Aksaray Valisi Milli Eğitim Bakanlığının en üst seviyesinde görev yapmış, başarılı olmalı ki vali yapıldı. Bizde umutlandık, eğitimde ve öğretimde Türkiye’de ilk on veya yirmi arasına girebiliriz mi diye.

Kıymetli okuyucular hedef olarak yazdığımız ilk on ve yirmi arasına şimdiki iktidar mensuplarının beğenmediği ve devamlı kötülediği yıllarda Aksaray girdi. Ne yazik ki son, sekiz-on yıldır 40-50’inci sıradan aşağı inmiyor.

Devlet okullarında, çocuğum daha iyi eğitim alsın düşüncesinde olan Aksaraylıda da maşallah hiç ses yok. Kendi kendine veya dost sohbetlerinde dedikodudan öteye gitmeyecek şekilde söylenip duruyor. Bu söylenmelerde para etmiyor.

En başta bütün veliler çocuklarına, hangi okulu seçme konusunda kararsızlık ve perişanlık içerisindeler. Öncelikle inceleme ve kararsızlık devlet okulu mu, özel okul mu? Devlet okulu olacaksa hangi okul olacak? Devlet okulunun konumu iyi ama müdürü yetersiz, müdürü iyi ama öğretmenler yetersiz veya hem müdür hemde öğretmenler yetersiz,

Özel okullar konusunda ilk akla gelen, Fetö okulların da okuyan öğrenciler ve velilerin düştüğü durum göz önüne geliyor. Bütün velilerin ve öğrencilerin cesareti ve umutları kırılıyor, korkudan kurtulamıyorlar.

İkinci konu ise özel okulların istediği para miktarı, yüzde seksen ailenin kaldıramayacağı oranda. Ayrıca bir ailenin üç çocuğu varsa özel okul maliyetini üçe katlamak gerekiyor. Bu durumda yüzde doksan aile bunun altından kalkamıyor.

Netice olarak, çok hızlı görüntü veren ve vermeye devam eden, valimizin her şeyden evvel eğitim ve öğretime bakmasını ve derinden inceletmesini bekliyoruz.

 2023 yılında, Aksaray ilinin Türkiye genelinde yerinin neresi olacağı yanı ilk on ve yirmi içine girip giremeyeceğidir. Güzel binalar, güzel tahtalar, boş laflarla ne eğitim-öğretim oluyor nede bilim.

Ayrıca milli kültürden uzaklaştıkça, nesillerin nereye gideceği ve kimlere benzeyeceği günümüzde aşikâr. Milli kültürden uzaklaşan nesiller, elbette ya şuursuz yâda batının, güneyin ve kuzeyin kuklası olacaktır. Bu üç yönde tehlikelidir, Türkiye bugün üç yönün tesirindedir.

Atalarımızın kurup bizlere emanet ettiği, millet bilincini kaybettiğimizde kıyametin kopacağını şu âlemde aptallar da biliyor. Ancak birçok yöneticinin kılı bile kıpırdamıyor, bizde buna deli oluyoruz.
     Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.


14.10.2020 09:10:00

Rasim Gül

AKSARAY VALİSİ, EĞİTİMDE 2023 YILI İÇİN, HEDEF VEREBİLİR Mİ?

AKSARAY VALİSİ, EĞİTİMDE 2023 YILI İÇİN, HEDEF VEREBİLİR Mİ?