Yaprak hisar köyümüzün üzerinde Vadi ve Selime’yi kuş bakışı gören boğazda, Şifalı suyu ile meşhur ZİGA Kaplıcasının dibinde, ilimizde olmayan termal otel olarak hizmet yapabilecek, OTELİN,15 yıllık yılan hikâyesi kurtarıcı bekliyor. Olayı kısaca özetlemek gerekirse;
                Aksaray valiliği ile Hitit İnş. San. Ve Dış. Tiç. Ltd. Şti. arasında 2005 yılında; ‘’ Termal Tesis, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon’’ merkezi için yap-işlet devret şeklinde sözleşme imzalanmış, yer teslimi yapılmış, firma ruhsatını alarak 2006 yılında tesisin yapımına başlamıştır.
                Sözleşme gereği firma, ruhsat tarihinden itibaren, inşaatı 3 yıl içinde yani 2009 yılında tamamlaması gerekirken tamamlayamamış, idareden süre talep etmiş, idarenin hovardaca, 3 yıl süre uzatımı vermesine rağmen, firma inşaatı tamamlamamış.
                2014 yılında idare firmayla yaptığı sözleşmeyi feshetmiş, üzerindeki yapı ile birlikte yerin teslimini istemiş, firma sözleşmenin haksız feshi nedeniyle birçok kere dava açmış açtığı bütün davaları kaybetmesine rağmen dava açmadan bıkmamıştır. Çeşitli mahkemelerde görülen dava 6 yıldır devam ederken inşaata başlamadan bu yana geçen süre TAM ONBEŞ YIL oluyor, inşaattaki yapılar çürümeye terkedilmiş. 
               Yargılama sürelerinin uzun olması, sökonusu inşaatın yıpranmasına ve atıl kalmasına neden olmakta ve KAMU zararı oluşmaktadır. Çürümeye terkedilen bu durumun sorumluları ilk sırada kimlerdir, halka açıklanması gerekmez mi? Sorumluların bahanesi hazır konu mahkemede yapılacak bir şey yok, biz buna inanmıyoruz, çünkü hiçbiri YETKİLİ gecesini gündüzüne katarak bu milli servetin ÇÜRÜMESİNİ önlemeye çalışmamışlardır.

               Yap-İşlet Devret modelinde, firmanın işi bitirme imkânı kalmadığında üzerinde ki yapı ile birlikte, Aksaray Valiliğine teslim etmek zorunda olduğu halde, Aksaray Valiliği bu görevini neden yapamadı? Valilikten süre uzatımı talep eden firma, asla iyi niyetli değildi neden görülemedi?
               Mahkemelere ve firmaya karşı milletin malını cansiperane koruma ve kollamayı, Aksaray valisi Hamza Aydoğdu’dan halkımız adına bekliyoruz. Otuz yıl içerisinde, 13 vali geldi ve gitti.  Diliyor ve istiyoruz ki vali Hamza Aydoğdu, arkasında Aksaray’ın yüz akı bir TERMAL OTEL bıraksın.
                                      
               Batmaya ve zaman içinde yok olmaya terkedilen ikici eser de Hasan Dağı’nda ki KAR BEYAZ oteldir. 1985-2000 yıllarında ilin valisi ve iktidarı turizme epey önem vermiş ve bir şeyler yapmaya çalışmıştı. Gerçekten de bir şeyle yaptı. Ancak arkasında da bazı enkazlar bırakarak gitti.
                Bülent Kale isimli yatırımcı, Hasan Dağı’nın olağanüstü güzelliğini görüp o günün iktidarına da güvenerek yatırım yapmaya karar veriyor. O tarihte bu yatırıma başlamak büyük cesaret gerektiriyor.  Yatırımcı bu cesareti gösteriyor ve otele başlıyor.
                Ancak yol, su, elektrik lazım ona da vali ve iktidar mensupları namus sözü verdiği için endişeye gerek yok diyerek, Kar Beyaz Otel yapıp bitiriyor. Ancak sözü verilen yol, su, elektrik ortada yok. Başvurmadığı yer bırakmayan Bülent Kale, çare bulamayınca gözü yaşlı olarak Aksaray’ı terk ediyor. Aradan 25 yıl geçiyor iktidarlar, valiler değişiyor ancak Kar Beyaz Otelin makûs talihi değişmiyor. 
              Konumuz, mahkemesi, anlaşmazlığı bulunmayan zamanına göre en güzel şekilde yapılan bu otel, yıkılmadan nasıl kurtarılarak halkın ve turistin hizmetine sunulabilir? Yanındaki parsellere nasıl yatırımcı bulunup, ikna edilerek yatırım yaptırılabilir? 
               Hotel Karbeyaz: Hasandağ’ında, 2.000 metre yükseklikte, Aksaray’a, Helvadere’ye 12, Ihlara Vadisine 19 km.uzaklıktadır.
               Otel, 11.000 metrekare arazi üzerinde, 17 m. En ve 33 m. Boy olarak, inşaatı 3 kat yapılmış, 2,5 katın ise hala yapılma hakkı bulunmaktadır. Orijinal projesi 64 odadır. Bu şekilde 18 oda olarak 2006 yılında turizm bakanlığından işletme belgesi alınmıştır.
               200 kişilik restoran, 125 kişilik yemek terası, personel yatak odaları, dinlenme salonu ve tabii olarak mutfak, kayak odası, şömineli oturma salonu bulunmaktadır.
              Hamza Aydoğdu valimizden beklentimiz yıllardır kimsenin çözemediği bu olayları çözerek, Devletin gücünü ve giden 13 validen farklı olduğunu göstermesi ve adıyla anılacak bu iki eserin yok olmasını önlemesidir.
    Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola                


14.07.2020 07:41:00

Rasim Gül

AKSARAY VALİSİ, HAMZA AYDOĞDU’NUN İLGİSİNE (2)