a gelen turistlerin sayıları tutulmakta mıdır? Aksaray’ın kültür-turizm güzergâhları, konaklama tesisleri, yeme-içme kurumları, müze ve hediyelik eşya alış-verişteki harcamaları ve kalış süreleri belirleniyor mu? Kayıtları tutuluyor mu?

Aksaray, Avrupa Birliği’nin ve Dünya Bankasının turizm alanındaki proje ve teşviklerinden yararlanıyor mu? Bölgedeki Kalkınma Ajansı’nın Aksaray’a katkısı nedir?

Aksaray İl Kültür Müdürlünün hizmetleri için teşekkür ediyorum.’’

İbrahim Çamkerten ‘in, altın değerinde olan bu görüş ve önerilerine yürekten katılıyor ve teşekkür ediyoruz. Önerilerin hiç vakit geçirmeden değerlendirilmesi için; ‘’Çevre, Kültür ve Turizm Çalıştayı’ ’nın Mayıs ayında geniş kapsamlı en az iki gün düzenlenmesinin çok faydalı olacağına inanıyoruz. Bu Çalıştaya, Turizmle ilgilenen belirli düzeydeki tüm Aksaraylıların ve ayrıca Kapadokya Turizmi hakkında ciddi birikimi olanların davet edilerek kesin sonuçlar alınmasını sağlamak Aksaray turizminde bir şahlanış başlatacaktır.

İlimiz ve halkımızla ilgili her konuyla tereddütsüz ve samimiyetle ilgilenen Valimiz Hamza Aydoğdu’nun himayelerinde yapılacak ‘’ Çevre, Kültür ve Turizm Çalıştayı’ ’nın gerçekleşmesini en başarılı şekilde sağlayacağını inanıyoruz.

Yine Hamza Aydoğdu Valimizden, beklentimiz, Aksaray’da Kültür ve Turizm varlıklarımızın kayıtlarını tutacak Aksaray Şubesinin açılmasını ve ‘’Aksaray Turizm Birliği’’ ninde kurulmasını sağlamasıdır. Turizm birliğinin onursal başkanının Vali, yönetiminde de belediye başkanı, Rektör ve ildeki başarılı turizmciler ve turizm yöneticileri mutlaka bulunmalıdır. Aksaray’ın turizmi, tek çatıdan yönetildiğinde daha başarılı olunacağı inancındayız.

  HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 


İbrahim Çamkerten
31.08.2022 22:24:14
Muharrem Kaplan Çerçeve çok güzel,olan ve olması gerekenler ortaya konmuş katkı sağlayalım. Yanıtla1gDüzenlendi Yunus Yıldız CANIM AĞZINIZA VE KALEMİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL İZAH ETMİŞİNİZ TEŞEKKÜRLER SELAMLAR Yanıtla1g Mevlüt Emekli Arkadaşlar altını kime dalacaksınız. Haklısınız bilmediğiniz yobazlığın başkenti bizde bu topraklarda Döğru, tarihine bakın şehirli toplum ğöçmüş. Okumuşu bile bir kitap okumamış.ben apsarlıyım. Şehirde ve köyde yaşıysalar orta çağdan bile kafa geridir. Doktorunun evinde Tv. Yok günah diye köylerin hepisi öyle. Bir anket yapılmış Konya, Aksaray, Niğde , Çorum Yozgat yüzde 95 kuranın türkçesini bilmiyor. Özür dilerim gerçek bu. Tarı boyuncada aydın olayıysalar iyi yaşayın. Yanıtla1g Ali Rıza Toprak Liste güzel ama okuyacak, uygulayacak adam lazım. Yanıtla23s Muharrem Kaplan Sayın İbrahim ÇAMKERTEN,Aksaray ve yöresinin turizm açısından geliştirilmesi,tanıtılması il olarak trizmden yeterli payını alması için emeğini esirgemeden çalışan,gayret gösteren,yeri geldiği zaman öz veride bulunan bir hemşehrimiz.Somut örneğini Saratlı kasabamızın turizme açılmasında gördük.2001 yılında başladığımız Saratlı Kasabası 40 göz yer altı şehri kazı ve temizlik çalışmasında ve kasabamızın yurt içinde ve yurt dışında tanıtılmasında katkılarını hiç esirgemadi üşenmedi.Yine kısa süre önce,Belçika'dan davet ettiği tur oparetörleriyle (birlikte yaptığımız görüşme)yapılan görüşmeyle Kırkgöz yer altı şehrimizi ziyaret proğramına aldırdı.Bu hizmetlerinin karşılığını Saratlı halkı İbrahim ÇAMKERTEN'in adını Kasabamızda bir caddeye vererek yaşatmak ve böylece vefa borcunu da ödemek istedi.Bu günlerde sayın ÇAMKERTEN'nin, Aksaray'ımızın da turizmden hak ettiği payı alması için başlattığı girişimi ve çalışmayı destekliyorum,üzerime düşen ve verilecek görevi yerine getirmeye gayret edeceğim.Başarılar diliyorum ve Saratlı'mıza yaptığı destek ve katkılarından dolayı da şahsım ve halkımız adına şükranlarımızı arz ediyorum. Yanıtla3s Orhan Aydın Sayın Muharrem Kaplan başkanım, İbrahim Çamkerten hocam, proje ve üretim insanıdır. Dostluk ve başarı ona yakışan sıfatlardır. Bir konuya el atmışsa, bütün toplum için mutluluk var demektir. Sizin taktiriniz benim için çok kıymetli. Her ikinizin de yolunuz açık, başarınız daim olsun... Yanıtla3s

22.04.2022 03:34:00

Rasim Gül

AKSARAY’DA ‘’ÇEVRE, KÜLTÜR VE TURİZM ÇALIŞTAYI"

AKSARAY’DA ‘’ÇEVRE, KÜLTÜR VE TURİZM ÇALIŞTAYI"