Aksaray’da son zamanlarda müthiş yatırım ve hizmetlerin yapılmasının yanında bazı garip olaylarda oluyor. Vali Bey, şehrin imajını bozacak toplantılar ve haberlerin olmaması için çırpınıp dururken birde bakıyorsunuz Aksaray Eğitim Destek Platformu, Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller’i savunma çabasına düşüyor. Kol kırılıp yen içinde kalması gereken konuyu ULUSALA taşıyarak, müftü-imam kavgası tüm Türkiye’ye duyuruluyor.

Müftünün savunulması, Diyanet Sendikası başkanı imam Osman Canlıer’in suçlanması ve durumun kamuoyuyla paylaşılması hiçbir zaman Platforma düşmez. Bu konuda görev yapan müfettişler var, 24 Mayıs 2022’de Osman Canlıer’in müftü hakkında savcılığa suç duyurusu var. Ayrıca her ikisinin amiri konumundaki ilin valisi varken, Eğitim Platformu Müftüyü savunma ihtiyacı duyuyor. Platformun adı; ‘’Eğitim ve Destek Platformu’’ ama ortada eğitimi ilgilendiren bir mesele yok. Keşke bu platform, eğitim ve benzeri konularda da aynı duyarlılığı gösterseydi.

Olayın mağduru müftü mü, hastanede yatarken sürgün ettirilen imam Osman Canlıer mi? Bu imam sadece imam değil, ‘’Manevi, İlkeli, Liyakatli, Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendika İl başkanı. Bu sendikanın Aksaray’da 100 kadar üyesi varmış. Sendikanın hedefi ve iddiası; ‘’Fenerbahçe Kulübü konuşacak, eşcinseller konuşacak ama imam susacak?

Biz susmayacağız o devir bitti. Anayasal görevimizi yapmaya ve islamı anlatmaya devam edeceğiz.’’ Diyen Osman Canlıer bu yetkiyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kanundan aldığını söyleyerek, ‘’Müftülük ve platform beni susturmaya çalışıyor, ben susmayacağım’’ diyor. İmam susmuyor, şimdi ne yapacaksınız? Memurluktan mı attıracaksınız?

Diyanet İşleri Başkanlığı, ulusala düşmüş, müftü sendika başkanı arasında geçen konuları açıklamak zorunda. Osman Canlıer açıklıyor, müftü susuyor. Müftü adına Platform başkanı konuşuyor. Amir- memur arasındaki çıkan sorunu Teftiş Kurulları veya mahkeme halletmekle görevli değil mi de platform devreye giriyor? Sanki kale fethedilip müftü esir alınacakmış gibi müftü savunuluyor? Müftünün ağzı dili yok mu?

Gazeteci şunu-bunu yazarak, müftünün şeref ve itibariyle oynamış, oynanan şeref ve itibarı siz mi kurtaracaksınız? Gazeteci elbette yazar ve yazacakta, yazıda bir hakaret varsa bunu savcılar ve mahkemeler belirler ve gereken yaptırım uygulanır, gazetecide katlanır. Eksiklikler olsada şükür ülke kanunlarla yönetiliyor. Kimsenin savcı ve hâkim yerine geçme hakkı yok.

İmam Osman Canlıer’in arka arkaya aldığı 77 günü bulan rapor kınanıyor, siyasi ve platform gücünüz var ama doktor yerine geçme hakkınız yok. Raporda bir sahtekârlık varsa veren doktor belli, doktor için gerekli işlem yaptırsanız iyi bir iş yapmış olursunuz. Sayenizde kimsede sahte rapor verme cesaretini gösteremez.  Toplanan yardımların usulüne uygun olarak kayıt altına alınması ve harcanmasının savunulması platforma mı düştü?

   HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.


Arif APARİ
28.06.2022 04:27:31
Süper bir yazı olmuş.Ancak imam-hatip arkadaş ne kadar haklı olursa olsun hak kı olmaz Onun bilmediği üst makam il idare kurulu kararı ile istediğini yargilatmaz. Bırakalım tarafsız olalım HAK li olan kazansın sućlu hapse girsin.Umam da buna razıdır. Bir zamanlar Avrupa'ya giden biri Türkiye den bir yakını ile rapor alıp Avrupa'da 15 gün daha gezdi.Sonra çocuğuna bakmak için bir meslektadi bir saat izin alamayınca idareciyi şikayet etti. Güç kimde ? Avrupa'da olup Türkiye den rapor alanda Yargı mi GECELİM ORAYİ .Suçlu mu ? bir saatliğine çocuğunu doktora götürüp geri göreve gelmek isteyen FEDAKAR ÖGRETMEN. HER ŞEY GÜCE GÖRE DÜZENLENİR Hizmet zihniyeti değil, hakim olma zihniyeti güçlü

Murat Kocagöl
28.06.2022 10:13:30
Sayın rasim gül abi Hocan in savunuculuguna sende katılmış sim Hoca mahallede ki adına istinat edilen suçları sen bilmiyorsun Mahmut eskille bir düşündüğünüzü bilmiyordum

27.06.2022 07:59:00

Rasim Gül

AKSARAY MÜFTÜSÜ, PLATFORMUN SAVUNMASINA KALDI

AKSARAY MÜFTÜSÜ, PLATFORMUN SAVUNMASINA KALDI