Aksaray Üniversitesin fakültelerinde, özellikle Fen Fakültesinde öğrencisiz bölüm olduğu bilgisini aldık. Rektörü Prof. DR. Alpay Arıbaş’tan, durum hakkında bilgi bekliyoruz. Fakültelerin bazı bölümleri tercih edilmiyor. Edilen tercihler de kayda değer bir şekilde azalıyor. 5-10 yıl içinde dahada artacağı ifade ediliyor.

 Öğrencisiz veya 3-5 öğrencisi olan bölümün öğretim üyeleri görevlerine devam ederek maaşlarını alıyorlar mı? 3-5 öğrencinin olduğu bölümün açık tutulması normal mi? Açık olan ama öğrencisi olmayan bölümlerde öğretim, üyeleri var mı? Rektör Prof. Dr. Alpay ve yardımcıları, bu konularda ne düşünüyorlar? Herhangi bir çalışma yapılıyor mu?

Bir başka sorunda Güzelyurt, Ortaköy ve Eskil ilçelerindeki yüksek okulların, öğretim üyeleri ile öğrencilerinin durumu. Burada görev yapan öğretim üyeleri ve tercih eden öğrenciler, bu ilçelerde tahsil yapmaktan mutlu mu, değil mi? Bu Yüksek okulları, tercih eden öğrenciler, genelde memnun değiller. Üniversite yöneticileri, Aksaray Valisi ve Belediye başkanları ne düşünüyor ne gibi tedbir almayı planlıyor?

Aksaray Üniversitesi ‘indeki durum sadece Rektör’ü ilgilendirmiyor. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ’nu, İktidar temsilcilerini, Sivil Toplum Örgütlerini, İş insanlarını, Aksaray Üniversitesini tercih eden öğrenci- ailelerini, öğrencileri, Aksaray esnaf ve halkını yakından ilgilendiriyor.

Üniversite, öğretim üyeleri ve öğrencileriyle dürüstçe anket yapıldığında gerçekler ortaya çıkar. İlimizde ben yaptım oldu veya oluyor mantığının mutlaka yıkılması şart. Herkes yaptığının ve yapmadığının hesabını vermeye mecbur edilmelidir. Hiç kimse Hilali Ahmer namına iş yapmıyor. Yaptığı işin karşılığını alıyor. İşe de talip olan kendisidir.

İlimizi ve Üniversitemizi tercih eden öğrenciler, bizim evlatlarımız, kardeşlerimiz ve misafirimizdir. Tüm yöneticiler ve halkımız böyle bilmeli ve buna göre karşılamalıdır. Öğrencilere, süt veren inek veya üvey evlat muamelesi yapılmamalı. Yapanlara da mâni olunmalıdır.

Akıl ve vicdan sahibi Aksaraylıların, ülkemizin geleceği olan gençlere gerekenden fazla ilgi göstererek, fakültelerini başarı ile bitirmelerine yardımcı olmalarıdır. Aksaraylı olmayan öğrencilerin hayat boyu anlatacakları bir hikâye ile Aksaray’dan ayrılmaları için her şey yapılmalıdır. Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e görev düşüyor.

Hiç vakit geçirmeden konunun ele alınıp yapılması gerekenlerin yapılmasına başlanması gençlere en büyük hizmet ve sevgi olacaktır. Aksaray Üniversitesinin tercih edilmeme nedenleri, ciddi şekilde incelenip ortadan kaldırılmazsa ASÜ’nün geleceğinin hiç de parlak olamayacağı gözüküyor. Bizden yazması, gerisi sorumlulara kalmıştır.    HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 

 


7.07.2024 09:41:00

Rasim Gül

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ’NDE, ÖĞRENCİSİZ BÖLÜM VAR MI?

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ’NDE, ÖĞRENCİSİZ BÖLÜM VAR MI?