Gelişmiş toplumlarda ‘’ZIT FİKİR’’ takdir edilir hatta mükâfatlandırılır. Az gelişmiş ve gelişmemiş toplumlarda ise asla müsamaha edilmez kesinlikle cezalandırılır.

Düşünme, zıt fikirlerin çatıştırılmasıyla yapılır. Bu nedenle zıt fikirlerin bulunmadığı toplumlarda ne yazikki düşünme de cezalandırılıyor. Toplumda düşünme ve düşünenler olmadığında da yığınlar oluşuyor. Dolaysıyla, birey ve bireyin şahsiyeti oluşmadığı için aklını da kullanamıyor.

Bir toplumda; ‘’TEZ VE ANTITEZ’’in net bir şekilde ortaya atılmasıyla belli konular üzerinden, ortak fikirler meydana getirilir. Ortak fikirlerin oluşmasıyla da ‘’MİLLİ BİRLİK’’ inşa edilir ve ardından da MİLLET oluşur.

Bir yazarımız; ‘’…Zihinsel çatışmayı yapamayan toplumlar gelişemezler. Zihinsel gelişmeyi yapamadıklarından bedensel çatışırlar…’’ diyor. İşte Ülkemizde sık sık çıkan çatışmaların kaynağı da budur.

Düşünmenin gelişmediği ve zıt fikirlerin çarpışmadığı toplumlarda, gerçekler doğmaz. Önce filozoflar ve bilim adamları yetişmez dolaysıyla teknoloji gelişmez. Gelişmemiş toplumlar da gelişmiş toplumların sömürüsünden kurtulamazlar.

İslam dünyasına ve Türk âlemine baktığımızda maalesef, zıt fikir ve düşüncenin cezalandırıldığını, tez ve antiteze de iyi bakılmadığını görüyor ve yaşıyoruz. Hatta benim söylediğimi yapın algısı oluşturuluyor.

Araştırmacı ve siyasetçiler ‘’Y’’ ve ‘’Z’’ kuşağı için hiçte iyimser değiller. Çünkü bu kuşak kendi dünyalarından başka hiçbir şeye önem vermiyorlar. Dünyada neler olup bittiğini gayet iyi bildiklerinden, Ülkelerinde yaşamaktan da çok mutlu değiller.

Bizim neslimiz teknolojiye ve iletişim araçlarına sahip olamadıklarından yanlış ve hatalı yönlendirmeler nedeniyle büyük oranda kandırılmakla geçti. Sadece kandırılmak yetmedi, karşı fikirde olanların tamamının gafil, cahil hatta hain oldukları öğretilerek ne yazik ki düşman yapıldı.

‘’Y’’ ve ‘’Z’’ kuşağının akıl çapı haylı uzun olduğundan, inanıyorum ki fikir ve düşünmenin kısıtlanmasına karşı çıkarak ve hür düşünerek hiç kimseye ama hiç kimseye siyasi ve ticari malzeme olmayacaktır.

Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.


28.10.2020 10:00:00

Rasim Gül

‘’ ZIT FİKİR’’ ve ‘’DÜŞÜNME’’DEN GERÇEK DOĞAR

‘’ ZIT FİKİR’’ ve ‘’DÜŞÜNME’’DEN GERÇEK DOĞAR