Hasandağı ve Ekecik verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyor. Yapılanı dağlar da insanlarda inkâr etmiyor. Halk ve turist için bir ağaç dikildi de, ağacı halk mı söktü? Oturulacak bir taş kondu da halk mı dinamitledi? 

İlimizin merkez nüfusu ile dağlarımızın çevresindeki köylerle birlikte 300.000’ni buluyor. Bu nüfusu, dağlara çıkararak alt yapı hazırlanarak, dağlar sizindir, dilediğiniz gibi piknik yapın, eğlenin denildi de de hayır mı dediler. İnsanlarımıza temiz hava teneffüs edin ve bol oksijen alın denildi de hayır mı dediler? 

Turizm lafı ediliyor da, çalışkan olduğu söylenen valimizden ve Belediye Başkanımızdan öğrenmek isteriz ki ilimize TURİSTİ getirecek, donanımlı bir kurum var mı?  İlimize turist getirmek üzere çalıştırılan TURİZM REHBERLERİ ve akademik seviyede yabancı dil bilen ve turizmden anlayan personel var mı? 

Sayın Vali, turizmle gece gündüz ilgilenerek, özellikle Nevşehir ilimizdeki gelişmeleri de inceleyip, rapor haline getirip, size ve yatırımcılara sunan bir kuruluşunuz var mı, olmasını hiç düşündünüz mü?  

Dünya’nın harikası, Gelveri ’ye, Helvadere’ye, Ihlara’ya, Ihlara Vadisine ve diğer yerlerimize, 2021 yılında hangi hizmetler yapma düşünülüyor? Bizler bütün konularda ancak özellikle TURİZM konusunda boş sözün bırakılarak icraata geçilmesin bekliyoruz, Vali Bey.

 Halk, Aksaray Üniversitesi, Sivil Toplum Örgütleri, siyasi partiler ve turizmciler vali başkanlığında bir takım ruhuyla çalışmıyorsa bir şey beklenemez. İş dedikoduya ve siyasi çekişmelere dökülür, görevliler birbirine üstünlük taslama sevdasında iseler boş laftan başka hiçbir şey yapılamaz. 

Valiler, işin asıl sahipleri değildir. Valilerin ortalama verimli hizmet süreleri İKİ yılı geçmez. İki yılın önüne hoş geldin, arkasına da güle, güleyi eklerseniz en iyi ihtimal ÜÇ yıldır. Ali Mantı valimizin ilimizdeki görevi (05.11.2018- 10.06.2020) sadece 19 aydır.

 İşin asıl sahipler, halkımız, Aksaray Üniversitesi, partiler ve Sivil toplum Örgütleri ile turizmcilerimizdir. İlimizde en önemli beceri turizm için ili kapsayan takım kurmaktır. Bu takımın içinde halk ve turizmci olmazsa asla olmaz.

 Sırça köşkte oturarak, insanlarımızın becerilerini ve ilimizin turistik değerlerini, tanımadan, onunla yatıp kalkmadan asla olmaz. Bu hizmetler, turizm bilinci ve bilimin ışığında, akıl yürütülerek, siyaset üstü değerlendirilirse ciddi bir sonuç alınabilinir.  

Biz hizmete muhalif olamayız ancak, devasa Aksaray Turizmini, sadece turizm müdürlüğüne ve Valiye ihale edilerek işin içinden kimse çıkamaz. Bu düşünceyle bir yere varılamaz. Silkinip, titreyip kendinize gelin, Aksaraylının karnı iyice şişti, soluğu burnundan alıyor, ha patladı, ha patlayacak bilesiniz. 

 Aksaray’da halkımız hizmeti, insanlığı, sevgi ve saygıyı görmemezlikten gelmez.  Siz seçilen ve atananlar, kendinize gerçekten güveniyor görevinizi yaptığınıza inanıyorsanız, birliği kurun, halkı arkanıza alın bak neler oluyor.

 Kimse kimseyi ötelemesin, il benim demesin, dese de zaten olmaz. Bu güne kadar kibirden, benlikten, kör ve sağır particilikten birlik ruhu kurulmadı. Ben, sen, biz, siz dalaşması bırakılırsa her şey yapılır.

Aksaray’a, 2021 yılında turizm konusunda ne gibi yatırımlar yapılacağı programı varmı, varsa kaç yılda tamamlanacak? Yatırım tutarı yaklaşık ne kadar olacak? Şayet plan yok ta, kalfa kafası ile turizm hizmeti yapılacaksa bizim sözümüz yoktur. Zaten yapılan öyle.

                    Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.


23.11.2020 10:46:00

Rasim Gül

AKSARAY’DA, LAFLA TURİZM

AKSARAY’DA, LAFLA TURİZM