Aksaray Organize Sanayi Müteşebbis Yönetim Kurulunda, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının olmaması kimin ayıbı? Bizce asla ATSO başkanı Cüneyt Göktaş’ın ayıbı değil. Kimler ATSO başkanını seçtirmeme çalışması ve bu çalışmayı açık ve kapalı desteklemişse onların ayıbı ve ciddi şekilde odanın aşağılanması demektir.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının şu andaki 30 Meclis üyesi ile geçmişte başkanlıklar ve meclis üyeliği yapanlar aceba bu yanlışı ve odanın aşağılanmasını nasıl kabul ediyorlar? Biz şahsen asla kabul etmiyor ve doğru bulmuyoruz.

Odanın aşağılanması, üyelerinin ve Aksaray’ın aşağılanması anlamına gelir ki buna hiç kimsenin hakkı olamaz. Oda başkanını saf dışı etmek bir kahramanlık mıdır, yoksa kinden ve çekememezlikten kaynaklanan bir cahillik midir?

Bizce başta Aksaray iktidar milletvekilleri, İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Ramazan Kaşlı olmak üzere Valimiz ve belediye başkanımızın da hataları ve vurdumduymazlıkları vardır. Hiç vakit geçirmeden yapılan yanlışın ve ayıbın ortadan kaldırılması gerekir.

Bizim bu konudaki görüşlerimize katılmayan olacaktır, hatta bizi Cüneyt Göktaş’ı niçin savunduğumuzu sorgulayan olacaktır. Ne Cüneyt Göktaş’ın bizim savunmamıza ihtiyacı vardır ne de biz Cüneyt Göktaş’ı savunuruz. Biz Aksaray’ı ve Ticaret Odasını savunuyoruz.

Bizim amacımız Devlet, hükumet, iç ve dış yatırımcı tarafından çok ciddiye alınarak,  devlet tarafından SİYAH plaka verilerek yarı kamu kuruluşu sayılan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının yıpratılmamasıdır.

Bir zamanlar başkanlığını yaptığımız odanın güçlü olmasının, Aksaray ticareti için ne kadar önem taşıdığını bilenlerdeniz, OSB yönetiminde, oda başkanının bulunmasını engelleyenler aceba Aksaray’a kötülük yaptıklarını biliyorlar mı?

Bu yanlışı önleme gücünde olanlar susmakla, hakkı konuşmamakla ve yapması gerekenleri yapmamakla, yılların odasına fitnenin girmesine yol açtıklarını ve bunun vebalini biliyorlar mı?

Organize Müteşebbis Yönetim kuruluna, iş adamlarının girmesinde daha fazla fayda varsa yani daha çok yatırımcı getirebilirlerse, valinin ve belediye başkanının yerine de iş adamları seçilsin dolaysıyla iş adamları kendi kendilerini yönetsinler.

Kocaman fabrikaları yöneten iş adamlarına niçin güvenilmiyor çünkü valinin başkanı olduğu her yer bir anlamda iktidarın kontrolü altında oluyor da onun için. Yapmayın beyler her yere özellikle ticari sahaya particiliği sokmayın. Milli Eğitime, sağlığa, askeriyeye, üniversiteye, soktunuz da ne oldu, çok başarılı mı oldunuz?

Bunları elbet Aksaray tarihi yazacak, sizlerden ve ahfadınızdan hesap sorulacak, sakın unutmayın ve demedi demeyin. Zor şartlar altında görev yapan Ticaret odamızın yöneticilerine başarılar diliyoruz.

          Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.

 

 

 

        


3.03.2020 10:18:00

Rasim Gül

Aksaray Tic.San. Odasını, OSB yönetiminden saf dışı etmek kimin ayıbı?