Üç yıla yakın bir çalışma neticesinde, kuruluş noktasına gelindiğinde gizli el, kuruluşu engelledi. Sivil Toplum Örgütlerimizin öncülük ettiği birliğin temelleri atılamadı. İlimizdeki, yarı Kamu kuruluşu niteliğindeki STK ların elbette ciddiye alınacak güçleri var, ancak mevcut güçlerin birleşerek BÜYÜK GÜÇ olması bazı yerleri korkuttu.

 Korkunun ecele faydası olmayacağını, zaman gösterecek. Siyasetin kendi mecrasından çıkarak ilde birlik oluşturulmasına hoş bakmamasının asla doğru olmadığını elbet vicdanları ile baş başa kaldıklarında veya bir zaman sonra ne kadar hata ettiklerini anlayacaklar ama yaptıkları yanlışların telafisini yapamayacaklar. Siyaset karışınca sular bulandı, suların durulmasını bekleyeceğiz.

Sivil toplum örgütlerinin birleşen gücü ile iktidarın, bürokrasinin ve muhalefetin, birlikte hareket ettiğinde, hizmetleri en az 2-3 kat artıracak BİRLİK meydana gelecekti. Oluşturulan birlikle Aksaray’ın aşamayacağı hiçbir engel kalmayacaktır. Daha da önemlisi, fitne, fesat ortadan kalkacak, boş ve aylakçıların ortadan temizlenecek, siyaset durulacaktı, ne yazikki şimdilik olmadı.

Birliği oluşturanlar; Ticaret ve Sanayi Odası Meclis başkanı Fatih Tekin, Yönetim kurulu başkanı Cüneyt Göktaş, Ziraat Odası başkanı Emin Koçak, Odalar Birliği başkanı Doğan Ceylan, Ticaret Borsası

Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan, Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök, Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı Yaşar Altın, Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Ayhan Tüzün, Veteriner Hek. Odası Bşk.

Önder Yıldız, Keçi Koyun Birliği başkanı Mahmut Aktürk, Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, Damızlık Hayvan Birliği başkanı Bekir Kayan, Mahalle Muhtarlar Derneği başkanı Fikret Dağ, Müsiad başkanı Eyüp Dağdaş, Aksaray Hava Sporları Derneği başkanı Rasim Gül, den oluşan heyet, dış müdahaleden sonra ara vermek zorunda kaldı. Bazı arkadaşlarda kendi gelecekleri açısından çekimser kaldılar.

Elbet bir gün aziz Aksaray da, şartsız, siyasi ve şahsi çıkardan uzak, sadece yaratan ve halk için olması gereken iş ve güç birliği kurulacak, alınmayan, alınamayan haklar alınacak, eğitimini ve öğretimini halledecek. Dolaysıyla her Aksaraylı yarınına güvenle bakacak vede mutluluk içinde yaşayan medeni bir şehir ve şehirli olacaktır.

Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.

                                                                                            


15.02.2020 12:21:00

Rasim Gül

Aksaray İstişare Kurulunun Temeline Dinamit Kondu