Aksaray’da, Yarı Kamu Kurumu şeklindeki tüm Sivil Toplum Örgütlerinin, Aksaray halkının tamamını ilgilendiren konularda gerçek gündemle yılda en az iki, en fazla dört defa toplanarak halk için hayati önem taşıyan konuları görüşmesini, sonucu ilgililere ileterek takip etmesini, İl olduktan sonra geçen 35 yılda ilk defa böyle bir toplantıyı, Aksaray halkının hasretle beklediğini biliyorum. Aksaray’a yapılacak hizmetlerin görüşmek ve hayata geçmesini görmeyi hayal ediyorum.

Toplantıya Aksaray Valisi, milletvekilleri, belediye başkanları, Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan parti il başkanları, Kızılay, Yeşilay, Türk Hava Kurumu, Çocuk Esirgeme Kurumu Şube başkanları ve sendika başkanları ile Aksaray’da 200 ve üzeri kişiye iş veren sanayi kuruluşlarının temsilcilerinin katılımını hayal ediyorum.

Yalansız, kibirsiz, iftirası, kimsenin kimseye üstten bakmadığı, Aksaray’ı ve halkını şartsız sevmenin en büyük erdem olduğunu kabul eden bir topluluğun oluşturulmasını ve bunun tüm ilçe, kasaba ve köylere yayılmasını hayal ediyorum.

Hiç vakit kaybetmeden, Aksaray’ın Büyük Şehir veya Büyütülmüş şehir olması için oluşturulan birliğin bu hakkı alana kadar çalışmasını ve almasını hayal ediyorum. Büyük Şehir veya Büyütülmüş şehir olarak Aksaray Belediye Başkanının, planlı-programlı tüm şehri yönetmesini ve gerçekten şehir ve şehirli olmamızı hayal ediyorum.

Yıllardır lafı edilen yük trenin gerçekleşmesi, nereden gelecekse gelsin, nereye gidecekse gitsin ama Aksaray’a uğrayarak yoluna devam eden hızlı treni ve Hava alanının, HAVA PARKI olarak düzenlenmesini hayal ediyorum. Hafif hava araçları ile Pilot Eğitim Merkezi ve 5.700 Kg. Ağırlığındaki uçakların ve jetlerin vede benzeri hava araçlarının inip-kalkmasını hayal ediyorum.

Hava Parkına, hava taksi uçakları ile yerli ve yabancı turistlerin, akademisyenlerin taşınmasını, kargo uçaklarının inip-kalkmasını hayal ediyorum. Yap-İşlet devret modeliyle, Bakım hangarları yapılmasını. Bu konuda söz veren SEFA SAATÇİOĞLU, ANKARA ÜNSAL HOLDİNG ve bunlara katılacakların desteklemesiyle Hava Parkının faaliyete geçirilmesini hayal ediyorum.   

Aksaray Merkez OSB de farklı alanlarda üretim yapan 284 fabrikayı temsilen, Mercedes, Brisa, Sütaş, Doğuş Çay, Orsan A.Ş., Magna, Assan Hanil, Karakaya 86, Ekol Lojistik, Akmoda Konfeksiyon, Özser Giyim, Termoform Plastik Sanayi, Sarıgözoğlu ve Bal Küpü Şeker Fabrikası ve eşdeğer olan kuruluşların, sahiplerinin ve yöneticilerinin Aksaray ve Aksaray halkı ile bütünleşmesini sağlayarak, halk, sanayici iş birliğinin tesis edilmesini hayal ediyorum.

Aksaray Üniversitesi akademisyenleri ile Sivil Toplum Örgütü başkanlarının ve halkın, Aksaray’ın sorunlarını paylaşabilmeleri için gayret gösterilmesini ve aradaki mesafenin sıfırlanmasını, Aksaray Üniversitesinde okuyan 20.000 gencin ömür boyu Aksaray’ı unutmamalarını sağlayacak en az bir hikayelerinin olmasını, Aksaray’ın müsbet tanıtımında rol almalarının hayal ediyorum.

Her türlü spora elverişli, oksijen deposu olan Hasandağı’na dört mevsim en az 250- 300 bin kişinin ulaşmasının sağlanması ile Taş Evlerin yapılmasını, Spor kulüplerinin KAMP yapabilecekleri mekanların hazırlanmasını ve özellikle Helvadere ve Taşpınar Beldeleri belediyeleri ile mevcut köy muhtarlarının ve halkının en üst düzeyde bu konuda, desteklenmesini hayal ediyorum.

Şehir Lokalinin, Şehir Tiyatrosunun, Şehir Sınamasının, Bilim Müzesinin, en azından Şırnak Kütüphanesi kadar Aksaray’da bir Kütüphanenin. Eski eser ve eski Tiyatro salonu olarak kullanılan mekânın tabii haline döndürülmesini, Aksaray- Nevşehir yolundan rahatça görülerek ziyaret edilebilen Aksaray Müzesinin gizlendiği yerden çıkarılmasını hayal ediyorum.  

Aksaray’da faaliyet gösteren Aksaray Üniversitesi Araştırma Hastanesine bütün bölümlerin açılması ve Aksaray Devlet hastanesi açılarak randevu çilesine, döner kavgasına ve Aile Hekimliğini gerçek hüviyetine kavuşturarak, hastanedeki gereksiz işgale ve eziyete son verilmesini hayal ediyorum.

Evlerimizde musluktan akıtılacak içme suyunu rahatça içebilme ile yılan hikayesine dönen Bağlı Köyünden getirilecek suyun sonucunun ne olup-olmadığını, İçme suyu olarak verilen, Mamasın Barajından alınan suyun akıbetinin açıkça halka anlatılması gerektiğini, aynı zamanda barajın da temizlenmesini hayal ediyorum.

Aksaray Valisi, Belediye Başkanı ve Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Orhan Ağaçlı ve Mustafa Saatçioğlu’nun çocukları ile Bayram Tepesi etrafında ve Ervah Kabristanlığı üzerindeki sel yataklarındaki gece kondularda oturan aile çocuklarının karşılıklı olarak birbirlerini konakta ve gece konduda misafir etmelerini hayal ediyorum.

Aksaray’da laf olarak bahsedilen ancak bugüne kadar laftan öteye gidilemeyen turizm konusunda gerçek plan-program yapılarak gerçeklerden bahsedilmesini hayal ediyorum. 2023 yılında Nevşehir’e 4.826.662 turist gelmiş. Aksaray’a ise 1.500.000 turist gelmiş. Aradaki, 3.326.662 farkın kapatılacağını hayal ediyorum.

    HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 


13.09.2024 04:56:00

Rasim Gül

AKSARAY İÇİN, HAYAL EDİYORUM

AKSARAY İÇİN, HAYAL EDİYORUM