Pazartesi günü aslında bu konuya, yani hesapların üstündeki en büyük hesap sahibinin iradesine ve bu iradeyle mantığın asla alamayacağı gelişmeleri yazacaktım.

 Bu yazımda maneviyatı olmayan insanların akılının ve mantığının kesinlikle almayacağını ülkemizde çokta bilinmeyen iki kişinin ve Türkiye kamuoyu kadar Dünya kamuoyu tarafından da çok iyi bilinen biri alçakça öldürülerek yok edilen.

 Diğerinin ise yok edilebilmesi için emperyalistlerin ve onların içimizdeki iplerini ellerinde tuttukları sermayeden, milletin ekmeğini yiyip yedikleri tabağa pisleyen zinde güçlere ve en etkili medya organlarının işbirliğiyle yapılan mücadelede hesaplanan alınması dar mantıklarına göre kesin olan beklentilerinin boşa çıkartıldığını.

   Bunun hesapların üstündeki en büyük hesabın sahibi tarafından nasıl boşa çıkartıldığını somut delillerle yazacaktım.

   Fakat Pazartesinin ülkemizin bölgesi ile dünyada üstüne oyun oynan yer olmaktan kurtulup oyun kuran duruma gelmesini sağlayan gelişmeleri mayalayan 24 Ocak 1980 kararlarını yazacağımdan eğer ki beklenmeyen çok önemli bir gelişme olmaz ise bu konuyu Mevla’mızın izniyle bulabileceğimilk fırsatta yazacağım.

1991 İTTİFAKI ERBAKAN’IN BAŞBAKANLIĞINI MAYALARKEN BAŞBAKANLIĞI İSE 20 YILDIR İKTİDARDA OLAN AK PARTİNİN VE LİDERİ ERDOĞAN’IN BAŞBAKANLIĞIYLA, CUMHURBAŞKANLIĞINI MAYALADI!!!

   Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve partisinin ülkemizin çok partili sisteme geçtiği 1950’den bu yana hiçbir partiye nasip olmayan 20 yıldır kesintisiz süren iktidarı Rabbimizin izniyle 1991 yılındaki genel seçim için kurulan Muhafazakârların gayri resmi ittifakıyla mayalandı.!!!

   İttifakın üç kurucu partisi ve lideri RP Genel başkanı merhum Başbakan Necmettin Erbakan ve MÇP’ nin genel başkanı Türkeş’in vefatından sonra önce Erbakan hocaya Başbakanlık yolunu açan ,RP’nin sözüm ona zinde güçler tarafından 11 ay süren hükümetinin gerekli tepkiyi gösteremediği için MHP’nin 1999 Seçimlerinin 1.si olmasının gerek kilometre taşlarının örülmesine.

    Ardından ise bu başarının getirdiği kamuoyu desteği ve  okuduğu legal şiir nedeniyle millet ve din düşmanları tarafından siyasetten tamamen silinmek istenen Erdoğan’ın mazlum edilmesinin de etkisiyle 2002’de başlayıp 20 yıldır kesintisiz olarak iktidarda kalması mayalandı.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE HAKKA YÜRÜYEN EDEBALİ 91’İN İTTİFAKININ EN ÖNEMLİ EMEKTARIYDI!!!

   Merhum Erbakan ve Türkeş’e Mevla’mızdan amellerince rahmet etmesi niyazıyla geçtiğimiz günlerde Hakka yürüyen bu Muhafazakar ittifakın 3. ortağı Aykut Edebali’nin bu konuda yaptıklarını ve mücadeleyle geçen hayatını bilgilerinize sunmak istiyorum.

     Resmi kanıtlarla tam olarak teyit edemesem de İstanbul Dershanelerinin kurucularından eskimez dostumuz ve ağabeyim Ali Ünal ağabeyin naklettiği bu ittifakın kurulması için Sandıklıda merhum Edabali tarafından kendi partisi ile yapılan istişarenin ardından kendisine yetki verildiğini.

 İzmir’de uzun  yıllar Büyük Şehir Belediye başkanlığı yapan Burhan Özfatura ile birlikte Erbakan ve Türkeş’in bu ittifaka  ikna edildiği bilgisinin yanında bu konuda tevatürle verilen bilgilerdede merhum Edebali’nin emeğinin olduğu.

Bu ve benzeri samimi emeklerle günümüzü mayalayan 20 Ekim 1991 Genel seçimlerinde RP liderliğinde o zamanki ismi MÇP olan günümüz MHP’sinin ve Islahatçı Demokrasi Partisi tarafından kurulan ve 12 Eylül 1980 darbesinden sonra yapılan ilk genel seçimi olan 1983 Kasım’ından itibaren yapılan seçimlerde TBMM’sine ittifakı oluşturan partilerin girmesi sağlandı.

   İttifak görüşmelerini partisi ve genel başkanı Alparslan Türkeş adına yürüten MÇP’nin genel sekreteri, günümüz MHP lideri ve Cumhur İttifakının 3 liderinden birisi olan Devlet Bahçeli tarafından daha iyi bilineceği gerçeğiyle  merhum Aykut Edebali’nin hayatıyla ve ittifak ile ittifakın sonucunda alınan milletvekilliği hakkında VikiPedia başta olmak üzere çeşitli kaynaklardan edindiklerimi bilgilerinize sunuyorum;

  13 Nisan 1942 yılında Afyonkarahisar ilinin Sandıklı ilçesinde doğan Aykut Edibali  İlk ve orta öğrenimini Afyon’da tamamlayıp, sonrasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve yeni bir siyasi hareket başlattı.

   Lideri olduğu bu hareket, "Yeniden Millî Mücadele" ismiyle Türk siyasal ve sosyal hayatında yerini aldı. Yeniden Millî Mücadele, Bayrak, Pınar, Çınar, Gerçek ve Çağrı gibi dergilerde yazılar yazdı.

    1974 yılında yazdığı, Türkiye’nin Kıbrıs Politikası ne Olmalıdır adlı kitabında, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasını ve Ada'nın ilhakını önerdi.

"Yeniden Millî Mücadele" kadroları, 1984 yılında Islahatçı Demokrasi Partisi'ni kurdu ve bu partide Aykut Edibali, Kurucu Genel Başkan olarak hizmetlerini sürdürdü. 1991 yılında üçlü ittifak diye anılan Refah Partisi, Milliyetçi Çalışma Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi arasındaki işbirliğinde yer aldı.

   Kayseri Milletvekili olarak 19. dönemde TBMM’ye girdi.

   Islahatçı Demokrasi Partisi'nin 2. Olağan Kongresi'nde (23 Kasım 1992); Birlik Barış Partisi, Bayrak Partisi ve Millet Partisi, IDP partileri Millet Partisi çatısı altında birleştiler ve Millet Partisi'nin Genel Başkanlığı'na Aykut Edibali seçildi.

"Muhteşem Türkiye" olarak idealize ettiği siyasi projesi vardır. Millet Partisi'nin Mayıs 2012'de yapılan kongresinde tek liste ile aday oldu ve Genel Başkanlığa seçildi.

    14 Ocak 2022 günü vefat eden Edibali TBMM’sinde yapılan resmi tören ve Hacı Bayram Camisinde kılınan Cenaze Namazının ardından 16 Ocak'ta İstanbul'daki Nakkaştepe Mezarlığı'na defnedildi.

    Günümüz mayalayan 1991 ittifakın kuranların tamamının ruhlarının şad mekanlarının Mevla’mızın gazabını kapsayan Rahmetine kavuşmaları dileğiyle.

     Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

 


21.01.2022 23:49:00

Ali Genç

Ak Partinin 20 Yıllık İktidarını Mayalayan İttifakın Son Lideri Edebali

Ak Partinin 20 Yıllık İktidarını Mayalayan İttifakın Son Lideri Edebali