07 Haziran 2024 Cuma günü saat 11.00 de üçüncüsü yapılan Aksaray Bilim Festivali, muhteşem bir katılım ve törenle açıldı. Aksaray Belediyesi tarafından organize edilen festival, Tacın Mahallesinde ki 30 bin metre kare arsa üzerinde halkın ziyaretine açılıyor.  200 stant bulunuyor. 120 yerli ve yabancı firmaların ürünleri sergileniyor. 7-8-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 3. Aksaray Bilim Festivalini, Bir Milyon kişinin ziyaret edeceği, ziyaret etmeyenlerin bilim ve görsel alanda büyük bir fırsat kaçıracaklar.

Aksaray valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak Süt Birlik Başkanı Esat Zengin, Aksaray ve Ankara Gazi Üniversitesi rektörleri, Tübitak Genel Müdürü ile bürokrat ve vatandaşların katıldığı Bilim Festivali açış konuşmasını Başkan Dinçer yaptı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer: ‘’ Dünyada ve Ülkemizde gelişen teknolojileri Aksaray’ımızda tanıtacağız. Gençlerimizin ufkunu açacağımız bilim festivalimizi ‘’Milli Teknoloji Hamlesi’ ’nin itici gücü olarak görüyor bu görevi yapmaktan da gurur duyuyoruz. Aksaraylı 120.000 gencimizin teknoloji sahasında yetişmeleri için daha çok yapacaklarımız olduğuna inanıyorum. Başta valimiz, milletvekillerimiz, Tübitak yetkilileri olmak üzere emeği geçenlerin tümüne minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum. 

Daha sonra Tübitak Genel Müdürü, Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Cengiz Aydoğdu ve Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu kısa tanıtım ve teşekkür konuşmaları yaptılar. Her zaman olduğu gibi Cengiz Vekil; Bilim, Teknoloji ve Yapay Zekâ konularında Dünya’nın nelerle karşılaşacağını, insan beyninin nasıl değiştirilebileceğini dolaysıyla insanlığın büyük tehlikelerle karşı karşıya kalacağı hakkında veciz bir konuşma yaparak mesaj verdi. Anlayan anladı, anlamayanda anlayana sorabilir.

Bilim gösterileri, bilimsel etkinlikler, yarışmalar, simülatörler, doğa ve tarım, robotik ve kotlama, teknoloji ve tasarım, uzay ve havacılık, arkeolojik kazı, 3 B yazılım etkinlik alanları, parfüm yapım atölyesi, astronomi gözlemleri, elektronik atölyelerinde uygulamalar gösteriliyor.

Bilimin, teknolojinin ve sanatın buluştuğu festivalde, yerli ve milli üretim firmalarının yanı sıra ileri teknolojik otonom araçlar, savunma sanayi envanterlerinde olan yerli ve milli ürünler sergilendi. Farklı alan etkinliklerinin yapılacağı festival alanında iğne atsan yere düşmeyecek bir yoğunluk oldu.

Festivale; TÜBİTAK, Millî Savunma Bakanlığı, THY TECNİC, ASPİLSAN, ROKETSAN, HAVELSSAN ve TUSUŞ gibi firmalarında, katılımını sağlayan Başkan Dinçer birçok alanda olduğu gibi, TEKNOLOJİ ve BİLİM alanında da Aksaray’da yeni bir ÇIĞIR açtı. Başkanı tebrik ve takdir etmemek gerçekten insafsızlık olur. Bizde takdir ve teşekkür ediyoruz. Yeniliklerin Başkanı olarak ‘’ AKSARAY BİLİM FUARI’’nı da, Bilim Merkezinin yanına açmasını istiyor ve bekliyoruz.

   HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 

 

 


9.06.2024 03:52:00

Rasim Gül

AKSARAY, BİLİM FESTİVALİ

AKSARAY, BİLİM FESTİVALİ