Bu konudaki yazdıklarımın sayısını tam olarak hatırlayamasam da bir kısmı aralıklarla, bir çok yıl ise ardı ardına seri şekilde olmak kaydıyla yarım asra yaklaşan zaman  içinde yazdıklarım yıla vurulacak olursa her yıl ortalama en az 4 yazı olarak hesaplanırsa yazdıklarımın toplam sayısını size bırakıyorum.!!!
   Başlangıcını Gazeteciliğimin 2. yılında merhum Avukat İlhami Perek ağabey tarafından yayınlanan kardeşim ve meslektaşım can dostum ilk kıvılcımını benim hazırladığım belgenin verdiği ilhamla 1987 yılının Aksaray Gazeteciler Cemiyetinin Ramazan Bayramı gazetesinde  attığımız ilçelikten kurtulma ve il olma yönündeki manşetiyle başlayıp 2 yıl boyunca Vilayetliğimizin baş mimarı merhum Mehmet Altınsoy’la birlikte merhum Raşit Daldal ile de paslaşarak il olma kanununun 15 Haziran 1989 günü TBMM’sinde bu satırları yazanında kabulünü bizzat yerinde görme bahtiyarlığını yaşamasına  kadar  2 yıl onlarca genel ve mahalli gazete ile özel gazetelerde sürdüren.
   İl olmamızdan sonra ise 1993’e kadar yeni vilayetimizin birinin bin olması için çalışmalarımızı aynı şekilde  vilayetlik mücadelemizi birlikte sürdürdüğüm yol arkadaşım  Gazeteci-Yazar Çapan Tekeli merhumla birlikte 2 yıl muhabirliğiyle birlikte yazarlığını da yaptığımız Uluırmak gazetesinde memleketimizin sahip oldukları ile bunların değerlendirilmesi de dahil istikbalimizi ak edecek meselelerimizi yaptığımız haberlerle köşe yazılarımızda gündeme getirmiştik!!!

YILDIR YAZA, YAZA DİLİMDE TÜY BİTMESİNE, HANÇEREMİ YIRTMAMA RAĞMEN GÖRÜLMESİ HER KİŞİLERE NASİP OLMAYANI GÖREREK ÖVMEK ER KİŞİ OLAN VALİ HAMZA AYDOĞDU’YA NASİP OLDU! 
   O gün bu gündür söyleye, söyleye dilimde tüy bitmesine ,her önüme gelene hançeremi yırtarcasına anlatmaktan bıkmadım.
 Tüm yazılarımda ısrarla belirtmenin yanında önümüze gelene sözlü anlatımlara rağmen duvardan ses gelmesine rağmen yetkililerden ses gelmedi.
 Buna rağmen tıpkı il olma manşetini atmamızdan sonra tüm dışlanmalara ve aşağılanmalara rağmen konuyu bin bir maddi ve manevi güçlüklere rağmen  sürdürdüğümüz gibi sahip olduklarımızın değerlendirilmesinde de bıkmadan usanmadan dev am ettik.

AKSARAY İLİ YER ALTI VE ÜSTÜ ZENGİNLİKLERİYLE İSTİSNASIZ TÜRKİYE VE DÜNYANIN ÖZETİDİR!!!
   Çıkmadık canda umut olduğu gerçeğiyle mutlaka bir gün değerlendirileceği umuduyla Aksaray ilinin her yönüyle dünyanın ve Türkiye’nin özeti olduğunu yazdım, yazdım ve bıkmadan usanmadan mutlaka bir gün yazdıklarımın değerlendirileceğine olan inancımla yazılanları her kişiler görmese de   görmek er kişi olan Vali Hamza Aydoğdu’ya nasip olduğu gibi bu görülenlerin gereğinin yapılacağını gösteren övgülerini duyma mutluluğunu da dile getirdiklerimden birinin daha gereğinin yapılacağı mutluluğunu yaşıyorum.!!!

TÜRKİYE DÜNYA ÇOĞRAFYASININ,AKSARAY İSE TÜRKİYE COĞRAFYASININ TARTIŞMASIZ MERKEZİDİR!!
 45 yıldır yazdığım yazılarımın mihengi dünya haritasını 4 köşesinden çektiğim çizgilerin ortasına Türkiye’nin, Türkiye haritasının dört ucundan çekilen çizginin ortasına ise tartışmasız olarak Aksaray’ın gelmesi nedeniyle dünyanın merkezinin Türkiye(Anadolu), Türkiye’nin merkezinin ise Aksaray olduğu gerçeğidir.

AKSARAYIN ANADOLUNUN MERKEZİ OLMASININ TAYYİDİ ANTİK İPEK YOLUNUN 3 GÜZERGAHIDIR!!! 
 Kadim tarih boyunca kullanılan Antik İpek yolu ile ilgili olarak tarihçiler ve coğrafyacıların tespitlerine göre güzergâhların 3’ü Aksaray sınırları içinden geçmektedir
   Bu güzergâhlardan 1.si olan yol Tebriz, Bargiri, Erciş, Malazgirt, Hınıs, Erzurum, Tercan, Erzincan, Sivas, Şarkışla, Kayseri, Aksaray, Konya, Adana, Ayaş iken.
    2.si ise Tebriz, Nahcivan, Iğdır, Pasinler, Erzurum, Tercan, Erzincan, Sivas, Şarkışla, Kayseri, Aksaray, Konya, Adana ve Ayaş’tır.
  3’sü ise Samsun, Havza, Merzifon, Amasya, Aksaray, Konya, Ayaş ve Amasya güzergâhıdır.
  Lidyalılar döneminde yapılan ve İran kralları tarafından ise devam ettirilen Kral yolunun Aksaray sınırları içinde çakışması da bu konudaki söylediklerimin bir başka somut kanıtıdır.!!!

AKSARAY TOPRAĞINA YERYÜZÜNDEKİ TÜM OTSUL BİTKİ ÇEŞİTLERİ UYUM SAĞLAYARAK YAŞIYOR!!!
 45 yıldır bu konuda yazdığım yüzden fazla yazımda Aksaray’ın merkezi konumu nedeniyle eski dünyadaki tüm medeniyetlerin şehirleri arasındaki ulaşımı sağlayan bu yollarda seyahat eden kervanların taşıdıkları yüklerdeki bitkilerden bizim topraklarımız içinde mola verdiklerinde kendileri ile hayvanlarının yiyeceklerinden dökülen bitkilerin.
  Yine Aksaray’ın batıdan doğuya, doğudan batıya, kuzeyden güneye doğru her yöne her mevsimde göçen kuşların güzergahında olması nedeniyle bu kuşların geldikleri yerlerde veya konakladıkları yerlerde kanatlarına ve vücutlarına yapışarak Aksaray’a konduklarında ilimiz sınırları içinde dökülen bitkilerin çillenerek bazılarının ise iklimimize uyum sağlayarak yaşamaları nedeniyle eski dünyayı oluşturan 3 kıtadaki tüm otsul bitkilerin tamamına yakının ilimizde yetişmesiyle Aksaray topraklarındaki bitki sayısının çok olmasında en önemli etkendir diye belirttim.!!!
   Yerimiz dolduğundan 45 yılda her kişilere görmesi nasip olmayanı görüp öven ve gereğini de Rabbim uzun ömürler versin ilimizde  görevine devam ederse yapacağına da adım gibi emin olduğum Er kişi Vali Aydoğdu’nun yapacağına şüphem olmayanlara Mevla’mız izin verirse Cuma günü devam edeceğim.

İLİMİZE YAPILAN HER ŞEY COĞRAFİ KONUMUMUZ NEDENİYLE BÖLGEMİZE VE TÜRKİYEYE YAPILIYOR!
   İlimizin ve ilimizin coğrafi konumu nedeniyle yapılanın ilimizle birlikte aynı zamanda da direk olarak bölgemize ve dolaylı olarak ise coğrafi konumumuz nedeniyle ülkemize yapıldığı ve yapılacağı bilinciyle konunun değerlendirilebilmesi için başta Vali Aydoğdu olmak üzer ilimiz milletvekilleri Aydoğdu, Erel ve Kaşlı ile birlikte tüm siyasilerle Meslek Odaları ve STK yetkilileri tarafından okunması ve  okutturulması dileğiyle.
    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
   Devamı Cuma’ya.


10.08.2022 05:18:00

Ali Genç

45 YIL ISRARLA YAZILMASINI GÖRMEYEN HER KİŞİLER YERİNE GÖRÜP ÖVMEK ER KİŞİYE NASİPMİŞ!!!

45 YIL ISRARLA YAZILMASINI GÖRMEYEN HER KİŞİLER YERİNE GÖRÜP ÖVMEK ER KİŞİYE NASİPMİŞ!!!