15 Temmuz 2016 günü, darbe girişimi oldu. 251 vatandaşımız şehit oldu. Darbe girişimini, kimin yaptığı, kimin yaptırdığı, kimin işine yaradığı, kimin işine yaramadığı ve siyasi ayağı 8. Yıldır henüz bulunup açıklanamadı. Darbe girişimiyle ilgili soruşturmalar kapsamında Türk Ordusunda görev yapan 358 generalden gözaltına alınan general ve amiral 133, tutuklu general 126. Ülkedeki istihbarat örgütleri nasıl oluyor da bunlardan haberi olmuyor? Diğer bir iddiaya göre 358 generalin 170’i Fetö Terör Örgütünün içinde yer almış. Böyle bir durum Türk tarihinde değil, dünya tarihinde görülmedi. 

Darbe girişiminde, askeri güçler ve polisler arasında yoğun çatışma yaşanıyor, sivillere ateş açılıyor, Atatürk Hava Limanı ele geçiriliyor Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanıyor. 2016-2022 arasında, 332.884 kişi gözaltına alınıyor, 101.000 kişi tutuklanıyor. 125. 678 kişi kamudan, Türk Silahlı Küvetlerinden, çıkarılarak Kanun Kuvvetindeki Kararnamelerle ihraç ediliyor. 4.130 kişi doğrudan darbe sucudan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm ediliyor. Bu durumda Türk tarihinde ve Dünya tarihinde görülmedi.

Darbe; Fetö Terör Örgütü mensuplarının işine yaramadı. Hepsi darmadağın oldu. Amerika Fetullah Gülen ve yakın adamlarını Türkiye’nin istemesine rağmen vermedi, darbe anında ve akebinde diğer ülkelere kaçanlarda teslim edilmediği için yargılanamadı. Sadece Türkiye’de olanların bir kısmı yargılandı ve cezalarını çektiler ve çekmeye devam ediyorlar. Büyük bir kısmıda henüz tespit dahi edilemedi. Ancak ülkede yeni bir yol açıldı, Fetöcü suçlaması insanları korkutmaya yetiyor ve epey de pirim yapıyor. Birçok insan tehdit ve baskı altında yaşamaktan gerçekten bıktı.  

Darbe; generallerin işine yaramadı, darbeye karışan subay ve erler ceza aldılar, darbeye karışmayan subaylar ve erler şüphe altında kaldılar. Bu karmaşa nedeniyle, disiplini ve vatan perverliği, dünyaca tescil edilmiş Türk Ordunun saygınlığı. Bu durumdan en fazla Türk Ordusundan çekinenler memnun oldular. Harp Okulları ve Harp Akademilerinin kapatılmasının sonuçları belirli bir zaman sonra anlaşılacak. Harp Okulları ve Akademileri yeni bir kanunla Enstitüler adı altında Milli Savunma Üniversitesine bağlanarak yeni bir yapı oluşturuldu. Sonucun nasıl olacağını zaman gösterecek. 

Darbe; Milli Gurura darbe vurduğu için ne siyasi anlamda nede ekonomik anlamda Milliyetçilerin, Solcuların, Liberallerin, kapitalistlerin, Devrimcilerin, muhafazakârların da işine yaramadı. Partiler, tarikatlar, cematlara da amansız Fetö düşmanı olduklarını 8 yıldır ispat etmeye çalışıyor ama kanaatim o ki Türk halkı buna inanmıyor. Peki, kim yararlandı?

Darbe: Amerika, İngiltere ve İsrail’in işine yaradı. Zaten darbeyi onaylayan ve destekleyen Amerika, İngiltere ve İsrail’di bunu bilmek kâhinlik değil ki, Fetö

’yü çıkaran kollayan, güçlenmesi için gereken yardımları yapan, hatta partilere pazarlayan, Amerika değil mi? Amerika’nın izinden yürüyen İngiltere ve

İsrail değil mi? 1960 İhtilali başta olmak üzer bütün ihtilallerin, kalkışmaların, muhtıraların mimarı Amerika, onaylayan İngiltere ve İsrail değil mi? Türkiye

kalkınma ve güçlenmeyi yakaladığı dönemlerde, Amerika Türkiye’yi karıştırmış, Türk insanını birbirine düşürmüş, siyasetçilerinin hasımlaşmasını sağlamıştır. Amerika, İngiltere ve İsrail’in oyununa gelmeyen tek lider sadece Atatürk’tür. Darısı genel başkanlara. İ

Türkiye’de, siyasi parti başkanları iktidara gelmek ve iktidarda kalmak için başta Amerika, İngiltere, İsrail, Fransa, Almanya, Rusya, Çin ve İtalya’nın oyununa gelmezlerse, demokratik yollarla halkın iktidara getirme ve iktidardan indirmesi kabul edilirse ülke dış beladan kesin olarak kurtulur. Türkiye’de kalkınmaya, büyümeye devam ederek ‘’TÜRK BİRLİĞİ’’ni kurarlar. Şu an kurulmuş olan Dünya Türk Devletler Teşkilatı ’da en kısa zamanda hedefi gerçekleştirir. TURAN KURULTAYI’nı hayata geçirir. Türklük felsefesini yayılarak, Kızıl Elma gerçekleştirilir.

8 yıldır panik ve korku içinde olan halk da şikâyetçi. Geriye kimse kalmadığına göre peki bu terör Örgütünü kim doğurdu, kim emzirdi ve büyüttü? Ordudaki generalin yarısını, terör örgütüne hangi güç kattı, kim ikna etti? Doğum var, büyüme var, Türk Devletinin bütün kurumlarında ciddi yol alarak taraftar kazanma var ama ortada sorumlu yok. Sorumlu ve darbe teşebbüsünden faydalanan belli, Amerika. Türkiye’de bütün yöneticiler bunu biliyor ama Amerika’nın şerrinden korkarak açıklanıp gereği yapılamıyor.                                                        HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.


5.02.2023 06:54:00

Rasim Gül

15 TEMMUZ, DARBE GİRİŞİMİ KİMİN İŞİNE YARADI?

15 TEMMUZ, DARBE GİRİŞİMİ KİMİN İŞİNE YARADI?