47 yıldır haber ve makale yazan olarak her zaman olduğu gibi 14 Mayıs 28. dönem Milletvekilliği Seçimi ile Cumhurbaşkanlığı 1. tur ve bu turdun %50+ çıkmayınca 28 Mayıs günü yapılan 2. Tur  seçim öncesi ile sonrasında yazılı ile internet medyasıyla TV kanallarında yayınlanan haberler ve yapılan yorumları da olabildiğince seyrettim.
  Yorumcular seçimin kazanılması için her iki ittifak tarafından yapılan somut çalışmaları anlatırken birde bunun manevi yönünün ve bu maneviyatın seçimlerin kazanılmasındaki etkisine değinen olmadı. 
   14 ve 18 Mayıs sonuçlarında maneviyatın başarıdaki etkisinin anlaşılabilmesi için yakın tarihimizden günümüze doğru yaşanan bazı gerçekleri ve bu gerçeklerdeki maddi imkânların yanında manevi etkiyi bilmekte fayda var.!!! 
ÇANAKKALE DESTANI 7 DÜVELE KARŞI KAZANILIRKEN 14 VE 28 MAYIS ZAFERLERİ 72.5 MİLLETE RAĞMEN KAZANILDI!
  Çanakkale destanı ile milli mücadele ile ilgili tarih kitaplarımızda yedi düvele karşı savaştığımız belirtilirken İstiklal şairimiz merhum Akif’in İstiklal Marşımızda “Tek dişi kalmış canavarlar” olarak tabir ettiği emperyalistlere karşı Çanakkale’de yazılan destanın kahramanları için yazdığı şiirinde ise” Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhid’i...
Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.!!!” dizeleriyle Çanakkale kahramanlarının İslam’ın ilk zaferi Bedirdeki şehit ve gazi olan sahabeler kadar şanlı olduklarını belirtiyor. 
  Çanakkale’de yazılan ve Milli Mücadele destanımızı mayalayan o kahramanlıklar 7 düvele karşı başarılırken 14-28 Mayıs zaferleri aynı anda istiklalimize ve istikbalimize karşı hücuma geçen 72. Millete karşı kazanıldı.
  Bu saldırıya  2007 yılının 27 Nisanı öncesi Türkiye’nin kendilerinin egemenliğinden çıkarak tam bağımsız ülke olmasını istemeyenlerin başlattıkları, Gezi,17-25 Aralık 2013 yargı darbesi ve nihayetinde 15 Temmuz alçak kalkışmasıyla gerçekleştirmek istedikleri hedeflerine evvel Allah(c.c.)’ın izni ile milletimizin birliğini imanlarıyla korumasıyla başarılı olamadılar.
GAYRİ SAFİ MİLLİ HASILAYA GÖRE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE EN ÇOK YARDIM YAPMADA DÜNYA 1.LİĞİMİZLE AZ SADAKANIN ÇOK BELAYI DEF ETMESİYLE EMPERYALİSTLER 2007’DEN BU YANA HİÇ BAŞARILI OLAMADILAR!
  Anadolu Ajansından meslektaşımız Fırat Taşdemir’in 27.07.2022 tarihli haberinde İngiltere merkezli "Development Initiatives" kuruluşu tarafından hazırlanan Küresel İnsani Yardım 2022 Raporu'na göre, Türkiye, 2021'de gayrisafi milli hasılasına oranla en çok insani yardım yapan ülke sıralamasında, zirvedeki yerini korudu.
İngiltere merkezli "Development Initiatives" kuruluşu tarafından hazırlanan Küresel İnsani Yardım 2022 Raporu'na göre, ABD, 9 milyar 768 milyon dolar insani yardım sağlayarak, miktar bazında listenin başında yer alırken, Türkiye ise ikinci sırada yer aldı.
 Ancak Türkiye, 5 milyar 587 milyon dolarla gayrisafi milli hasılasına oranla en çok insani yardım sağlayan ülke oldu.
Türkiye, miktar bazında 2013, 2014 ve 2015'te listede üçüncü, 2016 ve 2020'de ikinci, 2017, 2018 ve 2019'da da ilk sırada yer aldı.” şeklindeki rapordan da anlaşılacağı gibi Türkiye din, mezhep ve bölge ile renk ayrımı yapmadan dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdurlarla ihtiyaç sahiplerinin imdadına yetişiyor.
  Bununla da duaları alınan mazlum ve mağdurların bu  haykırışları ülkemiz için bir koruma kalkanı oluşturuyor.
14- 28 MAYIS SONRASI YORUMLARINDA TÜRKİYE YE DÜNYA 1. KAZANDIRAN MAZLUM VE MAĞDURLARA YAPILAN YARDIMLARLA ÜMMETİ MUHAMMED’İN SEÇİMLERDEN ÖNCEKİ DUALARI VE DEMEÇLERİNEYD DEĞİNEN OLMADI.
 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem TBMM’si üyelerinin seçimi öncesi Avrupa Birliğinden Latin Amerika dışındaki ülkeler hariç ABD ile İngiltere ile birlikte dünyadaki tüm emperyalist ülkelerin hükümetleri ile bu ülkelerin basın yayın organları aracılığıyla, aynı şekilde bölücü terör örgütünün dağdaki liderlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakına karşı başlattıkları saldırı ile muhalefetin  seçimi kazanabilmesi için verdikleri desteğe rağmen Erdoğan ve Cumhur İttifakının hem TBMM’sinde çoğunluğu elde etmenin yanında 28 Mayıs’taki 2. turda kazanıldı.
ERDOĞAN  SEÇİMİ AZ SADAKANIN ÇOK BELAYI DEF ETMESİ VE DUANIN İNKAR EDİLMEZ GERÇEĞİYLE KAZANDI!!!
 Bu konudaki etkinin ilkini Türkiye’nin gayri safi milli hasılasına göre mazlum ve mağdurlara yardımdaki birinciliğiyle
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in “Az sadaka çok belayı def eder ve sadaka ömrü uzatır.”(Heysemi, Mecmaü'z-Zevaid, III/63)” sözü ile yapılan yardımların etkisini en somut kanıtı.
 İslam büyükleri dünyalık işlerin başarılmasında ilim ve teknikle birlikte duanın eksik edilmemesini ilmin iki kanatlı kuş olduğunu kanadın birinin maddi ilimler teşkil ederken, diğerinin ise dua olduğunu belirterek tek kanatlı kuşun uçamayacağının yanında yer ile göğün dua üzerine olduğunu belirtirler.
  2007’den bu yana ülkemizin başına belaları salanların şimdiye kadar olduğu gibi 14-28 Mayıs ’dada başarılı olamamalarının yanında başarılı olamamalarının yanında Menderes ile Özal’ın canına kast etmede başarılı olamamaları ise sadakanın ömrü uzatması gerçeğindendir.
Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimde de kullarının Mevla’mız dua edilmesini istemesinin gereğini yapan ümmeti Muhammed bunun neticesini en son 14-28  Mayısta inanların başarısı, karışının ise kaybetmesiyle kanıtlandı.!!!
14 MAYIS VE 28 MAYIS SEÇİMLERİNDEN ERDOĞAN’IN BAŞARILI ÇIKMASI İÇİN ÜMMETİ MUHAMMED TARAFINDAN SANDIĞA GİDİLMESİ TEŞVİK EDİLİRKEN AYNI ŞEKİLDE DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA BAŞARI İÇİN DUA EDİLDİ!!!
   Merhum Akif’in tabiriyle tek dişi kalmış canavarlar mazlum ve mağdurlara zulümleri devam etmede engel olarak ördükleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kaybetmesi için tüm dünya kamuoyunun bildiği maddi ve manevi tüm imkanlar seferber edilirken İslam Ümmeti ise seçimi kazanılmasını istediler.
  Balkanlar, Kuzey Irak, Kafkaslar, Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika’daki Ümmeti Muhammed doğuda Endonezya’dan batıda Moritanya’ya kadar, kuzeyde Kafkaslardan güneyde Komor Adaları’na kadar Türkiye ve başkanlık seçimlerini Erdoğan ve Cumhur İttifakının kazanması İslam Aleminin ile gelenleri bir taraftan Türk seçmenin sandık başına gitmesini teşvik için ellerinden geleni yaparken ,seçimin kazanılması içinde  var güçleriyle dua ettiler
  Mevla’mızın izni keremiyle ,dünyadaki mazlum ve mağdurlar ile birlikte İslam Ümmetinin dualarının da  Erdoğan ve Cumhur İttifakının seçimi kazanmasındaki etkisi de inanlar için bir realitedir.
    Seçimler öncesi Erdoğan ve Cumhur İttifakının seçimi kaybetmesi için yapılan saldırılar ile Ümmeti Muhammed’in çabalarını anlatan birkaç haberin linkini bilgi için yazının altında sunuyorum.
  İslam Ümmetinin her zaman ve her şartta bu birlik ile diriliğini koruması dileğiyle.
VEFAT EDEN ANTRÖRÜMÜZE RAHMET,AKSARAY VE SPOR CAMİASINA BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM
Aksaray’dan Balıkesir’de düzenlenecek olan Spor Toto Minikler Judo Şampiyonası’nda mücadele edecek sporcu kafilesinin Bursa’da geçirdikleri trafik kazasında vefat eden Antrenör Abdülcelil Erbayram (44)’a Mevla’mızdan  rahmet dilerken yaralanan 14 sporcu ve 1 antrenör ile sürücümüze şifalar, spor camiası ve  Aksaray’ımıza başsağlığı diliyorum.
   Cumamız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

*Washington Post'tan Financial Times'a Batı medyası sayfalarında skandal manşetlere yer verdi.
*https://www.aa.com.tr/tr/gundem/turkiye-en-cok-insani-yardim-yapan-ulke-siralamasinda-zirvedeki-yerini-korudu/2646685
*https://www.star.com.tr/guncel/avrupa-musluman-forumundan-28-mayis-destegi-cumhurbaskani-erdogan-ummetin-lideri-haber-1788196/
*https://www.yenisafak.com/gundem/islam-dunyasi-14-mayisa-boyle-bakiyor-turkiye-kazanacak-mi-kaybedecek-mi-4524089


2.06.2023 07:42:00

Ali Genç

14 VE 28 MAYIS SEÇİMLERİNDEKİ ETKİSİ HATIRLANMAYAN GERÇEK!!!

14 VE 28 MAYIS SEÇİMLERİNDEKİ ETKİSİ HATIRLANMAYAN GERÇEK!!!