Aldığımız bilgiye göre, ‘’Aksaray’a Evren Dinçer’den kalıcı hizmetler’’ başlığını attık. Birincisi ‘’MİLLET BAHÇESİ’’ adıyla yapılacak olan Kalanlardan- Regülatöre kadar olan yerlerin Millet Bahçesi yapılmasının ihaleye çıkacağıdır.

Umarım Konya’nın Meramı, Kayserinin Talas’ı neyse bu yapılacak eserde öyle olur. Projeyi bilmiyorum umarım projede mükemmeldir. Şu an tüm şehir halkımızın, bebeğinden en yaşlısına kadar rahatça, oturup kalkacağı, keyifle zaman geçireceği bir yatırım olur.

 En azından komşu şehirlerimizde veya Ülkenin herhangi bir yerinde benzeri, projeleri elbette gitmiş görmüş ve incelemiş olabilirler. Oralardaki eksikleri tekrar etmeyerek kusursuz bir eser ortaya konacağı umudu bizleri mutlu etti.

İkincisi ise, ‘’Çerkez Mahallesine uygulanacak ‘’KENTSEL DÖNÜŞÜM’’ hazırlıklarının yapılmasıdır. Bu projede Aksaray halkının yıllardır beklediği bir hizmettir. Başkan Evren Dinçer’in hayata geçirmesi hem kendi, hemde eseri yıllarca unutulmayacaktır.

Temennimiz, Çerkez Mahallesi ve çevresinden sonra, Kale içi, Zinciriye ve kısmen Dere Mahallesi de Kentsel Dönüşüm kapsamına alınır ve şehrimizin merkezi de kurtulur.

Duyumlarımıza göre, ‘’TUZLU SU’’ içinde çalışmalar olduğudur. Malum olduğu üzere Tuzlu Su Aksaray halkının ilk göz ağrılarından biridir. Hem şifa, hem Hıdırellez hemde piknik için gidilen en güzel yerlerimizden biriydi.

Şu an binalarının yıkıntılarından başka bir şey görülmüyor. Dolaysıyla halkımız bu güzel yere gidemiyor. Belediye başkanımızın ne düşündüğünü bilmiyoruz, ne düşünürse düşünsün Yeterki harabe halden kurtarılıp, halkımızın hizmetine açılsın.

 Çerkez, Zinciriye, Minarecik ve Dere Mahallelerinde uygulanacak Kentsel Dönüşümler ve Millet Bahçesi ile Tuzlu Su projelerinin hayata geçirilmesi, Evren Dinçer döneminin tapusu olacaktır.

Şimdiden kalıcı hizmet böyle olur diyerek başarılar diler, hayırlı olsun deriz.

    Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.


17.10.2020 09:43:00

Rasim Gül

Aksaray’a Evren Dinçer’den Kalıcı Eserler

Aksaray’a Evren Dinçer’den Kalıcı Eserler