Atatürk ve Ziya Gökalp’le temelleri atılan, Alparslan Türkeş’le geliştirilen Dünya Türklüğü fikri 100 yıl içinde sağlam adımlarla bir noktaya getirildi. ‘’Türk Devletleri Birliği’’ konusunda, Süleyman Demirel ve Turgut Özal ciddi çalışmalar yaptılar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin resmi olmasa da gayri resmi gerçek idealini diplomatik dille bütün Türk âlemine anlatmaya çalıştılar, haylıda mesafe aldılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ nin desteklediği ve geliştirdiği ‘’Türk Devletleri Birliği’’ gerçekleşti ve çalışmaya başla. Ne yazikki alınan mesafe şu ana kadar yeteri kadar Türk Halkına anlatılamadı. Gelişme ve başarıdan, Aksaray’ın haberi bile yok desek haksızlık etmiş olmayız.

Dünya’da ‘’Türk Devletler Birliği’’ gerçeğine ilk adım Atatürk ve İsmet İnönü attılar. Fransızların Hatay üzerinde hak iddia etmesiyle, 5 Temmuz 1938’de 5.000 Türk askeri Hatay’a girdi ve 2 Eylül 1938’de Hatay Cumhuriyeti kuruldu. Hatay Cumhuriyeti 29 Haziran 1939 tarihinde Meclisinde ittifakla aldığı kararla Türkiye’ye katıldı.

Uzun ve acı bir tarihi olan Kıbrıs’ta 1960’da iki toplumlu, Türk ve Rum’ları temsil eden Kıbrıs Cumhuriyeti kuruldu. Rumlar %70, Türkler %30 temsiliyet hakkına sahip oldular. Ne yazikki arkada İngiltere ve Amerika önde Yunanistan’ın açık desteğiyle Kıbrıslı Rumlar adada Türkleri katletmeye ve Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamaya kalktılar.

5 Temmuz 1974’de Türklere soykırım uygulayan Yunanistan ve Kıbrıs Rumlarını durdurmak ve Türkleri kurtarmak için, Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı Bülent Ecevit ve Başbakan yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Erbakan önderliğinde ve TBMM’nin aldığı kararla Türk Ordusu Kıbrıs’a çıkarma yaparak Kıbrıs adasının üçte ikisini aldı. Dünya ayağa kalktı, Türkiye’ye ambargo uygulamaya başladılar.

Türk hükumeti, Kıbrıs’ta soykırıma uğrayan Türkleri kurtarmada her türlü riski üstlendi dolaysıyla Bülent Ecevit ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan siyaseten, Türk Milleti, ekonomik ambargoyla ciddi bedel ödediler.  1974 ve 1977’de, Bülent Ecevit’in, 1997 tarihinde Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın başbakanlığının ellerinden alınmasıyla en büyük siyasi bedeli ödediler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükumeti olarak destek ve yardımlarıyla Azerbaycan’ın 30 yıldır Ermeni işgalinde kalan topraklarının büyük bir kısmının 22 Eylül 2021 de kurtarıldı. Karabağ’ın, işgalden kurtarılması, Türklerin dirilişinin ve Dünya’da güç ve söz sahibi olduğunun en somut delili olmuştur.

Dolaysıyla 100 yıllık tarihimizde Atatürk, İnönü, Demirel, Özal, Ecevit, Erbakan, Erdoğan ve Bahçeli Türklük konusunda net adım atan liderler olmuşlardır. Hepside önemli ama özellikle Kıbrıs ve Karabağ olayı, Türk Halkına ve Gençliğine asla unutturulmamalıdır. Ecevit, Erbakan, Erdoğan ve Bahçeli’nin de cesaretleri kıskançlık krizlerine girmeden halkımıza anlatılmalıdır.

Aksaray’da ‘’Türk Devletler Birliği’’ fikrinin geliştirilmesi, Hatay, Kıbrıs ve Karabağ başarılarının, Aksaray halkına ve gençliğine particilik bulaştırılmadan anlatılması başta Milletvekili Cengiz Aydoğdu’ya, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e, Türk Ocaklılara, Milliyetçilere, Ülkücülere, Ulusalcılara, Türkçülere ve Turancılara ciddi görev düşmektedir. Konferanslar, açık oturumlar düzenlenerek, Türk Âleminin kurtuluşunun ve özgürce yaşamasının yolunun, ne Avrupa Birliği üyeliği, ne Amerika, Rusya ve Çin’in kuyruğu olmadan geçmeyeceği anlatılmalıdır

Bütün nehirlerin amacının denize ulaşma olduğu gibi, Türkiye’deki başta partiler olmak üzere kamu yararına kurulan bütün kuruluşların, ‘’Türk Devletler Birliği ’’ni kurmada ittifak içinde olmalarıdır. Bu konuda çalışmanın, ‘’Milli mesele’’ olduğu konusunda ittifak edilerek kıskançlığı ve çekememezliği ortadan kaldırmanın başarı olduğu kabul edilmelidir.

Legal hiçbir parti, tarikat, cemaat, STK, dernek, vakıf ne ad altında olursa olsun ‘’Türk Devletler Birliği’’ne karşı olacağı söz konusu olamaz. Yeterki durum iyi anlatılsın, siyasal ve diğer menfaate dökülmesin. Sapla saman karıştırılmasın, Karabağ gibi işgalde olan Türk Yurtları ve soy kırımına uğrayan Türkler kurtarılarak, güç birliğine ulaşılsın.

Ama daha da önemlisi, Amerika, Rus, Çin güdümünden çıkmak ve AB masallarıyla uyumaktan uyanmaktır.

Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.


23.07.2022 05:53:00

Rasim Gül

‘’TÜRK DEVLETLERİ BİRLİĞİ ‘’FİKRİNİN, GELİŞTİRİLMESİ

‘’TÜRK DEVLETLERİ BİRLİĞİ ‘’FİKRİNİN, GELİŞTİRİLMESİ