Bu günkü yazıma iki ayrı kurum konu olmasına rağmen ikisinin de ortak noktası ilimizin tarım ve hayvancılığını ve daha çok yağışın alınabilmesini yolu olan daha çok ağaç için gerekenin su olması. 

   Ağaçlarla birlikte ilimizdeki tüm canlıların yaşaması için gerekli en önemli 3 vaz geçilmezden olması nedeniyle herkesi ilgilendirmesi nedeniyle aklı olan herkes tarafından da mutlaka medeni çerçevede cürümleri kadar yer yakılarak maddi ile manevi olarak desteklemeleri şart olan çalışmalardır. !!! 

AKSARAY TİCARET BORSASI BAŞKANI ÖZKÖK’E AKLI İZANI OLAN KULAK VERİP GEREĞİNİ YAPMALI!!! 

   Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’ün açıklamaları gerçekten de ilimizin istikbalinin abat edilmesi veya berbat edilmesinin  net ve kesin olarak yapılması gerekenleri belirtiyor.!!! 

  Hamit Başkan meslektaşlarımızla yaptığı sohbette istikbalimiz için mutlaka amma mutlaka dış havzalardan su getirilmesinin önemini üstüne basa, basa vurgulayıp ”Su olmazsa bölge tarımı karanlık!!!” dedi. 

    Özkök sözlerini açarak Aksaray olarak dış havzalardan su getirilememesi halinde bölge tarım ve hayvancılığının önünün karanlık olacağını belirtip” Ne yapıp edip su sorunu çözmeliyiz.” dedi. 

ÜLKEMİZİN EN AZ YAĞIŞ YERİ OLMAMIZ NEDENİYLE OLUŞAN KURAKLIK MUTLAKA DIŞ HAVZALARDAN MÜMKÜN OLAN SUYUN GETİRİLMESİYLE TARIM VE HAYVANCILIĞIMIZ KURTARILABİLİR!!! 

    İlimizin bölgesinden gelen kuraklık etkisinin milimize edilmesi için suyun bulunduğu yerlerden mutlaka ilimize  getirilmesi için Borsa olarak paydaşlarıyla birlikte hazırlanan raporlarda Aksaray ve çevresinin en az yağış alan bölgesi olması nedeniyle kurak bölgelerin suya kavuşturulması için yıllardır devlet nezdinde medyanın da şahit olduğu raporlar hazırlayıp yetkililere dosyalar sunduğunu ifade eden  Özkök’ün bu canhıraş haykırışına ilimizin bütün dinamiklerinin birlik içerisinde cesurca bir tavır takınıp su sorununu çözmesi gerektiği yönündeki çağrının  mutlaka gereğinin zaman geçirilmeden yapılması şarttır.!!!
ORMAN ORANINI 2’YE KATLAYARAK AK CİĞERLERİMİZİ GENİŞLETEN VE KORUYAN KURUM!!! 

   Bu vatanın taşını toprağını havasını suyunu seven olarak Aksaray Orman İşletme müdürü Abidder Yurtman’ın  teşkilatının samimi çabasıyla ilimiz genelendeki orman oranının 2’ye katlandığını belirttiği açıklaması içimize su serpti. 

   Orman teşkilatının kuraklık nedeniyle bu sene planladıkları ağaç ekiminin yapılamadığını belirtmesi  ise gerçekten üzücüydü. 

   Fakat kurumun yapacağı bir şey yok. 

   İnşallah en kısa zamanda beklenen veya umulan yağışlar gelir ve  kuraklık nedeniyle yapılamayan ağaç dikimi yıl içinde veya 2022 mevsimi ağaçlandırmasından önce telafi edilir. 

TEŞKİLATIN HEDEFİ YEŞİL AKSARAYI YENİDEN OLUŞTURMAK!!! 

  Ara başlıktaki hedef afaki olmayıp teşkilatın bunun gerçekleştirilebilmesi için canla başla çalışmasının görsellerle ortaya konmasıyla ete kemiğe büründü. 

  Geleceğe nefes olabilmek için yapılan çalışmalar ilimiz merkezi ile ilçelerimizin  22 kasaba ile 152  köyündeki orman sahası içinde yapılan çalışmalar1 işletme müdürü, 1 işletme müdür yardımcısı, 2 işletme şefi ve 1 ağaçlandırma ve toplatma muhafaza şefliği ile yürütülüyor. 

KURUM AĞAÇLANDIRMANIN YANINDA MEVCUT ORMANLARIN KORUNMASI, AĞAÇLARIN RAHATÇA BÜYÜYEBİLMESİ İÇİN SEYRELTİLMEYLE ÇIKAN AĞAÇLARIN KAMU YARARINA SATIŞINIDA YAPIYOR!!! 

  Çalışmaları ile ilgili verilen bilgide bu yıl içinde 348 metreküp bakım damgası, 28 metreküp olağanüstü, 899 metreküp rehabilitasyon, 3323 metreküp korya tahmin, 38 metreküp dikili satış ile birlikte toplam 4598 metreküp ormanlık alanda bakım çalışmalarıyla üretim faaliyeti gerçekleştirildi. 

  Gerçekleştirilen çalışmayla 8 metreküp tomruk, 12 metreküp maden direk, 424 metreküp sanayi odunu, 1089 metreküp lif yonga odunu olmak üzere toplam 1533 metreküp endüstriyel odun üretimi gerçekleştirildi. 

 Yakacak odun olarak da 1722 sten yakacak odunu üretilen kurumun yıl sonu hedefi  sanayi odununda 500, lif yonga odununda 1200 olmak üzere toplam endüstriyel odunda 1700 M3’e,yakacak odunda ise  1750 sten oduna ulaşmak olan kurumun yeşil Aksaray hedefine ulaşması için cesaretlendirilmesi, aha çok maddi ve manevi imkanların sağlanması gerekir. 

  Aksaray’ın  tarım ve hayvancılığının ihtiyacı olan suyun dış havzalardan getirilmesi ile şu anda ilimizin %3’ünü oluşturan orman alanlarının çoğaltılması için gerekenlerin zaman geçirilmeden yerine getirilmesi dileğiyle. Cumamız Mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

 

 


Tarih: 26.11.2021 06:11

Ali Genç

YEŞİL AKSARAY’IN YOLU ÇALIŞMALARIN MADDİ İLE MANEVİ YÖNDEN TAM DESTEKLENMESİNDE

YEŞİL AKSARAY’IN YOLU ÇALIŞMALARIN MADDİ İLE MANEVİ YÖNDEN TAM DESTEKLENMESİNDE