Temel planlar olan, Master Planlar ile şehrin uzun vadede gelişme şeklini göstermek ve plana bağlayarak her gelenin kafasına göre iş yapmasını önlemektir.

Dahada önemlisi, partizanlığı, haksızlığı, çalmayı, peşkeş çekmeyi önlemektir. Bu planların asıl sorumlularından ikincisi ise Evren Dinçer’dir.

Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye başkanı Evren dinçer’e Aksaray’ın Master Planları var mı, Nazım İmar Planı ve Mücavir saha sınırları nereden başlayıp nerede bitiyor diye sorulduğunda aceba ne cevap verecekler?

Aksaray’da bugüne kadar yapılanların tamamı dar kafaların, gerçek planlardan uzak olduğu için bir türlü ŞEHİR ve ŞEHİRLİ olamadık. Olmaz olmaz demeden, Aksaray olarak, şansımız belki Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer döneminde değişebilir. İkisininde ilk görev yeri olması, Aksaray’a şans getirebilir.

 Güçlü Cumhurbaşkanının, getirdiği vali ve belediye başkanı. Arkalarında Cumhurbaşkanının olduğu bu ikili de rutin işler yapacaksa vay Aksaray’ım vay. Geçen süreleri içinde ciddi projeler göremedik.

Aksaray’ın 2043 ve 2073 yılında nerede olması gerektiği hakkında bir PROJE ortaya koyabilecek misiniz? Böyle projeler ortaya konmayacaksa diyeceğimiz bir şey yok sizde gelir geçersiniz, Aksaray yine büyük kasaba olmaya devam eder.

 Söylemek istediğimiz projeleri; Eğitim, Tarım, Turizm, İmar, kalkınma, konut ve diğerleri olmak üzere sıralayabiliriz. Turizmin merkeziyiz ama Nevşehir’in arkasından nal topluyoruz. Tarım ve Hayvancılığa gelince biz bir şey demeyelim, Emin Koçak ve Hamit Özkök’e sorulabilir, ancak onlarda korkusuz cevap verebilirlerse.

Eğitimde ülkede 40 ve 50’inci sıralarda olduğumuzu, valimizde eğitimci olduğuna göre buyursun Aksaray’ın eğitimini ülkede 10-15’e,in içine girdirsinde makûs talihimiz değişti diye alkışlayalım.

Aksaray’ın mevcut imar planı ile ciddi ve güzel bir şeyin olacağına inanmıyoruz. Modern ŞEHİR İMAR PLANI yapılacağını da bu ekipten hiç beklemiyoruz. Halka yaranma duygusuyla yani oy hesabı ile ciddi ve doğru işler yapılacağına inanmıyoruz.

Okuyucularımız için bahsi geçen, Nazım İmar Planını ve Mücavir alanı şöyle tarif ediliyor: Nazım İmar Planı, Çevre veya bölge düzeni planlarına uygun bir şekilde hazırlanan haritalar üzerinde kadastro durumunu belirli arazilerin tüm huşularını 1/ 2000 veya 1/5000 ölçekli haritalarda gösteren imar raporlarına, mazım plan denir.

Bu plan, arazilerin kullanış biçimlerini, bölge tiplerini, nüfus yapısını, ulaşım sistemlerini göstermek için nazım imar planları oluşturulur. Bir yerleşim alanının gelecekte nasıl bir biçim alacağını nazım imar plajları gösterir.

Mücavir Alan: Belediye sınırları dışında olup imar mevzuatı bakımından belediyelerin kontrol ve mesuliyeti altına verilmiş olan alanlardır. Aceba Aksaray Belediyesi bu alanlarda nasıl bir kontrol yapıyor?

Vali Hamza Aydoğdu ve belediye başkanı Evren Dinçer böyle ciddi işler yapabilirler mi? İnşallah. Umut Memed’in ekmeği imiş, bizde umut ediyoruz.

     Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.


Murat kocagöl
12.09.2020 09:48:53
Kaleminize kuvvet rasim bey konu çok güzel ancak bu belediye başkanı ile bu işler olmaz halka kapalı halka tepeden bakan hir başkanla bu işler yürümez aksaray bir 5 yılana kaybetmiştir.en zengin olmasına rağmen en geri kalmış ildir.buda gelenlerin ufuklarının dar ol.adindam kaynaklanmaktadır, hayirlisini dileyelim.

12.09.2020 08:46:00

Rasim Gül

Aksaray Valisinden Beklenen Gerçek Projeler

Aksaray Valisinden Beklenen Gerçek Projeler