Aksaray Belediyesi kadınlara artı değer kazandıran ve sosyal hayata daha etkin katılımlarını sağlamak için Nakkaş, Hasas ve Küçükbölcek mahallelerine Kadın Aktivite Merkezinin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Ülkemizde her işin içinde kadın eli mutlaka kullanılıyor. Reklamından tutun, tezgahlara kadar her yerde kadın öncüdür ya, sosyal alanda da artık kadınlar öncüdür. Bundan dolayı yanılmıyorsam ilimizde kadın aktivite merkezlerinin sayısı dört oldu.

Aslında Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu’nun konuşmasında “ kadınların boş zamanlarını değerlendirme” cümlesi hoşuma gitmedi değil. Eskiden kadınların boş zamanları olmazdı, hatta zaman onlara yetmezdi.

Demek ki, artık kadınların elleri boş ve fazla zamanları var. Ev işleri, çocukları ile ilgilenmek ve yemek gibi işlerinden zamanları olmazdı. Devir değişti artık kadınların boş zamanları demek ki oluyor. Kadın koca kavga ve anlaşamama birazda bundan kaynaklanıyor olmasın.

İşin esprisi bir yana, temel atma törenine nerede ise tüm siyasi partilerin temsilcilerinin katılması güzel bir gelişme. Demek ki, Evren başkanın siyasi partilerle ikili ilişkiler güzel. Bu gelişmede ilimiz için güzel bir gelişme.

Korona virüs salgının olmasına rağmen ben bu kadar katılımın olacağını zannetmiyordum. Katılım fena değildi. Tabi virüs nedeni ile misafirlerin tokalaşması farklı esprilere neden olduğu da gözlerden kaçmadı.

Nakkaş Spor Tesisleri yanında gerçekleşen temel atma törenine Vali Ali Mantı, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Rektör Yusuf Şahin, İl Müftüsü Cemalettin Bal, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Chp Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, bazı siyasi partilerin temsilciler, daire müdürleri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer açılışta şu ifadeleri kullandı “Hasas ve Nakkaş Mahallesinde yaşayan kadınlarımıza yönelik hayata geçirdiğimiz tesisimiz 3 bin 71 metrekare. Daha önce hayata geçirdiğimiz Kadın Aktivite Merkezlerimize benzer nitelikte bir tesis olacak. Bir yıllık süre içerisinde tamamlanmasını ön görüyoruz. Kadın Aktivite Merkezimiz tamamlandığında sizlerin hizmetine açacağız. Kadın Aktivite Merkezlerine kadınlarımızın yoğun bir talebi var. Bizde onların talepleri doğrultusunda geliştirmeye büyütmeye çalışıyoruz. Bu merkezimizde hizmete girdiğinde daha işlevsel daha modern bir şekilde kadınlarımızın kullanımına açılacak. Küçük Bölcek Mahallesi, Hasas Mahallesi ve Nakkaş Mahallesinin kesişim noktasında bulunan bu tesisimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’den sonra konuşma yapan Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu; “Kadınlarımızın boş zamanlarını değerlendirmek için yapılan bu tesis son derece sevindirici bir çalışma. Belediye Başkanı Evren Dinçer Kardeşim Devlet hizmetinde edindiği tecrübeyle deneyimle şehrimize çok daha güzel hizmet edecektir. Kendisini tebrik ediyorum” dedi. daha sonra protokol birlikte temel attı.


15.03.2020 00:41:00

Erdogan Kaya

3 Mahalle Hanımlarına Aktivite Merkezi