Bu konuda 04.10.2016 Salı günü TANINMAMIZ VE TURİZMİMİZE İVME KAZANDIRCAK “MİMARİ!!!”başlıklı yazımda; 

   Aksaray’ın atanmış ve seçilmişlerinin geneli aslında menfi manada söylenecek çok şeyi misli misline hak ediyorlar etmesine de!!! 

    Yanlış yapanlarında birer insan evladı olmaları, kendilerinin sevenleri ve kendileri tarafından da sevilenlerinin olması, kısacası  birer Adem oğlu olmaları nedeniyle söylenecekleri yazmıyorum. 

   Fakat kendileriyle ilgili neden menfi sözlerin söylenmesi gerektiğiyle ilgi binlerce sebebin birini  aşağıda paylaşıyorum. 

   Aksaray’ımızın hem tanınmamasının ortadan kaldırılması hem de ilimizi ziyaret edecek yerli ve yabancı turist sayısının arttırılması için binlerce imkan varken Birkaç kısa dönem ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’ın can hıraş şekildeki cabası dışında maalesef göreve yapanların umursamazlığı nedeniyle şimdiye kadar bunların çoğunu hakkıyla değerlendiremedik. 

   Atanmış ve seçilmişlerle, Meslek Odaları ve STK’ların mensuplarının yanı sıra gazetecilik yapmalarını ticarete engel olacağını sanan medya mensuplarının da istisnanın dışında kalanlarının umursamazlığı, vurdum duymazlığı nedeniyle değer biçilemeyecek hazinelerin üstünde oturmamıza rağmen sefilleri oynuyoruz!!! 

   Aksaray’ın akla gelen her konudaki hazinelerinden biriside umursamazlık nedeniyle değerlendirilmeyen bu günkü yazımızın başlığı olan ” TANINMA VE TURİZMİMİZE İVME KAZANDIRCAK MİMARİ!!!” ile yapılan yer yüzünde bir başka eşi olmayan 1000 yıllık bir tarihi eserimizdir. 

  1978 yılından bu yana kendisi ile ilgili yurt içi ve dışındaki tüm kaynakların yanı sıra konuyla ilgili bilgisi olabilecek kişilerden sormama rağmen Dünyada bilinebilen, literatüre girmiş 2. bir eşi bulunmayan Ilısu köprüsüdür.!!! 

   1000 yıldan fazla bir zaman önce  Romalılar döneminde yapılırken  hiç harç kullanılmamasına rağmen aradan geçen bunca zamandaki mevsimlerden, bu mevsimlerin olumsuzluklarından hiç etkilenmeyen 3 kemerli köprü halen  üstünden tank, dozer geçecek kadar sağlamlığını muhafaza ediyor. 

   Bu köprü gerçekten şimdiye kadar değerlendirile bilinmiş olunsaydı hem tanınmamız ,hem de daha çok  yerli ve yabancı turistin gelmesine vesile olamaz mıydı? 

   Bu gün yerimiz doldu Cenab-ı Allah(C.C.) izin verirse Pazartesi günü bu var ise ilimizde benzeri olsa da dünyada bir eşi ve benzerinin olmadığı 43 yıllık araştırmalarımla kanıtlanan eserimizin hakkıyla değerlendire bilinmiş olsaydı neleri kazanabileceğimizi yazacağım. 

    Mutlu İstikbalimiz için Vali Hamza Aydoğdu tarafından veya görevlendirecekleri tarafından bu günkü yazının hafızalarına kazılmasının sağlanması ve bu günkü yazıyı tamamlayacak olan Pazartesi yazınında gereğinin mutlu istikbalimiz için takibi dileğiyle. 

     Cuma’mız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

    Devamı yarın. 


2.12.2021 23:15:00

Ali Genç

Aksaray Dışında Eşi Benzeri Olmayan Harçsız Mimarinin Bilinmesini De Aydoğdu Sağlasın

Aksaray Dışında Eşi Benzeri Olmayan Harçsız Mimarinin Bilinmesini De Aydoğdu Sağlasın