Aksaray Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğa’nın yıllardır üstün gayretleri neticesinde çok ciddi hizmetler yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Toplantının açış konuşmasında Doğan; İlimizde, Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu Başkanlığında, Turizm Alt Yapı Hizmet Birliğinin kurmada ciddi yol alındığını belirterek, bu toplantıda sizler daha da ilerletmek için birlikte gayret ederek, alt yapıyı oluşturacağız dedi.

26 Temmuz 2024 tarihinde Kültür Müdürlüğünde yapılan, TGA toplantısındaki katılımcılar ildeki turizm değerlerini ele alarak daha çok turistin gelmesinin yollarını müzakere ederek çalışmaların hızlandırılmasına ve tekrarına ittifakla karar aldı.

İl genelinde en az 10.000 yatak kapasitesine ulaşıldığında günde 20 balon kaldıracağımızın kesin olduğunu ifade eden Mustafa Doğan, Ihlara Vadisinin Kayseri’nin Yeşilhisar ilçe sınırları içindeki Soğanlı Vadisinden çok daha güzel olduğunu belirtti. Soğanlı Vadisinde günlük 15 Balon havalanıyor. Aksaray’da neden 20 balon havalanmasın? Soğanlı Vadisinde yılda 15.000’den fazla turist balon turuna çıkıyor. Balon turu fiyatı, 2.500 ila 3.000 TL.

Ayrıca, Aksaray Halkının turizmden para kazanmasının çok önemli olduğunu da ifade eden Doğan, halkın turizm etkinliklerine katıldığında ve ürettikleri her çeşit el ürünlerinin pazarlanması sağlandığında, ciddi gelir elde edilecektir. Çok çalışkan ve becerikli olan, özellikle kadınlarımızın ve halkımızın katılımı sağlandığında, Aksaray Turizmi tabana inmiş olacağından, turları getirmek çok zor olmayacaktır.

 Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu İktidar milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Ramazan Kaşlı ve Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in, Aksaray turizminin gelişmesi için ellerinden gelenin fazlasını yapmaları gerektiğini bilemeyen yoktur. Sivil Toplum Örgütlerimiz, turizmle ilgilenen kuruluşlarımız ve en önemlisi halkımızın benimsemesinin ve desteğinin çok önemli olduğunu bugün anlaşılmıştır.

Aksaray Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysu Altaş; ‘’Önümüzde yapılacak Turizm Kongresi var. Bu kongre Aksaray Turizmi için çok önemli olduğunu belirterek, geniş bir katılımcının sağlanması için gayret göstermemiz gerektiğini ifade etti.’’  Ve devamla ‘’TÜBİTAK’tan destek aldık, 250 hocayı ağırlamayı düşünüyoruz. Bu 350’de olabilir. Bünyemizde 3 profesyonel turist rehberi mevcut.

Fakültemizin Turizm Bölümünde 250 öğrenci eğitim ve öğretime devam etmektedir. Gastronomi Bölümü için YÖK’ten izin aldığımızda mutlaka açacağız. 17 yıldır çalışıyoruz, Aksaray’ın hak ettiği yere gelmesini istiyoruz. Öğrencilerimize iş arıyoruz umduğumuz neticeyi alamıyoruz. Sigortalarını biz ödeyeceğiz, iş verende yarı maaş ödeyecek. Hepsinden önemlisi, yerel halkın turizmden para kazanmasını mutlaka sağlamalıyız.’’

TGA toplantısının katılımcıları:

1.Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) İç Anadolu Bölge Koordinatörlüğü.                 

     2. Aksaray Valiliği AR-GE Birimi.                                                                                    3. Aksaray Belediyesi Kültür ve Basın Müdürlüğü Sosyal Medya Birimi.                                                            

    4. Aksaray Üniversitesi Turizm Fakültesi.                                                                

   5. Aksaray İl Özel

İdaresi.                                                                              

     6. Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü.                                                               

      7. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası.                                                                         

    8. Aksaray Ticaret Borsası.                                                                       

          9. Aksaray Turizm İşletmeciler Derneği (AKTİD).                                                                 

  10. Ahiler Kalkınma Ajansı.                                                                         

     11. Aksaray Kültür Turizm, Üniversite, Sivil Toplum Örgütleri İş birliği Derneği (AKTÜSDER)

TGA toplantısına katılan birisi olarak, Turizm ve Kültür Müdürümüz Mustafa Doğan’ı, Aksaray Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Aysu Altaş Hocayı ve çeşitli turizm derneklerinde görev alan, Sultanhanı İlçe Belediye Başkanı Fahri Solak’ı yürekten tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e önerimiz, Valilik ve Belediye bünyesinde PROFESYONEL ve en az 10 yıl turizm rehberliği yapmış kişi ve kişileri istihdam ederek, Aksaray’a getirilecek turlar hakkında günlük, haftalık ve aylık rapor alarak yol haritasını; Prof. Dr. Aysu Altaş, Turizm Kültür Müdürü Mustafa Doğan’la birlikte hazırlatmalarıdır.

    HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.


31.07.2024 08:41:00

Rasim Gül

TURİZM KÜLTÜR MÜDÜRÜ’NÜN BAŞKANLIĞINDA, TGA TOPLANTISI

TURİZM KÜLTÜR MÜDÜRÜ’NÜN BAŞKANLIĞINDA, TGA TOPLANTISI