Aksaray’ın sanayisine, tarımına, hayvancılığına ve kültürüne büyük katkılarda bulunan Aksaray Üniversitesinin emsalleri içinde çok önde olmasını kutluyor, en kıdemsiz öğretim üyesi ve çalışanından Rektörüne kadar bütün emek verenlere teşekkür ediyoruz.

Aksaray Gazeteciler Cemiyetinin misafiri olan ikinci dönem, Rektörlük yapan Dr. Prof. Yusuf Şahin hoca, bütün açıklığı ile 1986 yılında Konya Selçuk Üniversitesine bağlı olarak açılan ilk yüksekokuldan, 2006 yılında kurulan Üniversitemize kadar geçen sürede neler olduğunu kısaca anlattı. Emeği geçenlere teşekkür etti.
Ve Üniversitenin 15 yılda nereden nereye geldiğini sade bir dille anlatıp gazetecilerin bütün sorularına cevap verdi.  Özellikle ben kelimesini kullanmayan hoca, emeği geçen bütün çalışanlar ve Aksaray halkı sayesinde birçok konuda başarılı olduklarını ifade ederek, Aksaray halkına, Valisine ve çalışma arkadaşlarına teşekkürünü belirtti.
Rektör Hoca, şu an Üniversitemizde görev yapanlarda, öğrencilerimizin yaşantısında ve dersleri konusunda olsun şükür hiçbir sorunumuz yoktur. Bütün Fakültelerimizin binaları mevcuttur. Üniversitemizde kurulan samimi diyalog her sahada başarı elde etmeye başlamıştır. Bütün bunları hep beraber yaptık. Önemli bir başka konu, Doçentliğini ve profesörlüğünü alan hocalarımız hiç bekletilmeden hemen yeni görevine başlatılmaktadır.

Üniversitemizin bina olarak sıkıntısı yoktur hepsi tamamlanmıştır. Tıp Fakültesi binamıza da başlanmış olup 2023 yılında bitirilerek teslim edilecektir diyen Rektör Hoca, kütüphanenin, konferans salonlarının, öğrenci ve akademisyen ve çalışanlarımızın rahat yemek yiyebilecekleri yemekhanemiz, kampüste ağaçlandırma ve bisiklet yolu olmak üzere her şey tamamlanmış durumdadır diyerek, bütün gazetecileri Kampüsü görmeye davet etti.

Bizim açımızdan Aksaray Üniversitesi başta Rektörü olmak üzere bütün çalışanlarıyla Üniversite ve Aksaray için üzerlerine düşenin fazlasını yapmaktadırlar. Aksaraylının neyi yapıp yapmadığı çok önemlidir. Aksaraylının başta siyasetçileri olmak üzere, iş adamları, bürokratları ve özellikle Yarı Kamu Kuruluşu niteliğinde olan Sivil Toplum Örgütleri üzerlerine düşeni yapıp yapmadıkları çok daha önemlidir. Ne yazikki üzerlerine düşeni yaptıkları kanaati hâkim değildir.

Bunların üzerine düşeni yapmaları veya yapmamalarından evvel Üniversite ve Rektör’ün ne olduğunu, Hangi kanunlarla yönetildiğini ve bilim adamlarının kimlere karşı sorumlu olduklarını bildiklerinden şüpheliyim. Dünyanın her yerinde ‘’BİLİM ADAMI’’ sadece bilime bağlıdır ve onun amiri hesap vereceği merci ilgili bilim dalı ve üst kuruluşu, Yüksek Öğretim Kurumu olan, YÖK’tür.

Eğitimin ana felsefesi; ‘’İlmi Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür’’ nesiller yetiştirmek olduğuna göre, akademisyenlerden beklenende bu olmalıdır. Mektebe, camiye, kışlaya siyaset girdiğinde ülkenin ne hale geldiğinin acı tecrübelerini ülkemiz defalarca yaşadı. Halende yaşatmak isteyenler var.

Başta Rektör Yusuf Hocaya ve idareci arkadaşlarına bir Aksaraylı olarak gerçekten minnettarım. Çünkü Üniversitemizin adını sokağa düşürmediler. Rektör Yusuf Hocanın ve yardımcılarının ve Dekanların ne kadar gayret gösterdiklerini yakinen biliyorum. Hepsine gerçekten minnettarız. Öğrenciler arasında fikirler ayrılıklarının, olmasına rağmen kardeşliğin ve arkadaşlığın bozulması ve herkesin derslerine devam etmesi de her türlü takdire layıktır.

Dileğim, temennim, Aksaray halkı Üniversitesini yakinen tanımalı, onun aleyhinde hiçbir konuşmaya izin vermemelidir. Bizim misafirimiz olan 20.000 öğrencimize evladımız kardeşimiz gibi sahip çıkmalıdır. Çünkü onların önce Allah’a sonra bize emanet olduğunu bilerek korumalı ve kollamalıdır.
   Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

 


3.11.2021 20:18:00

Rasim Gül

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ, EMSALLERİ İÇİNDE ÇOK BAŞARILI. REKTÖR DR.PROF YUSUF ŞAHİN HOCAM ÇOK SAĞOL

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ, EMSALLERİ İÇİNDE ÇOK BAŞARILI. REKTÖR DR.PROF YUSUF ŞAHİN HOCAM ÇOK SAĞOL