Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in yaptırdığı 125 projeden bir olan ve Aksaray’da bir ilk olduğu bir yana Türkiye’de benzeri az bulunan, Engelsiz Yaşam Merkezi muhteşem bir katılımla, Büyük Bölcek Mahallesinde ki Kültürpark içinde açıldı. Açılışa eski ekonomi bakanı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Ankara Milletvekili Hacı Turan, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve İl Başkanı Hamza Aktürk ve çok sayıda Engelliyle, kalabalık halk katıldı.  

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında: ‘’ Toplumumuzun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturan ve herkesin bir engelli adayı olduğu hayatımızda önemli bir hizmet açığıydı bu. Göreve geldikten sonrada bunu en güzel, en layıkıyla nasıl yerine getiririz çabasıyla mücadele içine girdik. Başta büyük şehirler olmak üzere bu işin en güzel icra edildiği şehirlere gezdik, dolaştık ve engellilerimizin de beklentisine önem vererek bu sürece başladık. Hamdolsun bugünde bunun açılışını gerçekleştireceğiz.

Merkezimizin sadece engellilere hizmet etmenin yanında ailelerine de biraz zaman ayırma, ailelerinin de burada vakit geçirmelerine imkân sağlayacak. İki yönüyle de güzel bir hizmet olduğunu müşahede ediyoruz. Buradan da engellilerimizin ziyadesiyle faydalanmasını ve Aksaray ’ımız da engelli bireylerimizin aileleriyle birlikte mutlu mesut bir yaşam sürmeleri en büyük gayemiz, amacımız.’’ Şeklinde ifade etti.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu’da: ‘’ Başarılarıyla ve çalışkanlığı ile Aksaray halkının gönlünde yer eden Aksaray Belediye Başkanımız Evren Dinçer aklına gelen projeyi hemen ertesi gün hazırlıyor ve yapmaya başlıyor. İstiyor ki Aksaray’da her şey olsun, her hizmet olsun. İşte Engelsiz Yaşam Merkezi. Türkiye’de bir ilk olarak onun verdiği bir kararla hayata geçirilen muhteşem projelerden biri.

Evren Başkan, proje uzmanı olarak, Aksaray’ın neye ihtiyacı olduğunu biliyor ve cesaretle, korkmadan her projeyi hayata geçiriyor. Engelsiz Yaşam Merkezide onun cesaretle yaptığı, bitirdiği ve bugün hizmete açmamıza vesile olduğu önemli bir projedir. Bu projelerle Engelli vatandaşlarımız, engelleri aşacak ama dahası Aksaray bugün engelleri aştı.

Evren başkanımızla Aksaray, engelsiz şehir oluyor. Bugün açılışını yaptığımız, projesi ve fikri Evren Başkanımıza ait olan benzeri olmayan bir tesisin açılışı için toplandık. Bu tesisi Engelli Aile Merkezi şeklinde daha büyük bir proje içinde düşünüyoruz.’’ Dedi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu da: ‘’Aksaray’ımızda tüm arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Fakat engelli kardeşlerimiz için yaptığımız çalışmaların ayrı bir güzelliği ve heyecanı var. Onlara yönelik attığımız her adımın bir heyecanı bir bedeli var. Bizde tüm kurumlarımızla birlikte çalışıyoruz. Evren Başkanımız böyle bir eser çıkarttı, emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Engellilere verilen değer bir ülkenin gelişmişliğini gösteren en önemli ölçüttür. Aksaray’da bu konuda örnek bir il oldu.’’ Dedi.

Al Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş ise: Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer gönüllere girmeyi başaran, çalışkan ve mütevazi duruşu ile Aksaray halkının sevgisini kazanmış. Cesaret ve çalışkanlığıyla Aksaray’a sayısız hizmetler yaptığını görüyoruz.

Türkiye Sakatlar Derneği Aksaray Başkanı Bekir Kaya’da; ‘’ Aksaray’ımızın Evren Başkanı, bizim sevgili başkanımız, engelli dostu ve her zaman engellilerin yanında en büyük güç olarak durmuştur. Kendisine çok teşekkür ederiz. İnşallah önümüzdeki beş yıl daha Evren Dinçer başkanımız olarak Aksaray’da bizlerin yanında olmaya devam edecek. Çünkü engelliler için yapacağı daha çok proje var. Biz başkanımızla beraber bu yolda yürüyoruz.’’ Dedi.

Engelsiz Yaşam Merkezi 2.956 metre karelik arsa üzerine iki katlı olarak inşa edildi. Yaşam merkezinde, atölyelerle birlikte derslikler, spor salonu, kütüphane, konferans salonu, kafeterya, revir, idare birimleri ve diğer sosyal donatı alanları yer alıyor.

9 Mart 2024 tarihinde Dr. Evren Dinçer, Kültür Sarayında salonun hınca hınç dolduğu ve sloganların atıldığı salonda beş yılda yaptıklarını 125 projeyi ve ikinci beş yılda yapacakları 41 projenin gösterim ve sunumunu yaptı. Çarşamba günkü yazımızda 42 proje hakkında görüşümü ifade edeceğim.

 HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 

 


10.03.2024 06:23:00

Rasim Gül

AKSARAY’A, ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ AÇILDI

AKSARAY’A, ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ AÇILDI