Bir yere vali atandı, belediye başkanı veya muhtar seçildi, halkımızın büyük bir kısmı, Bakalım ne yapacak, Şimdi ne yapacak diyen gruba giriyor. Bu grup hiçbir şeye kafa yormaz, riske girmez, kurnazlık taslayarak öveza avcısı gibi bekler. Bunla düşünmeyen, akıl edemeyen ve kendine yapılacak hizmeti görmekten aciz olanlardır.

Bir atama ve seçilme olunca halkımızın bir kısmında da ‘’Nasıl yardımcı oluruz’’, bilinci hâkimdir. Her şahıs gücünün yettiği, aklının erdiği kadar elini taşın altına kor ve asla kurnazlık düşünmeden atanan ve seçilenin başarılı olmasını ister. Kaderde, tasada, kıvançta bir olmakta budur. Aynı zamanda ‘’Milli Birliği’’ tesis etmekte budur.   ‘’Bakalım ne yapacak’’ veya ‘’Nasıl yardımcı oluruz’’ da siz hangisindensiniz?                    

‘’Şimdi ne yapacak diyenler’’ hazırcı, aklını çalıştırmayan ve kendine yapılacak hizmeti bile göremeyen zavallılardır.  ‘’Şimdi nasıl yardımcı oluruz’’ diyenler ise gerçekten aklını kullanan ve kendine yapılacak hizmetin şuuruna varmış saygı değer insanlardır. 
Vali Hamza Aydoğdu, milletvekillerini ve Belediye Başkanı Evren Dinçer’i sevip sevmemeniz, seçilenlere oy verip vermemeniz başka bir şeydir. Hizmetin yapılması ve yapılanın desteklenmesi başkadır. Değişik bir görüşe sahip olmak yapılanan karşısında olmak değildir, bunlar başka şeylerdir. 

Hâlbuki yapılması gereken, iktidar ve muhalefet olarak valinin ve belediye başkanının daha çok hizmet etmesine nasıl katkıda bulunabiliriz, şeklinde düşünülmesi gerekmektedir. Vali ve başkan bizi dinler mi, fikirlerimize önem verir mi? Gibi haller kesinlikle kaçamak haller veya art niyetliliktir. Düşünen ve fikir sahibi olan, düşüncelerini ve fikirlerini valiye, milletvekiline ve başkana iletecek onlarca yol bulur.

Bunları yazmakla meramım nedir? Ne Valiyle nede başkanla görülecek bir işim ve herhangi bir talebim yok. Halk olarak atananlarla, seçilenleri daha çok çalıştırmasını 32 senelik vilayet tarihimizde yeteri kadar öğrenemedik. İşin daha berbatı da bildiğimiz halde inadımızdan arabanın tekerinin önüne taş koymaktan vaz geçemiyoruz.

Siyaseten muhalif olmak asla doğrulara karşı çıkmak ve kanunlarımıza gizli saygısızlık etmek değildir. Öncelikle Devleti, hükümeti birbirinden ayırmak dolaysıyla özellikle devleti temsil edenlerin hepimizi temsil ettiğinin şuuruna ermek gerekir. Hükümete muhalif olunabilinir ama devlete olunamaz.

Mehmet Altınsoy, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda, inadından ve muhalefet yapıyoruz diye, Aksaraylı yeteri kadar faydalanamadı. Bunun canlı şahitlerinden biri de naçizane bendenizdir. İnat yapanlarla, ağalık, beylik ve particilik taslayanların eline ne geçti?  Bir başarı göstereni kabullenip sevgi ve saygı duymak asalettendir. Asla acizlik ve mağlubiyet değildir.

21. yüzyılda ben biliyorum yetmiyor, çok az şey bildiğimiz halde çok şey bildiğimizi zannediyoruz. Hâlbuki başkaların bilgisine güvenmek de inanılmaz fayda sağlayabilir. Bireysel aklımızı da katarak gruplar halinde hep beraber düşünmemizin daha faydalı olacağının farkına varmalıyız ki 21. Yüzyılda bari başarılı olalım.

İşin esası, düşünen insanların bir araya gelmesidir. Bunun içinde hedef gösteren ve Aksaray için hakikati anlatarak birlik gücünü oluşturmak işin anahtarı ve başlangıcıdır. ‘’ Nasıl yardımcı oluruz’’ ilkesinden hareketle, hizmetin karşısında değil yanında olmalıyız ki başaralım. 
                                                                                    Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola. 
  

 

 

 

 


2.03.2021 06:53:00

Rasim Gül

‘’BAKALIM NE YAPACAK’’ DİYENLER, ‘’NASIL YARDIMCI OLURUZ’’DİYENLER

‘’BAKALIM NE YAPACAK’’ DİYENLER, ‘’NASIL YARDIMCI OLURUZ’’DİYENLER