Hepimizin de bildiği gibi kardeş can Azerbaycan ile terör devleti Ermenistan arasında Karabağ konusunda şiddetli çarpışmaların olduğu bir savaş yaşanıyor. Her ne kadar Türkiye can kardeşine yardım yapmada, her yönüyle üstüne düşeni fazlasıyla yapsa da sonuçta şehit olan kardeşlerimiz bizi doğal olarak çok üzüyor.

Konu Azerbaycan olunca, Türkiye ve Azerbaycan haritasını internetten incelemek istedim. İncelerken ilginç ve enteresan şeyler gördüm. Örneğin kardeş Azerbaycan ile Türkiye arasına terör devleti Ermenistan sıkıştırılmıştı. Sıkıştırılmıştı diyorum mevcut yerler bir zamanlar Türk topraklarıydı. Ancak daha sonra hudutlar çizilmiş ve bir millet olan Azerbaycan ile Türkiye’nin tam ortasına terör devleti Ermenistan sıkıştırılıyordu. Buda kardeşlerin birbirinden fiili olarak ayrılmasına sebep oluyordu. Burada amaç, Türkoğlu Türk olan can Azerbaycan ile Türkiye’nin birbirinden uzaklaşmasını sağlamaktı. Nitekim de bazı zamanlar da başarılı da oldular.

Şimdi biraz empati yapmak istiyorum. Aksaray’da 1977 de liseye başladığım yıllarda ülkemizde maalesef kardeş kardeşe kurşun sıkıyor, sağ sol çatışması almış başını gitmiş ve binlerce masum insanımızın acımasızca hayatına son veriliyordu. İşte o yıllarda bizde gençliğin verdiği enerji ile sol sempatizanlığı vardı. Öyleki solculuk, sosyal demokrasi, eşitlik diye beynimiz nerdeyse kazınmıştı. Gözümüz o yıllarda sol ve solcu yabancı liderlerden başkasını görmüyordu üstelik binlerce Türk liderler (Atatürk, Fatih, Yavuz, Kanuni, Oruç reisler gibi) dururken Lenin ile yatıyor Stalin ya da Mao ile uyanıyorduk çünki beynimiz o yıllarda buna çalışıyordu ya da çalıştırılıyordu.

Şimdi asıl konumuza dönelim. Aradan yıllar geçmiş birde bakıyorum ki bir millet olan Türkiye ve Azerbaycan arasına terörist Ermenistan devletinin sıkıştırılma senaryosunu gerçekleştiren, şu an ki çatışmaların ve savaşların bir numaralı mütesebbibi, ben ve benim gibi binlerce kandırılmış Türk gencinin gönül verdiği, sempati duyduğu Stalin’den başkası değildi. Ne kadar enteresan değil mi, Türk gençliği Staline sempati duyuyor, o ise Türk dünyasını paramparça edip dağıtmakla meşguldü. Ahhhhhh kafam ahhhhh

Allah yar ve yardımcımız olsun. Sağlıcakla kalın…!!!

 


20.10.2020 10:49:00

Gürsel Özkan

Ah Kafam Ah

Ah Kafam Ah