Binaların, beton kolonların üzerinde durduğu gibi Aksaray’da yetiştirdiği hizmet aşkıyla dolu, Sivil Toplum Örgüt Başkanları, bilim, sanat ve siyaset adamlarının önderliğinde gelişir. Dolaysıyla Ülkede saygın yerini alır, muhafaza eder ve Ankara’da ağırlığı artar. 

        Aksaraylı, gecesini- gündüzüne katarak çalışan, STK başkanlarını desteklediği sürece çok daha fazla hizmet alacağı kesindir.   Aksaray kendi içinden çıkan en küçüğünden en büyüğüne kadar bütün sorunları çok iyi bilen Sivil Toplum Örgütlerinin arkasında durduğu sürece her hizmet mutlaka gelecektir. İktidarın verdiği hiçbir hizmet sözü boşlukta kalmayacaktır. 

         Sonuç karma karışık değil net olacaktır. Akıllı siyasi iktidar mensubu da bu gücü görmemezlikten gelmez. Aksaray’da en iyi örnek, Hamit Özkök’tür. Özkök, yıllardır özverili ve risk alan çalışmalarıyla başarılamaz denen işleri başarmıştır. Aksaray Borsası olarak sayısız hizmetler yaparak, Borsayı Türkiye’de ilk sıraya oturtmuştur. Kendisini yürekten kutluyoruz. 

          Tarih şuurundan ve köklerinden kopan şehirler, freni zayıflamış otomobile benzer. Nerede duracağı, nereye çarpacağı belli olmaz. Halk tarih şuurundan, kültüründen ve köklerinden kopartılmamalıdır. Bu konuda da Hamit Başkan elinden gelenin fazlasını yaparak, Aksaray’a ciddi değer katmaktadır. Aksaray’a hizmet eden, Sivil Toplum Örgütlerine daha çok sahip çıkılmalıdır. Ülkede Aksaray’ı en başarılı şekilde temsil etmesinin devamlı olmasını sağlamalıdır. 

        Önemli olan yerelde ve özellikle Ankara’da Aksaray’ın hakkını korumadır. Başta Hamit Özkök olmak üzere diğer başkanlarımız, Ankara’da, birçok girişimlerde bulunarak karşılığını da almaktadırlar. Bu yetmiyor, Aksaray için daha fazlası lazım. Aksaray’a değer katan başkanları, sanatçıları sevip, sayarak vefa göstermek sahip çıkmak, haklarını teslim etmek lazım. Aksaray’ın en büyük eksiği, değer katanları, siyasi görüş ve şahsi çıkar için karalama. Aksaray için gecesini gündüzüne katanların hakkını vermede cimri ve hasmani davranmasıdır.  

          Aksaray için uğraşanları görmezden gelmek, değer katmayanları da abartılı şekilde övmek, Aksaray’da birlik ve kardeşlik havasını bozuyor. Gerçek Aksaraylı, iline hizmet edenlere asla hakaret ve saygısızlık etmemelidir. Değer katanları saymayan şehirler iç birliği sağlayamamıştır. Bu durumu doğalmış gibi halka kabul ettirmek bir cinnettir. Bizim dilek ve temennimiz, hizmet edenleri halkın ve gençliğin tanıması ve örnek almasıdır. 

         Aksaray’ın yetiştirdiği değer katanları tanımak ve tanıtmak vefa borcudur. Borcu ödemek bir asalet meselesidir. Değer katanların bir kıs mı yok sayılırsa, birlik ruhu çöker. Birkaç defa birlik bozuldu vilayetliğimiz elimizden alındı. 60 yıl kaybettik. Kaybedilen 60 yıl için büyük bedeller ödedik. 35 yıldır kaybettiklerimizi. Kazanmaya çalışıyoruz, ciddi başarılar da sağlandı, ama yetmiyor, daha fazla başarılı olmak gerekiyor. 

        Aksaray’lı çekememezliğe son vermeli ve hizmet edenleri de kucaklamalı hizmeti, yatırımı ve üretimi kim yapıyorsa baş tacı etmelidir. Eline geçen fırsatlar iyi kullanarak 60 yıllık kayıp tamamlansın. Bunun içinde Aksaray halkı hizmet yapan kahramanları yanında olmalıdır. Hizmet edenlerini çarpıştırmamalı maddi, manevi ve siyasi çıkar elde etmeyi bırakmalıdır. İşte o zaman Aksaray’da 250 den fabrika sayısı rahat 1.000’ne çıkar. 

           Bilim, kültür, sanatçıları ile Sivil Toplum Örgütlerine ve siyaset alanın da gerçek hizmet edenleri, baş tacı eden illerin gideceği yer aydınlık ve onurlu bir yer olmaktadır. Aksaray’da bu yolu izlediği sürece bütün sektörlerde atılım yaparak, 81 ilde hiç şüphesiz ilk 10’a girecek durumdadır. Aksaray’ı ve halkını çok iyi anlayan, ciddi şekilde sevenlerin, birlikte yürümeleri büyük başarı getirir Borsa Başkanı Hamit Özkök’ü tanıdığımız ve inandığımız şekilde anlatmaya çalıştık. Diğer yazılarımızda,

             Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Damızlık koyun-keçi yetiştiricileri birlik başkanı Mahmut Aktürk, Süt üreticileri birlik Bşk. Esat Zengin, Damızlık sığır yetiştiricileri birlik Bşk. Bekir Kayan, Mali Müşavirler Oda Bşk. Abdurrahman Özkan, Veterinerler Oda Bşk. Önder Yıldız, Hekimler Oda Bşk. Mustafa Buğra Coşkuner, Mimarlar Oda Bşk. Ayhan Şahin ve diğer STK’lar la iş adamlarımızı ve değer katanları anlatmaya çalışacağız. Vefa duygusunu kaybeden insanlardan, hayır beklenemez. Biz inanıyoruz ki Aksaray halkı vefa duygusunu ve vicdanının sesini asla kaybetmemiştir.                                                  HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA

 


17.10.2024 06:50:00

Rasim Gül

AKSARAY, RİSK ALANLARIN ÖNDERLİĞİNDE GELİŞİYOR

AKSARAY, RİSK ALANLARIN ÖNDERLİĞİNDE GELİŞİYOR