Aksaray İlinin nüfusu 416 Bin, Çameli İlçesinin nüfusu ise 18 Bin, Aksaray Vilayet, Çameli’nin YAMAÇ PARAŞÜTÜNE verdiği önem ve desteği sağladığı turisti biz hala Aksaray il yöneticilerine anlatamadık.

         Uluslararası, ulusal ve Asya şampiyonaları yapmamıza, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Markus Haggerey ve Dünya Yamaç Paraşütü Başkanı Goran Dimishkovski Aksaray’a getirmemizin önemini anlatamadık.

 Hasan dağını Yamaç Paraşütü konusunda Dünyanın ÜÇ DAĞI İÇİNDE, Türkiye’de ise BİRİNCİ SIRADA olduğunu anlatamadık.

         Yaptığımız Şampiyonaların her birini, Dünyada 6.000.000 seyircinin izlemesinin ile bu sporun önemini anlatamadık. Sporcu yetiştirmek için Ali Manti valinin ÜÇ YILLIĞINA derneğimize kıraya verdiği ALTI YILDIR BOŞ DURAN binayı elimizden almak isteyen Hamza Aydoğdu valiye anlatamadık.

           Çameli Belediyesi adına yarışarak Türkiye rekorunu kıran milli sporcumuz DORA GÖKSAL’A 19 Temmuz 2020’ de gerçekleştirdiği 9 saatlik uçuşla Eskişehir Sivrihisar’a uçarak, Türkiye açık mesafe rekorunu 356 kilometreye çıkararak ulaşılması güç bir Türkiye rekoru elde etti. Aslında jeoloji mühendisi olan Göksal asıl mesleğini yapmayarak Ölü deniz ’de Tandem uçuşları yaparak geçimini sağlıyor.

            Brezilya’nın ardından dünya uçuşları en uzun mesafe rekoruna sahip olan ÇAMELİ Türkiye ve Dünya’da milli pilotların uçmak için can attıkları bir ilçe oldu.

             Çameli uzun ve her yöne uçuş imkânını elde ederken, Aksaray olarak biz Ekecik ve Sinandı dağlarımızda güney uçuş imkânı olmasına rağmen 12 yıldır çözülemedi.

              Dora Göksal’ın rekor kırmasının bütün dünyada, ilgi ile izlenmesi bütün milli takım pilotlarının ilgisini Çameli’ne çevirdi. En güzel en zevkli uçuşları ve yarışmaları yapmak isteyen ülkeler Çameli’nde sıraya gireceklerdir. En kısa zamanda bu küçük ama cesur ilçe yamaç paraşütü merkezi olacaktır.

               Biz halen ilimiz yöneticilerine durumun önemini anlatmaya devam edeceğiz, başka yapacağımız bir şey yok. Çünkü biz ilimiz Aksaray’ımızı çok seviyor ve hizmet etmeye devam edeceğiz.

                Aksaray Hava Sporları Kulübü Derneği Kurucu Başkanı ve üyesi olarak elbet bir gün bizimde yüzümüzün güleceğine inancımız tamdır.
         Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.


27.07.2020 00:25:00

Rasim Gül

AKSARAY İlİ – ÇAMELİ İlÇESİ VALİ VE KAYMAKAM FARKI