05.02. 2018 tarihli ‘’Aksaray’ımızda Üç OSB Daha Olmalı’’ başlıklı yazımızdan bu yana fazla değil 4 yıl geçti ve ilimizin Ortaköy, Eskil ve Sultanhanı İlçelerinde ‘’ÜÇ OSB’’ kuruldu. Şimdi eksik olan ‘’Aksaray Otomotiv Organize Sanayi’’dir. Umarım Sultanhanı OSB bu eksiği tamamlar. Başta Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu olmak üzere emeği geçenlere, teşekkürler.

Aksaray esnafı 2022 yılında bile 2 ci, ‘’Küçük Sanayi Sitesini’’ kuracak potansiyele sahiptir. En geç 10 yıl içinde de 3 cü ‘’Sanayi Sitesini’’ kurabilecek potansiyeli yakalayacaktır. Vali beye, Belediye Başkanına ve iktidar mensuplarına sesleniyoruz, bütün yöneticiler üretim, üretim diye bağırıyorsa sizler neden üreten esnafın rahat ve insanca üretim yapması için 2 ci ve 3 cü site girişimi için şimdiden harekete geçmiyorsunuz?

İktidar milletvekilleri ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, titizlikle seçilen sanayı esnafı önderlerinden meydana getirilen en az 15-20 kişiden oluşacak heyetle, ilk sorun olarak Eski Sanayı Sitesinin mevcut alanının nasıl değerlendirilmesi gerektiğini, gerekiyorsa günlerce konuşarak halletmeye siyasette yapıyorlarsa, müşterek bir sonuca varmaya mecburdurlar.  

Vekiller ve Başkan, aynı heyetle, ikinci konu olan Yeni Sanayi Sitesinin, eksiklerinin yanlışlarının düzeltilmesi için gerekenin yapılacağı konusunda konuşmalıdırlar. Heyet ikna olursa onlarda bütün esnafı ikna ederek, esnafa huzur getirmelidirler. Bu yapılırsa, siteyi yaptıran belediye ve diğer emeği geçenlere de saygı ve sevgi artacaktır. Dolaysıyla esnaf- belediye arasındaki köprü sağlamlaşacaktır.

 Başkan, sanayi önderleriyle görüşmeleri ve çıkan sonuçları ciddi şekilde değerlendirmelidir. Siyasetin gerçeği ve hizmetin kalıcılığı esnafla bütünleşmekten geçmektedir. Başkan Nevzat Palta ve Haluk Şahin Yazgı, esnafla bütünleşme için böyle bir yol izlemediler, önemsemedikleri için Esnafla görüşmeyi kendileri değil yardımcılarına bıraktılar. Her iki tarafın üzüldüğü yetmedi site yapımı uzadı durdu.

700 üyeli Sanayi Sitesi Yaptırma Kooperatifinin 400 üyesinin Yeni Sanayi Sitesinde iş yerinin olmaması, ayrıca ‘’Açık Alancılar’’ diye adlandırılan sanayi esnafına sadece arsa tahsisinin yapılması ancak henüz yollarının ve alt yapısının yapılmaması ciddi bir sorun teşkil ediyor. Yeni Sanayi Sitesinde işyeri olmayan 400 esnaf nereye gidecek?

Esnaf ve Sanatkârlar Odasına iş yeri için müracaat eden3-4 bin civarındaki esnafa işyeri olmayan 400 esnafı da ilave ettiğimizde ortaya ciddi bir açık çıkmaktadır. İşyeri isteyen esnaf sayısını yarıya bile düşürsek mevcut 1620 işyeri olan Sanayi Sitesinden büyük oluyor.

Başta, Valimiz Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı DR. Evren Dinçer ve iktidar milletvekilleri durumu ciddiye almalı esnafı üzmemelidirler. Nevzat Palta, Haluk Şahin Yazgı’nın durumlarından ders çıkararak, esnaflarla diyalogu kesmeyip çözümde anlaşma sağlamalıdırlar.

Durum apaçık ortada, Aksaray’a bir Küçük Sanayi Sitesi yetmiyor. Neden ihtiyaç olduğu kadar sanayi siteleri kurulma çalışmaları şimdiden yapılmıyor anlaşılır gibi değil. Aksaray -Konya ve Aksaray- Ankara istikametine iki adet Küçük Sanayi Sitesi neden kurulmasın. Buralarda şimdi arsa bulunamıyorsa 5-10 yıl sonra hiç bulunamayacağını bilmemek mümkün mü? Yöneticilerimiz bunu hiç unutmamalı ve görevi geleceğe bırakarak hizmetten kaçmamalı.

İlgililere önerim, DÖRT Organize Sanayimiz, Küçük Sanayi Siteyle kurulması gereken sanayi siteleri Aksaray iş adamlarının, esnaflarının ve Aksaray’ın, aşı ekmeği ve geleceği olduğunu yöneticiler ne zaman anlayacaklar aceba.

 HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 

 


25.04.2022 08:30:00

Rasim Gül

AKSARAY’A, 2. ve 3. SANAYI SİTESİ KURULMALIDIR

AKSARAY’A, 2. ve 3. SANAYI SİTESİ KURULMALIDIR