13 Valimizin ortalama hizmeti İKİ YIL DÖRT AY, vilayetliğimizin 31 inci yılında ilimize vali olarak atanan, Hamza Aydoğdu en za BEŞ YIL hizmet etmeli.                           

          Ali Mantı valimiz yaklaşık 18 ay valilik yaptı, valilikten alınarak içişleri bakanlığına başmüfettiş olarak atandı, yeni görevinde başarılar diler, yolunun ve bahtının açık olmasını temenni ederiz.

          Aksaray Hava Sporlarının (AKHAS)ilk başkanı olarak, bu sporun ilimizde gelişmesi için kulübe yardımcı olan milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu ve eski valimiz Ali Mantı’ya, üyelerimiz ve pilotlarımız adına yürekten teşekkür ediyoruz. Biz milli takım yetiştirme sözümüzde duruyor ve çalışıyoruz.

          Ülkemizde ne yazik ki valilik yapma süreleri yanlıştır. Aksaray gibi orta ölçekli illerde atama liyakat ve ehliyete dayalı yapılarak, görevi kötüye kullanma halleri hariç atanan valinin 5 ila 7 yıl valilik yapması şarttır. Vali olarak atanmadan o bürokratın gerçekten, valilikte başarılı olup olamayacağı düşünülmediyse yazıklar olsun. Görevden alınmada da keyfilik ve particilik varsa da yazıklar olsun.

           Atanan kimse,  vali olarak ilk defa atanmışsa en az altı ay ili tanımak ve hoşgeldinle, İkinci altı ay, iktidar partisinin adamlarını tanımakla, üçüncü altı ay, diğer parti mensuplarının yetkililerini, STK ların başkanlarını, tarikatların, Cemaatlerin temsilcilerini ve şehrin alisini, velisini, delisini, basınını tanımakla geçer. Bu da eder 18 ay.

         İlin tarihini, coğrafyasını, ekonomisini, kültürünü, örf - adetlerini, sanayisini, turizmini ve özellikle eğitim düzeyini ve mevcut eğitimin Türkiye ortalamasının neresinde olduğunu öğrenmesi de elbette belli bir zaman alacaktır. Bu güne kadar halkın halini öğrenmek isteyen vali görmedim.                      

         Valilerimizde gördüğümüz durum, bilgiyi sadece iktidar partisi mensuplarının bir kısmından veya partizanlık yapan bürokratlardan, doğruluğu şüpheli bilgi almaları, doğru hizmet etmelerine engel olmaktadır.

          Bilindiği gibi bir idareciyi ‘’ şucu ya da bucu’’ değil akılcı olmak erdemli kılar. Ardından da gerçekten hoş bir seda bırakır. 31 yıllık vilayetimizde şu eser falan valiye ait denecek hiçbir eserimiz yoktur.

           Sadece Emir Durmaz valimiz durmadı, 1997-2000 yılları arasında kanunların verdiği yetkileri kullanarak ilin imkânlarıyla Aksaray Hava Alanını, %90 yaptı tayini Aydın’a çıkınca her şey kaldı, şimdi hava alanı yerinde hayvanlar otluyor. Aksaray’da Nevşehir hava alanını kullanıyor.

          Arabasında Türk Bayrağı taşıyan valimizin o ilin halkının tamamının güvenliğinden, geleceğinden, geçiminden ve mutluluğundan sorumlu olacağından emin olmak umudumuzdur.

          Şimdi yeni valimiz Hamza Aydoğdu’dan beklentilerimiz:

          Aksaray İli halkının tamamının valisi olmasını,

          Hiç vakit geçirmeden eğitimci olması nedeniyle Aksaray eğitiminin ülkemizde ilk onlara girmesini sağlamasını,

          Önce ilin turizm mastır planını yaptırarak, her kafadan bir ses çıkmasını önlenmesini ve altın değerinde ki İHLARA VADİMİZİ, Hasan Dağımız ile Ekecik Dağlarımızın değerinin ortaya çıkmasını sağlamasını,

           Aksaray Turizm Birliğini kurdurarak, Devlet ve özel sektörün birlikte çalışmasını sağlamasını,

          Hiçbir valinin önemsemediği ve sahiplenmediği, insanları çileden çıkaran şehir içi trafiğinin sıkıntılarının en aza indirilmesi için gereken çalışmanın yapılmasını sağlamasını,

           Mahalli basına adaletli bir şekilde muamele edilmesinin sağlanmasına yardımcı olarak, bizden, sizden nitelemesinin ortadan kaldırılmasını sağlamasını, bekleyeceğiz.

            Valimiz Hamza Aydoğdu’ya hoş geldin, hayırlı olsun deyip başarılı olduğu sürece en az 5 ila 7 yıl Aksaray’da kalması dileğiyle.

       Hayrola, muvaffak Ola, Muzaffer Ola.   

          


1.07.2020 10:11:00

Rasim Gül

31 Yılda 13 Vali Gitti, 14 Üncü Vali Geldi